Activiteiten

Hier staan allerlei oude evenementen die in Nederland zijn geweest met betrekking tot LEGO.

Foto's van (oude) activiteiten: (klik op de hyperlinks om de desbetreffende fotopagina te openen)

22 december 2008 - 15 februari 2009 LEGO Tentoonstelling Toyzon Haarlem

12 Mei - 26 augustus 2007: LEGO viert feest in de Bijenkorf Eindhoven

23 juni 2007 t/m 4 mei 2008: LEGO in het speelgoed museum van Deventer

7 juni tot 17 augustus 2008: LEGO Steengoed Museum Willem van Haren Heerenveen

23 juli t/m 26 augustus 2007: LEGO in de Efteling

25 augustus 2012:

Utrecht (Utrecht) - De scholen zijn weer begonnen en daarom organiseren de winkeliers van Winkelcentrum Kanaleneiland op zaterdag 25 augustus een Kids Day met leuke activiteiten: een grote LEGO Bouwwedstrijd voor alle kinderen.

Het pleintje bij de Albert Heijn wordt omgetoverd tot een echt LEGO-paradijs. Er staan grote LEGO-modellen en duizenden stukjes Lego waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen, onder begeleiding van deskundige LEGO-medewerkers.

Er zijn ook nog prijzen te winnen. Kinderen die een mooi model hebben gemaakt kunnen ook meedoen met de bouwwedstrijd. Tot 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur kan er voor de bouwwedstrijd gebouwd worden. Daarna beoordeelt een deskundige jury de ingeleverde modellen. Om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De makers van de drie mooiste modellen ontvangen een LEGO-bouwpakket.

Warner Game Event
Naast de LEGO Bouwwedstrijd is er meer te doen voor kids. Het Warner Game Event komt ook naar Winkelcentrum Kanaleneiland, in het lege Schoenenreus-filiaal. Een splinternieuw evenement in Nederland van Warner Brothers and Warner Interactive Entertainment. Kinderen kunnen spelen in een hightech- omgeving op de allernieuwste games in Nederland, zoals Lego® Rockband, Playstation Move Games, Lego® Batman en Lego® Harry Potter.

Het Warner Game Event bestaat uit 8 speciaal ontwikkelde spel-units met beeldschermen, X-boxen, Playstations en controllers. Voor de Lego® Rockband zijn er natuurlijk ook drumkits, gitaren en hoofdtelefoons. Alles in een hightech decor met 3 schermen waarop de trailers van de allernieuwste games te zien zijn.

07 juli 2012 - 02 september 2012

Emmen (Drenthe) - Dierenpark Emmen en LEGO werken intensief samen en organiseren dit jaar diverse activiteiten. De eerste is een speurtocht naar 15 LEGO-modellen in het dierenpark. Bezoekers worden uitgedaagd om eventueel met (klein)kinderen alle LEGO modellen, die verstopt zijn te ontdekken en die plaatsen op een plattegrond aan te kruisen. Ze kunnen daarmee vrijkaarten voor LEGO WORLD in Zwolle winnen

Op 3 juli stopte er een LEGO auto voor Dierenpark Emmen. Het ging om een speciale levering LEGO blokken en figuren. Nu de LEGO veilig in het park was aangekomen, was het de taak aan medewerkers om de LEGO te verstoppen voor de LEGO ontdekkingstocht in Dierenpark Emmen. Medewerkers van het park hadden al diverse leuke, moeilijke plekjes bedacht, waar ze alles zouden verstoppen. Onder water tussen koralen misschien of tussen exotische tropische planten? De dierverzorging en technische dienst hadden het er maar druk mee.

Dierverzorging en technische dienst moesten samen kiezen voor welke plek een bepaald blok of figuur het meest geschikt is. Daarbij moet met veel bijzondere voorwaarden rekening worden gehouden. Een belangrijke is natuurlijk, dat de dieren de LEGO niet te pakken kunnen krijgen. Dat gaat ten koste van de speur-actie, want dan valt er niets meer op een plattegrond aan te kruisen. Daarmee wordt ook voorkomen, dat dieren de LEGO modellen kapot maken en zich er aan bezeren. Sommige figuren moest uiteindelijk toch nog een andere plaats krijgen. Zo bleek de Mexicaanse roodknievogelspin nogal bang voor de vis van LEGO die in zijn verblijf geplaatst werd.

Zaterdag 7 juli stond Dierenpark Emmen in het teken van LEGO. Tot en met 2 september 2012 kun je in het dierenpark op zoek naar LEGO modellen. Afgelopen weekend deden jong & oud hun uiterste best alle 15 verstopte LEGO modellen te vinden. Dat viel nog niet mee ...

Zoek ze alle 15!

Op zaterdag begon de speurtocht naar LEGO modellen in het park. Er zijn 15 modellen verstopt, de één wat groter en des te opvallender, zoals een aap van een meter hoog met een rode trui en blauwe pet. Maar er zijn er ook kleinere bij die je pas na veel speurwerk weet te ontdekken. Een kleurrijk papegaaitje van enkele centimeters hoog bijvoorbeeld. Dat maakt het natuurlijk des te leuker om aan de speurtocht mee te doen. Heel wat bezoekers liepen dan ook rond met de plattegrond waarop de plaatsen van de LEGO modellen moesten worden aangegeven. Sommige kinderen zochten zelfs meer naar LEGO dan naar apen en tijgers. Misschien komt dat ook, omdat er prijzen mee te winnen zijn. Wekelijks looft het park 25 maal twee kaartjes voor LEGO WORLD in Zwolle uit.

Gezinsreis naar LEGOLAND Denemarken

Acht weken lang blijven de modellen in het dierenpark verstopt. Aan het slot van de actie, die op 2 september eindigt, is er ook nog een gezinsreis naar LEGOLAND in Denemarken te winnen.

 

7 juli tot en met 8 september 2012

 

LEGO-EXPOSITIE IN DE KOPEREN KNOP 

 

Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland) - De zomerexpositie van Museum De Koperen Knop staat in 2012 geheel in het teken van LEGO.  Dit overbekende speelgoed uit Denemarken heeft al 65 jaar de harten veroverd van jong en oud. 

Talloze pogingen om het te evenaren mislukten en nog steeds staan de gekleurde kunststofblokjes bekend als geweldig en veelzijdig inzetbaar speelgoed. 

Maar ook als materiaal om grote bouwwerken mee te construeren voldoet het uitstekend. 

Van 7 juli tot en met 8 september 2012 kan iedereen komen genieten van een groot aantal mooie bouwwerken. 

Het wordt een expositie waar jong en oud hun hart kunnen ophalen.

Niet alleen om te kijken naar de fraaie ontwerpen, maar ook om zelf aan de slag te gaan. 

En dat geldt zeker niet alleen voor jongens, want de filosofie van de LEGO fabriek is dat dit speelgoed juist ook voor meisjes bestemd is. 

Dankzij een aantal bruikleengevers zal er in het museum een grote variëteit aan modellen en ontwerpen te zien zijn.

 En er is een grote tafel, waar jong en oud zelf aan de slag kunnen met dit LEeftijdloos speelGOed. 

Natuurlijk komt er ook een grote tafel met legostenen, waar de bezoekers zelf aan de slag kunnen. I

 

n 1916 begon Ole Christiansen in het Deense stadje Billund een houwbewerkingsbedrijf. Eerst maakte hij vooral meubels, maar in de jaren dertig ging hij ook houten speelgoed fabriceren. Pas toen kwam de naam LEGO in beeld, afgeleid van het Deense LEg GOdt, dat ‘speel goed’ betekent. In de zoektocht naar alternatieve materialen werd in de Tweede Wereldoorlog veel kunststofsoorten ontdekt en op de markt gebracht. Dit was in 1947 voor Christiansen aanleiding om onder licentie plastic bouwstenen te gaan produceren. Aan de bovenkant voorzien van noppen en hol aan de onderkant, zodat ze op elkaar gestapeld konden worden. Sindsdien heeft LEGO in basismateriaal, kwaliteit en uitvoering een enorme ontwikkeling meegemaakt. 

 

Museum De Koperen Knop, het cultureel en historisch centrum in de Alblasserwaard, vindt u op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Het is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum heeft een permanent ingericht gedeelte, een museumtuin en een koffiekamer met terrassen. Voor informatie: 0184-611366 of www.koperenknop.nl

14 en 15 juli 2012.

LEGO Festijndag in evenementenhal in Hardenberg.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2010
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 17.00 uur (zaterdag)
 • 10.00 tot 16.00 uur (zondag)
 • Entree € 2,00 (leden hebben gratis entree voor 4 personen)
 • Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg

 

7, 8 en 9 augustus

 

Als vervolg op het succes van 2011 wordt dit jaar de LEGO dagen opnieuw georganiseerd en grootser aangepakt.

We nodigen iedereen uit om met de stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo te reizen, waar in het museumdepot de mooiste objecten van LEGO te zien zijn. Het leukste is natuurlijk dat je zelf mag meedoen om de mooiste LEGO trein van Twente te bouwen. Wie komt ons helpen....?

 

Museum Buurtspoorweg

Stationsstraat 3

7481 JA Haaksbergen

053-5721516

info@museumbuurtspoorweg.nl

2 euro per persoon

 

Zondag 19 augustus 2012 - Lego Bouwwedstrijd

Een LEGO-bouwwerk zo groot als jezelf? Laat je bouwkunsten zien en doe mee aan de LEGO Bouwwedstrijd. In het park vind je onder meer levensgrote leeuwen. Gelukkig zijn deze ook van LEGO, zodat je deze dieren van dichtbij kunt bekijken.

http://www.dierenrijk.nl/Evenementen

14 juli 2012

Elburg (Gelderland) - Kinderen die van LEGO houden komen op zaterdag 14 juli aan hun trekken. De kinder LEGO dag - met tal van andere activiteiten voor de jeugd - zal plaatsvinden op de Vischmarkt. Wie bouwt het mooiste kasteel van LEGO of de grootste auto? En wie weet win je nog een mooie prijs ook, beschikbaar gesteld door Top1Toys uit Elburg. Ook kun je meedoen met oud Hollandse kinderspelen en een voorronde van het N.K. Mölkky werpspel voor kinderen en niet te vergeten een demonstratie van het 999-games-spel. Voor alle kinderen is er gratis limonade en een verrassing. Dus volop vermaak en gezelligheid in Elburg Vesting op zaterdag 14 juli tijdens het shoppen en als het zonnetje schijnt kunt u weer heerlijk genieten en plaatsnemen op één van de vele straatterrassen. De volgende markt is op woensdag 25 juli, dan begint de eerste van de vier te houden Vestingdagen op 25 juli, 1, 8 en 15 augustus. Vanaf 20.00 uur ’s avonds verzorgt de horeca het muziek programma op de Vischmarkt. Gratis parkeren op 3 minuten loopafstand van het centrum.

04 juli 2012

Vlissingen (Zeeland) - Kom naar Blokje Bij Blokje!

Blokje bij Blokje, dé LEGO experience van Walcheren, bestaat in juli alweer 2 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren we op woensdag 4 juli a.s. van 11.00 uur tot 18.00 uur een LEGO FAIR.
Tijdens deze unieke FAIR zijn er o.a. demonstraties van mindstorm/technisch LEGO, we openen ons museum met veel (oudere) LEGO-modellen. Ook zal er weer een nieuw Vlissings gebouw worden onthuld door de burgemeester van Vlissingen én er is een unieke kleedjesmarkt voor kinderen waar zij hun eigen LEGO kunnen verkopen, ruilen of tentoon stellen.
Voor de kleedjesmarkt kun je je aanmelden via de mail: info@blokjebijblokje.nl Let op: neem zelf je kleed(je) mee! Vol = vol!

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 4 juli bij Blokje bij Blokje aan de Verlengde Bonedijkestraat 279 te Vlissingen .

31 maart, 28 april en 26 mei 2012

Middelburg (Zeeland) - Kom naar Toys XL Middelburg en doe mee met de LEGO Workshop!

Actieperiode:
07-01-2012 / 01-04-2012
Eerste expositie: zaterdag 31 maart 2012

Wat en voor wie?
Voor alle LEGO liefhebbers is er maandelijks een LEGO workshop
bij Toys XL in ZEP Middelburg. Je kunt hier met andere LEGO liefhebbers bouwen,
nieuwe ideeën opdoen en technieken van elkaar leren. Iedere workshop wordt door
specialisten van LEGO het bouwen volgens het SNOT principe uitgelegd.

Naast deze maandelijkse workshop is er altijd een LEGO Expositie in de LEGO superstore. Op dit moment is dit een LEGO City expositie. Je kunt nagebouwde stadstafarelen bekijken zoals een winkelstraat, luchthaven en een bouwplaats. De expositie van LEGO City zal ongeveer tot maart duren. Daarna worden andere thema's gekozen voor de expositie.

Waar en wanneer?
• De LEGO workshops zijn op 31 maart, 28 april en 26 mei 2012
• De workshop en expositie vinden plaats in de LEGO Superstore in Toys XL ZEP Middelburg
• De workshops duren van 12.00 tot 17.00 uur.
• Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen!
• De Superstore van LEGO is 500 vierkante meter en bevat volledige assortiment
van LEGO en aanverwante LEGO-artikelen.
• Er staan levensgrote modellen en interactieve displaykasten van LEGO.
Kinderen en ouders kunnen naar hartenlust bouwen en spelen in de winkel.

Bekijk de foto's van eerdere LEGO Workshops: Toys XL Facebook

 

Utrecht - Op 19 & 20 november 2011 wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot de grootste verzamelbeurs van Europa met de meest bijzondere voorwerpen verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen. Tijdens deze beurs is er weer van alles te zien en te doen dat met eigentijds verzamelen te maken heeft. Naast de vele honderden verkoopstands met onder andere antiek, kunst, designmeubelen, zilver en goud, art deco, serviezen, curiosa, militaria, glas, aardewerk, sieraden, vintage kleding en nog veel meer zijn er ook speciale exposities, taxaties, signeersessies en presentaties. Meer informatie

14 & 15 april 2012
24 & 25 november 2012

Zaterdag 19 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 20 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

VOORVERKOOP VIA WWW.VERZAMELAARSJAARBEURS.NL

Volwassenen: € 10,50
Kinderen t/m 11 jaar: gratis
65+: € 8,50
Passe-partout (twee dagen kaart) € 18,50
prijzen geldig tot en met 18 november

TOEGANGSPRIJZEN AAN DE KASSA:

Volwassenen: € 12,-
Kinderen t/m 11 jaar: gratis
Met reductiebon*: € 10,-
65+: € 10,-
Op vertoon van U-pas: € 10,-
Passe-partout (twee dagen kaart) € 20,00

ANWB

Voor ANWB-leden zijn in de voorverkoop ook kaarten verkrijgbaar bij alle ANWB-kantoren in Nederland en via de website ANWB-entreebewijzen. U betaalt dan de gereduceerde prijs van € 10,50 en u hoeft niet in de rij te staan voor de kassa.

* Reductiebonnen worden door ons ter beschikking gesteld aan alle deelnemers van de VerzamelaarsJaarbeurs.

Op vrijdag 18 november wordt een beperkt aantal handelaarskaarten verkocht. Deze zijn tussen 7.00 en 16.00 uur voor € 55,- per kaart verkrijgbaar aan de kassa.

 

Diverse data November/december 2011: Regio Finales First LEGO League:

Finales FIRST® LEGO® League Benelux seizoen 2011/2012 Food Factor

 

Hieronder vind je alle data van de regiofinales van de FIRST® LEGO® League (FLL®) Benelux seizoen 2011/2012 Food Factor, voor zover deze al bekend zijn.

 

Regio

Datum finale 

Locatie

Achterhoek

vrijdag 9 december 2011

Doetinchem, Graafschap College, sector Techniek

Arnhem/Nijmegen

zaterdag 10 december 2011

Nijmegen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, instituut applied sciences

Delft

zaterdag 17 december 2011

Delft, Hogeschool INHolland, Rotterdamseweg

Drenthe-Zuid

zaterdag 17 december 2011

Emmen, Drenthe College, Van Schaikweg 98

Eindhoven

zaterdag 10 december 2011

Eindhoven, Fontys Hogescholen, Gebouw R1, Campus Rachelsmolen

Flevoland

zaterdag 10 december 2011

ROC Flevoland, Agorawagenplein 1, 8224 KP, Lelystad

Groningen/Drenthe-Noord

zaterdag 26 november 2011

Assen, Hanze Institute of Technology

Haaglanden 

zaterdag 10 december 2011

Den Haag, Haagse Hogeschool

Kennemerland

Limburg 

zaterdag 26 november 2011

Kerkrade, Discovery Center Continium

Midden- en Noordoost-Brabant

zaterdag 26 november 2011

Tilburg, Fontys Hogescholen, Gebouw P3, Campus Stappegoor

Noord-Holland-Noord

Oost-Nederland 

Rijnmond 

vrijdag 9 december 2011

Rotterdam, ROC Zadkine, Alexanderlaan

Rivierenland

Valleiregio 

Vlaanderen (B)

West-Brabant

vrijdag 25 november 2011

Breda, Avans Hogeschool

Westland

zaterdag 10 december 2011

De Lier, Privacampus

Zwolle 

                         

Benelux finale

eind jan/begin feb

n.n.b.

 

 

Internationale toernooien

 

De data voor de internationale toernooien 2011/2012 zijn nog niet allemaal bekend, zie hieronder. Kijk voor meer informatie over de internationale toernooien en hoe jouw team zich hiervoor kan kwalificeren op de pagina Internationale toernooien.

 

 

 

 

Data internationale toernooien

Datum

Locatie

World Festival 2011/2012

26-28 april 2012

St. Louis, Missouri, Verenigde Staten

World Festival 2012/2013

25-27 april 2013

St. Louis, Missouri, Verenigde Staten

 

12 Mei-29 oktober:

Burgh-Haamstede (Zeeland) - Na de zeer succesvolle jubileumtentoonstelling van Miems van Citters ter gelegenheid van haar 75e verjaardag wordt donderdag 12 mei de gloednieuwe tentoonstelling ‘LEGO en Oud Speelgoed’ geopend in museum De Burghse Schoole in Burgh-Haamstede.

Speelgoed is er al eeuwen. In vroeger tijden bestond veel speelgoed dat door vaders was vervaardigd van eenvoudige huis, tuin en keuken spullen. Alleen de rijken konden ‘echt’ speelgoed bekostigen. Naarmate de tijd vorderde en de industrie en daarmee de massaproductie toenam werd ook speelgoed meer en meer ingevoerd in het dagelijks leven.
Tijdens de tentoonstelling ‘LEGO en Oud Speelgoed’ wordt u mee terug genomen in de tijd. Blikken speelgoed, een oud fornuisje, een stoommachine, gezelschapsspellen als bikkelen en Slabberjan, modeltreinen en bouwdozen zijn slechts enkele voorbeelden die u kunt zien.

Uniek in Europa
Naast Oud Speelgoed wordt een groot deel van de tentoonstelling verzorgd door de 82 jarige heer Fortuijn, woonachtig in verzorgingshuis Duinoord in Burgh-Haamstede. De heer Fortuijn is een fervent ‘LEGO’-bouwer. Naast de Eiffeltoren, de Towerbridge en de Taj Mahal zijn technisch LEGO, maar ook een nostalgische draaimolen, reuzenrad, gebouwen, etc. te zien. Sommige van zijn bouwwerken zijn uniek in Europa; deze werken zijn namelijk afkomstig uit Amerika en hier niet te verkrijgen. Aan de Taj Mahal is een prijsvraag verbonden: raad het aantal stenen en win een mooie prijs, uiteraard van LEGO.
Museum de Burghse Schoole is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 - 16.00 uur. In de maanden juli en augustus van 12.00 - 16.00 uur. Voor meer informatie: www.burghseschoole.nl.

 

08 Oktober: Maker Fair (Groningen)  

 

Er is een datum geprikt voor de eerste Maker Faire van Groningen. En wel zaterdag 8 oktober. Dan bundelen Nederlandse ‘makers’ hun krachten op MF050, die wordt gehouden in de Machinefabriek.

Een ‘maker’ is iemand die dingen maakt; zinnig, onzinnig, in elk geval vindingrijk. De term komt uit Amerika, waar Maker Faires sinds 2006 een begrip zijn.

Op MF050 kan iedereen zijn of haar makership verkennen met onder andere een kuub LEGO, twintig gehackte Roomba huishoudrobots en de bouw van de langste camerakabelbaan van Europa. Verder strijden drie top-teams in een spectaculaire bouw-challenge om de Vuurbeker en is er een expo met vernuftige installaties en voorwerpen.

Toegang is gratis. Meer informatie hier.

GAMMA
GAMMA gaat in samenwerking met LEGO verschillende bouwwedstrijden organiseren. In verschillende filialen van bouwmarkt gigant GAMMA zal LEGO te vinden zijn met bouwwedstrijden voor de jeugdige bezoekers. Deze bouwwedstrijden zijn meteen voorrondes voor LEGO WORLD 2011. Iedere vestiging zal een deelnemer afvaardigen die zijn of haar bouwkunsten mag vertonen op de landelijke finale van beste LEGO Bouwer 2011.

03 september 2011 Verslag Gamma LEGO Bouwwedstrijd in Groningen!

 

Zaterdag 20 augustus

 
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Apeldoorn-West
GAMMA Ede
 
Zaterdag 27 augustus
 
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Utrecht de Meern
GAMMA Harderwijk
GAMMA Utrecht-west
GAMMA Amersfoort
GAMMA Zeist
 
Zaterdag 3 september

 
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Deventer
GAMMA Zwolle
GAMMA Den Haag - Leidscheveen
GAMMA Alphen aan de Rijn
GAMMA Enschede
GAMMA Groningen
 
Zondag 4 september
 
14.30 - 17.00
 
GAMMA Alphen aan de Rijn
 
Zaterdag 10 september 
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Elst (GLD)
GAMMA Echt
GAMMA Helmond
GAMMA Roermond
 
Zaterdag 17 september 
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Amsterdam-Zuidoost
GAMMA Helden-Panningen
GAMMA Aalsmeer
GAMMA Weert
 
Zaterdag 24 september 
10.30 - 13.00
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Rotterdam-Blijdorp
GAMMA Hellevoetsluis
GAMMA Ridderkerk
GAMMA Spijkenisse
 
Zaterdag 1 oktober

 
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00
 
GAMMA Veenendaal
GAMMA Beuningen
 
Zaterdag 8 oktober 
10.30 - 13.00
15.30 - 18.00


 
GAMMA Naaldwijk
GAMMA Schiedam Noord

Zaterdag 23 juli, zondag 09 augustus, zondag 21 augustus en zaterdag 3 september  

Een spetterend evenement met een diversiteit aan Nederlandse artiesten die komen optreden. Dit jaar zal LEGO bij de zomertour vertegenwoordigd zijn met een spectaculair bouwwerk, welke absoluut gezien moet worden!

 

LEGO Bouwwedstrijd bij de Zomertoer
Doe mee aan de LEGO Bouwwedstrijd tijdens de RADIONL & TV Oranje Zomertoer!.
Liefhebbers van LEGO moeten dit jaar zeker naar de Zomertoer komen want er reist een speciale afvaardiging mee van LEGO WORLD. Dit grote spektakel vindt plaats in de herfstvakantie, maar tijdens de Zomertoer kunnen de jongste fans van TV Oranje zich al helemaal uitleven in een LEGO Bouwwedstrijd. Ook de camera’s van TV Oranje zijn daarbij aanwezig, dus je kunt jezelf later terugzien op televisie! TV Oranje zal ook aanwezig zijn bij de grote LEGO WORLD manifestatie in de IJsselhallen in Zwolle van 19 t/m 26 oktober 2011.

Zaterdag 23 juli Workum

Zondag 07 augustus Valkenburg

Zondag 21 augustus Roden

Zaterdag 03 september Twello 

27 Augustus: Opening LEGO Winkel in Delft (Zuid- Holland)  

 

Op zaterdag 27 augustus viert A-Tembo de opening van haar nieuwe LEGO winkel. Wat begonnen is met een paar sets, werd al snel een hele kast en vervolgens een hele hoek. Omdat ook de hoek in de winkel op Vrouwjuttenland 7 te krap werd heeft de LEGO bij A-Tembo een eigen winkel gekregen op nummer 5. In de winkel vind je veel meer dan alleen een groot assortiment aan sets maar ook boeken, lampen, sleutelhangers en zelfs een vitrine met oude verzamelsets. Loop vooral regelmatig binnen om te zien wat er voor leuke, bijzondere hebbedingen hun weg hebben gevonden naar de winkel. De verbouwing is afgerond; op nummer 5 is een nieuwe winkel en op nummer 7 is de computerwinkel helemaal vernieuwd en dat vieren ze met een officiële opening op 27 augustus van de LEGO winkel. En bij een opening horen natuurlijk leuke acties:

Om 10 uur begint de grote bouwwedstrijd. Voor de winkel hebben ze, waar normaal de antiek markt is, een hele berg LEGO stenen en bouwplaten. Iedereen mag gratis meedoen of gewoon lekker bouwen. De bouwedstrijd eindigt om 16:00 enom 16:30 wordt de uitslag bekend gemaakt. De jurering zal staan onder de vakkundige leiding van Erik de Jong. Een bekende Delftse kunstenaar die naast marmer en brons ook de LEGO stenen heeft gevonden om kunst te maken. Er zullen drie leeftijdsgroepen zijn:  t/m 7 jaar, van 8-11 jaar en van 12 jaar en ouder. Elke groep heeft zijn eigen prijswinnaar en ook de nummers 2 en 3 kunnen rekenen op een mooie prijs.

 

Daarnaast hebben ze in de winkel op drie verschillende plekken LEGO bouwsels staan die onderdeel zijn van de andere wedstrijd en hier gaat het dan vooral om je kennis over LEGO ! De hoofdprijs bij deze wedstrijd zal zijn LEGOset 10211 het gedetailleerde Grand Emporium. Deze wedstrijd start zaterdag en je kan de hele week je wedstrijdformulier inleveren. De uitslag hiervan zal na een week bekend worden gemaakt op de website van A-Tembo.

 

En er is ook een snelbouwedstrijd. Daarbij wordt gekeken wie het snelst kan bouwen. Je gaat set nr 6745 bouwen en starten allemaal gelijk en kijken wie deze het eerst af heeft ! Dat wordt spannend want het model moet wel helemaal kloppen natuurlijk en je moet natuurlijk ook snel steeds de juiste steentjes vinden. We doen dit

twee keer op zaterdag voor een groep van steeds 10 deelnemers. De eerste keer is om 11:30 en is voor de leeftijd t/m 11 jaar. De tweede keer is om 14:30 en is voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Je mag het model na afloop houden! En de inschrijving is gratis. Voor degene die het snelst is is er ook nog een mooie extra prijs te winnen.

Je kan je van tevoren inschrijven voor deze wedstrijd. Indien er meer inschrijvingen zijn dan aantal beschikbare plaatsen dan worden de deelnemers willekeurig gekozen. Je krijgt bericht indien je meedoet via de email. Je kan je voor deze wedstrijd inschrijven door een mailtje te sturen naar LEGO@A-Tembo.nl Doe dit wel voor zaterdag 27 augustus. 

 

Dan hebben ze ook nog speciale aanbiedingen die alleen op zaterdag 27 augustus in de winkel gelden. Deze worden bekendgemaakt op vrijdagavond 26 augustus op de website van A-Tembo. Voor bezoekers op 27 augustus is er ook een speciale attentie (op=op) Tevens zorgen ze voor iets te eten en te dinken. 

 

We hopen jullie zaterdag 27 augustus te mogen verwelkomen in onze nieuwe LEGO winkel. Wij hebben er al veel zin in !!

 

LEGO groeten van het A-Tembo team.

Juni/Juli 2011 

LEGO Ninjago Spinjitzu Battle Tour

In juni en juli gaat de LEGO Ninjago Spinjitzu Battle Tour door het hele land reizen. De tour zal verschillende speelgoedwinkels aandoen.


In deze tour kun je samen met je vriendje en vriendinnetjes tegen strijden om de titel 'Meester van Spinjitzu'.  Zet op het evenement je favoriete Ninjago figuur in elkaar zoek een toffe spinner en doe mee aan de spannende strijd. Win je de battle dan ga je door naar de volgende ronde. Ben je de verliezer helaas, maar je lrijgt nog altijd een mooie poster mee naar huis. Voor de winnaars hebben we een leuk prijsje. Je mag natuurlijk meedoen zo vaak als dat je wilt.

 

Woensdag 8 juni 2011 13.00 - 17.00 uur
Intertoys Schagen en Toys XL Groningen

Zaterdag 11 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Alkmaar en Intertoys Arnhem

Woensdag 15 juni 2011  13.00 - 17.00 uur
Toys XL Den Haag en Toys XL Arnhem

Zaterdag 18 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Breda en Toys XL Osdorp

Zondag 19 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Roermond

Woensdag 22 juni 2011 13.00 - 17.00 uur
Intertoys Wijchen en Intertoys Assen

Zaterdag 25 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Muiden en Toys XL Hengelo

Zondag 26 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Muiden

Woensdag 29 juni 2011  13.00 - 17.00 uur
Toys XL Leeuwarden en Intertoys Krimpen aan den IJssel

 

Zaterdag 2 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Veldhoven, Intertoys Zwijndrecht.

 

Woensdag 5 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Ridderkerk, Intertoys Maastricht.

 

Zaterdag 9 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Rotterdam, Toys XL Beek

 

Woensdag 13 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL ALmere, Interotys Maarssnbroek

 

Zaterdag 16 juli 13.00 - 17.00 uur

Interotys Heerhugowaard, Intertoys Nieuwekerk aan den IJssel

 

Zondag 17 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Roermond

 

Woensdag 20 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Middelburg, Toys XL Utrecht Kanaaleiland

 

Zaterdag 23 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Den Bosch, Toys XL Enschede

 

Woendag 27 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Eindhoven, Intertoys Tilburg

 

Zaterdag 30 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Heerlen, Toys XL Utrecht The Wall

Van 12 juli tot en met 17 augustus  

 

Efteling
Van 12 juli tot en met 17 augustus vinden er voorrondes plaats in de Fata Morgana evenementenhal in de Efteling. Wil jij kans maken op jouw eigen gewicht in LEGO steentjes? Kom dan naar de Efteling en doe mee aan de LEGO Bouwwedstrijd!

Juni/Juli 2011 

LEGO Ninjago Spinjitzu Battle Tour

In juni en juli gaat de LEGO Ninjago Spinjitzu Battle Tour door het hele land reizen. De tour zal verschillende speelgoedwinkels aandoen.


In deze tour kun je samen met je vriendje en vriendinnetjes tegen strijden om de titel 'Meester van Spinjitzu'.  Zet op het evenement je favoriete Ninjago figuur in elkaar zoek een toffe spinner en doe mee aan de spannende strijd. Win je de battle dan ga je door naar de volgende ronde. Ben je de verliezer helaas, maar je lrijgt nog altijd een mooie poster mee naar huis. Voor de winnaars hebben we een leuk prijsje. Je mag natuurlijk meedoen zo vaak als dat je wilt.

 

Woensdag 8 juni 2011 13.00 - 17.00 uur
Intertoys Schagen en Toys XL Groningen

Zaterdag 11 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Alkmaar en Intertoys Arnhem

Woensdag 15 juni 2011  13.00 - 17.00 uur
Toys XL Den Haag en Toys XL Arnhem

Zaterdag 18 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Breda en Toys XL Osdorp

Zondag 19 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Roermond

Woensdag 22 juni 2011 13.00 - 17.00 uur
Intertoys Wijchen en Intertoys Assen

Zaterdag 25 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Muiden en Toys XL Hengelo

Zondag 26 juni 2011 12.00 - 17.00 uur
Toys XL Muiden

Woensdag 29 juni 2011  13.00 - 17.00 uur
Toys XL Leeuwarden en Intertoys Krimpen aan den IJssel

 

Zaterdag 2 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Veldhoven, Intertoys Zwijndrecht.

 

Woensdag 5 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Ridderkerk, Intertoys Maastricht.

 

Zaterdag 9 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Rotterdam, Toys XL Beek

 

Woensdag 13 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL ALmere, Interotys Maarssnbroek

 

Zaterdag 16 juli 13.00 - 17.00 uur

Interotys Heerhugowaard, Intertoys Nieuwekerk aan den IJssel

 

Zondag 17 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Roermond

 

Woensdag 20 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Middelburg, Toys XL Utrecht Kanaaleiland

 

Zaterdag 23 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Den Bosch, Toys XL Enschede

 

Woendag 27 juli 13.00 - 17.00 uur

Toys XL Eindhoven, Intertoys Tilburg

 

Zaterdag 30 juli 13.00 - 17.00 uur

Intertoys Heerlen, Toys XL Utrecht The Wall

Van 12 juli tot en met 17 augustus  

 

Efteling
Van 12 juli tot en met 17 augustus vinden er voorrondes plaats in de Fata Morgana evenementenhal in de Efteling. Wil jij kans maken op jouw eigen gewicht in LEGO steentjes? Kom dan naar de Efteling en doe mee aan de LEGO Bouwwedstrijd!

 

Vanaf 13 juli is het jaarlijkse LEGO evenement in de Efteling weer te bewonderen. Dit jaar is het evenement te vinden in de Fata Morgana evenementenhal. De openingstijden van het evenement zijn  11.00 - 20.00 uur.

Natuurlijk kun je naar hartelust bouwen in de verschillende bouwhoeken die zijn opgebouwd in de hal. Bouw iets moois en wie weet win je ook nog een prijs. Maak jij het mooiste bouwwerk van de week dan mag jij deelnemen aan de landelijke finale van beste LEGO BOUWER 2011.

Ook kun je hier de nieuwste spellen van LEGO spelen. Schuif aan voor een spelletje pirate plank! of laat je uitleggen hoe LEGO Minotaurus werkt, speelgoed van het jaar 2010.
Battlen tegen je vriendjes, broertjes, zusjes, vader of moeder kan natuurlijk ook. De nieuwste LEGO hype Ninjago is ook in de efteling te vinden.

Het bezoeken van het LEGO evenement tijdens een dagje efteling is echt de moeite waard!

En als je van hele grote auto's houdt dan moet je echt komen kijken!!

 

Ook deze zomer kun je weer allerlei LEGO® fun beleven in de Efteling! Van 16 juli tot 4 september vind je ons in de evenementenzaal van Fata Morgana, iedere dag van 11 tot 20 uur. Dit jaar is er een speciale expositie van de hele collectie LEGO kastelen en verder zal een bouwexpert het Efteling Raveleijn nabouwen! Zelf mag je natuurlijk ook meedoen aan de LEGO bouwtafels: alle kinderen die meebouwen krijgen een mooie poster als herinnering!

 

En als jij exact raadt hoeveel LEGO stenen er gebruikt zijn om Holle Bolle Gijs te bouwen, win je 4 kaartjes voor dat andere coole LEGO evenement: LEGO World in Zwolle! Stuur je antwoord voor 5 september 2011 naar wedstrijd@LEGOclub.nl met “LEGO World” als onderwerp en vergeet niet je naam, adres en LEGO Club lidmaatschapnummer te vermelden!

 

GAMMA
GAMMA gaat in samenwerking met LEGO verschillende bouwwedstrijden organiseren.

Zaterdag 23 juli, zondag 09 augustus, zondag 21 augustus en zaterdag 3 september  

Een spetterend evenement met een diversiteit aan Nederlandse artiesten die komen optreden. Dit jaar zal LEGO bij de zomertour vertegenwoordigd zijn met een spectaculair bouwwerk, welke absoluut gezien moet worden!

Zaterdag 23 juli Workum

Zondag 07 augustus Valkenburg

Zondag 21 augustus Roden

Zaterdag 03 september Twello 

Herfstvakantie oktober 2011 

 

Herfstvakantie (oktober): LEGOWORLD

LEGO WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en heeft afgelopen herfstvakantie voor de 10de keer heeft plaatsgevonden. Van woensdag 19 t/m dinsdag 25 oktober 2011 kun je in de IJsselhallen Zwolle wederom genieten van heel veel LEGO plezier met miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken , een bioscoop, verschillende attracties en bekende artiesten! LEGO WORLD wordt bezocht door ruim 70.000 bezoekers en is ieder jaar uitverkocht! Houd de LEGO World website in de gaten voor alle informatie over LEGO WORLD 2011!

 

LEGOWORLD pagina

Buiten Nederland is/zijn 0 activiteit(en) bekend:

26 maart 2011: LEGO Dag in Sint-Job België

 

Op 26 maart organiseert de KWB van Sint-Job in 't Goor een LEGO dag.
Gratis inkom en een warme oproep aan BeLUG leden om met een moc te gaan exposeren.

Graag een berichtje naar contact indien je wil meedoen. We sturen dan je aanvraag door naar de organisatoren.

Hieronder de link naar hun affiche.

www.belug.be/Messages/flyer%20Lego-%20KWB%20Sint%20Job.pdf

Groeten

StevenV
Namens het bestuur


28 en 29 mei 2011.

LEGO Festijndag in Nov Museum Ouwsterhaule (Friesland).

 

Zaterdag 28 en zondag 29 mei a.s. stellen in ons museum liefhebbers van LEGO voor de eerste keer in noord Nederland hun modellen tentoon: “Kleintje LEGO world”. Deze unieke tentoonstelling, georganiseerd door leden van “De Bouwsteen”, is te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur. ’s-Zondags is het museum hiervoor extra geopend en ook dan is de toegang vrij; bij de uitgang staat de collectebus voor een bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

 • Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011
 • Openingstijden:
 • 11.00 tot 17.00 uur
 • Entree € 2,00 (leden hebben gratis entree voor 4 personen)
 • Nov Museum, Jetse Veldstraweg 46a 8513CJ Ouwsterhaule

30 september tot 03 oktober 2010 

BrickCon 2010, Seattle, VS.

 

Brickfair 2010 word gehouden in het Dulles Expo Center in Noord Virginia. 15 minuten vanaf Washington DC en 25 minuten vanaf Maryland. 

Open van 11 uur tot 16.00 uur.

BrickCon 2010 Exhibition is op 2 en 2 oktober 2010 van 11.00 tot 15.00 uur.

BrickCon 2010 Convention is van 30 September tot 3 oktober 2010 van 08.00 tot 11.00 uur

BrickCon 2010 vind plaats in de Exhibition Hall van het Seattle Center.

8, 11, 15,18, 22 en 25 september.

LEGO Bouwmeester voorronde bij Vanderveen in Assen.

 

Wie wordt LEGO bouwmeester 2010?

In de weken van de voorrondes staan op de verschillende etages van Warenhuis Vanderveen meerdere gigantische LEGO bouwwerken. De bouwwerken zijn voorzien van letters waarmee een te raden woord kan worden gevormd. Formulieren om mee te kunnen doen met dit letterspel zijn verkrijgbaar bij Vanderveens speelgoedafdeling Intertoys. Naast de wedstrijd om de titel LEGO Bouwmeester 2010 is er het LEGO letterspel.

Download hier het aanmeldformulier, uiterlijk dinsdag 31 augustus inleveren bij Vanderveen’s speelgoedafdeling Intertoys

 

 

13, 24, 26, 27 November 2010, 08, 10, 11 december 2010, 19 februari 2011

Finales en BENELUX Finale First LEGO League

 

Regio Datum finale  Locatie
Achterhoek vrijdag 10 december 2010 Graafschap College, Doetinchem
Arnhem/Nijmegen zaterdag 11 december 2010 Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen
Delft zaterdag 11 december 2010 Hogeschool INHolland, Delft
Eindhoven zaterdag 11 december 2010 Fontys Hogeschool ICT, Eindhoven
Flevoland zaterdag 27 november 2010 ROC Flevoland, Lelystad
Haaglanden  zaterdag 11 december 2010 Haagse Hogeschool, Den Haag
Kennemerland woensdag 8 december 2010 Hogeschool INHolland, Haarlem
Limburg  woensdag 24 november 2010 Discovery Center Continium, Kerkrade
Midden- en Noordoost-Brabant zaterdag 27 november 2010 Juridische Hogeschool Avans Fontys, Tilburg
Noord-Holland-Noord woensdag 24 november 2010 Hogeschool INHolland, Alkmaar
Noord-Nederland zaterdag 27 november 2010 Hanze Institute of Technology, Assen
Oost-Nederland  zaterdag 11 december 2010 Twents Carmel College de Thij, Oldenzaal
Rijnmond  vrijdag 10 december 2010 ROC Zadkine, Alexanderlaan, Rotterdam
Valleiregio 
Vlaanderen (B) zaterdag 13 november 2010 KH Leuven, Departement G&T
West-Brabant vrijdag 26 november 2010 Avans Hogesschool, Breda
Westland zaterdag 11 december 2010 Priva-campus, de Lier
Zwolle  vrijdag 26 november 2010 Deltion College, Zwolle
                         
Benelux finale zaterdag 19 februari 2011 Discovery Center Continium, Kerkrade

 

19 en 20 februari 2011

LEGO Festijn modelbeurs Goes

 

Kerstvakantie 2010 (18 december tot 02 januari 2010)

 

Tijdens de Kerstvakantie wordt Flevoland van LEGO steentjes gebouwd. Een groot bouwproject waar iedereen aan mee kan doen. Er zijn bouwtekeningen en er is begeleiding om samen aan de slag te gaan. Dus speel je graag met LEGO steentjes, kom dan zeker meehelpen!

Batavia

Bataviaplein 60
8242 PN Lelystad

T. +31 (0) 320 29 29 54
E. info@bataviapromotie.nl

Download HIER de plattegrond van Batavia om uit te printen (PDF 3Mb).

 

10 en 17 juli 2010: V&D Utrecht, Amsterveen, Zeist, Den Haag en Groningen.

Win een LEGO spellenpakket ter waarde van 200.-

Op de speelgoedafdeling van de V&D vind je de nieuwe spellen van LEGO. Je kunt je creativiteit combineren met de gezelligheid van een bordspel. Je kunt het spel veranderen door kleine aanpassingen te maken waardoor het spel weer net een beetje anders wordt. Wil je deze nieuwe spannende manier van spelen meemaken dan kun je meespelen tijdens de demo dagen en wellicht loop jij naar huis met een van de nieuwe spellen van LEGO!

Er zijn maar  liefst tien verschillende spellen en V&D is de eerste die ze in de winkel heeft liggen dus wees er snel bij!
Kijk hieronder voor een overzicht van de Demo dagen:

Utrecht   zaterdag 10 juli   12.00-16.00
Amstelveen   zaterdag 10 juli   12.00-16.00
Zeist   zaterdag 10 juli   12.00-16.00
Den Haag   zaterdag 17 juli   12.00-16.00
Groningen   zaterdag 17 juli   12.00- 16.00

 

28 mei tot 15 augustus 2010: Bouwstad, Rotterdam

 

Bouwstad is te zien vanaf 28 mei t/m 15 augustus 2010, een nieuwe interactieve tentoonstelling met workshops in Villa Zebra. In Bouwstad kunnen kinderen de gehele zomer, samen met hun ouders of begeleiders, aan de slag in maar liefst zes bouwplaatsen. In iedere bouwplaats wordt gebouwd met verschillend materiaal en krijgen de kinderen een spannende opdracht: Hoe maak je een constructie van Lego waar je doorheen kunt kijken? of Kun je een toren bouwen die op een bijzondere manier in elkaar stort?. In de tentoonstelling is verder een enorme constructie waar alle kinderen aan mee kunnen bouwen.
Actie:
Op woensdag, zaterdag en zondag (en in de zomervakantie alle dagen) kunnen kinderen ook een workshop volgen. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Op 2, 16 en 30 juni en op 14 juli kunnen kinderen ook deelnemen aan de speciale bouwworkshops o.l.v. van kunstenaar Erik Sep.
Openingstijden en prijzen:
Van dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur. Vanaf 5 juli t/m 15 augustus 2010 op alle doordeweekse dagen al geopend vanaf 10.00 uur (ook op maandag).

Villa Zebra maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De kunstwerken in de tentoonstelling bekijken kinderen aan de hand van spannende vragen en opdrachten. Daardoor ontdekken ze meer over de kunstwerken en het onderwerp van de tentoonstelling. Ieder jaar is er in Villa Zebra weer een nieuwe interactieve tentoonstelling. In de Kindergalerie wisselt de tentoonstelling iedere maand. Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen zelf aan de slag in één van de workshops en tijdens de schoolvakanties zijn er extra activiteiten. Villa Zebra ligt op de Kop van Zuid en heeft een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam.


Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Workshops op woensdag, zaterdag en zondag.
Gesloten op alle maandagen buiten de schoolvakanties, op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koninginnedag.
Op afspraak is Villa Zebra geopend buiten de normale openingstijden.

Vakantie regio: Midden

Prijzen
Volwassenen : Euro 6,50
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 12 : Euro 6,50

Leeftijd: 4 - 12 jaar
Rolstoel vriendelijk: Ja
Weergevoelig: Nee
Museumkaart: Doen niet mee
Rookbeleid: Verboden te roken
Honden toegestaan: Nee


Adres
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam
010-2411717
Internet: www.villazebra.nl

 

03 juli tot 5 september 2010: LEGO in Thermenmuseum, Heerlen

Het leukste speelgoed van Europa is weer terug in Heerlen. Na het geweldige succes van de LEGO activiteiten in het Thermenmuseum van 2009, komt LEGO dit jaar weer terug, groter en vooral leuker!! De leden van verzamelvereniging De Bouwsteen laten hier de mooiste LEGO uit hun collecties zien.

In het de tentoonstelling zie je niet alleen speelgoed van LEGO uit de oude doos, maar ook komt het moderne speelgoed aan bod met verschillende thema’s waaronder City en Star Wars.
Je ziet interessante filmpjes over LEGO en je kunt gamen met computerspellen van LEGO.
Je kunt natuurlijk niet alleen kijken naar LEGO, maar er ook zelf mee aan de slag. Een grootse uitdaging wacht hier op jou, bouw de stad van de toekomst in LEGO. Maak foto’s van jouw bouwwerk, stuur deze per email naar het Thermenmuseum info@thermenmuseum.nl en win te gekke LEGOprijzen! Vergeet dus vooral je fototoestel niet!

Weekendactiviteiten:
In de weekenden zijn er extra LEGO activiteiten in het Thermenmuseum
Zo zijn er een aantal filmweekenden waarbij de avonturen van Clutch Powers kunt zien in de LEGO speelfilm en kun je deelnemen aan de bouwwedstrijden in het Thermenmuseum waarbij je kans maakt deel te nemen aan de Bouwmeesterwedstrijd tijdens LEGO WORLD. Kijk voor meer informatie op onze website

Entree en openingstijden
Volwassenen € 6,50
Senior/CJP € 6,-
Jeugd 4-12 jaar € 5,50
Kids onder 4 jaar gratis
Museumjaarkaart gratis
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00-17.00 uur. Maandag gesloten.

Het Thermenmuseum ligt in het centrum van Heerlen, op 10 minuten loopafstand van het station, vlakbij het stadhuis. Parkeren kan in de goed bewegwijzerde parkeergarages.

Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen, 045 – 560 51 00
www.thermenmuseum.nl

LEGO in het Thermenmuseum wordt mogelijk gemaakt door LEGO en vereniging De Bouwsteen.
LEGO is een handelsmerk van de LEGO Groep.

Bezoek de website: www.thermenmuseum.nl

 

07 juli tot en met 11 augustus 2010.

LEGO bouwen in de Euromast, Rotterdam.

 

Met je Jeugdvakantiepaspoort kun je elke woensdag van 7 juli tot en met 11 augustus je eigen kunstwerk bouwen. Bouw de Euromast na of verzin zelf een leuke creatie met LEGO. Aan het einde van de sessie krijg je een echt Bouwkunst certificaat. Misschien win je zelfs één van de zes verjaardagspartijtjes. Als je echt talent hebt en je kunt zelfstandig bouwen, dan maak je zelf kans op een plaatsje in de finale van de LEGO Bouwwedstrijd. De hoofdprijs is een reis naar Legoland in Denemarken.

Wil je ook meedoen? Reserveer dan een plekje in één van de onderstaande sessies op 010 2411 788:

Sessie 1 11.00 - 12.00u
Sessie 2 13.00 - 14.00u
Sessie 3 14.30 - 15.30u

Reserveren is verplicht. Er is plek voor 20 kinderen. Je ouders zijn natuurlijk ook welkom. Met je Jeugdvakantiepaspoort betaal jij geen entree. Je ouders betalen €8,90 per persoon.  Komt je vader of moeder met meer Jeugdpaspoorthouders dan betaal je €3,00 per persoon entree.

 

Contact
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam
T 010-436 48 11
E info@euromast.nl

 

14 en 15 augustus 2010.

LEGO Festijndag in evenementenhal in Hardenberg.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2010
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 17.00 uur (zaterdag)
 • 10.00 tot 16.00 uur (zondag)
 • Entree € 2,00 (leden hebben gratis entree voor 4 personen)
 • Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg

 

Zaterdag 24 april 2010.

LEGO Garage verkoop.

 

Bij deze laten we alvast weten dat de Lego garage-verkoop door gaat!!!  op Zaterdag 24 april a.s. van 10 uur tot 15 uur. 

Noteer deze datum dus vast in je agenda, want het is echt maar één dag, dus geen extra dag of week om te bellen, maar

echt alleen maar zaterdag 24 april a.s.

 

T.z.t. (ongeveer 4 weken voor die tijd) ontvangt U de lijst met de nummers van welke wij hebben.

 

Hopelijk tot ziens. Hoe meer mensen er komen, des te gezelliger het is, dus heeft u vrienden, kennissen e.d.

die interesse hebben in Lego, vertel het ze of laat ze even een mail aan ons sturen dat ze de lijst ook willen ontvangen

 

We gaan het weer doen, onze bekende garageverkoop van in elkaar gebouwd Lego.
Van 10.00 uur tot 15.00 uur.
Mailt u ons (elviraendirk@casema.nl) als u de lijst met de door ons aan te bieden nummers/afbeeldingen wilt ontvangen.
We hopen dat jullie allemaal komen en we er met z'n allen een gezellige dag van maken. Uiteraard staan koffie, thee en limonade weer voor u klaar.
Lokatie: Pauwhof bij de nummers 101 t/m 130 te Rijswijk (Zuid- Holland).Garage G1.
We geven nummertjes uit en (zoals u kent van de bakker.e.d).......wie het eerst is heeft de eerste keus enz.

Telefoon voor meer Informatie

 Inf: 06-28829441.

 

Groetjes,

Elvira en Dirk  

 

Maandag 3 mei t/m vrijdag 7 mei 2010.

LEGO Bouwwedstrijd Nijverdal.

 

Net als vorig jaar, organiseren  wij ook dit jaar weer een LEGO bouwwedstrijd.

Na het succes van vorig jaar, vinden  wij dat ook dit jaar weer gebouwd moet worden.

Schrijf je daarom in voor deze LEGO bouwwedstrijd en maak kans op leuke prijzen!!

Per dag zal er een dagwinnaar bekend worden gemaakt.

 

Hierbij kijken wij naar twee leeftijdscategorieën, namelijk in de leeftijd van 4 t/m 7  jaar en van 8 t/m 12 jaar.

Dus als je een mooi bouwwerk maakt en je wordt gekozen tot dagwinnaar, dan wordt je bouwwerk nogmaals beoordeeld aan het eind van de week. Mocht je dan uit alle dagwinnaars het mooiste bouwwerk hebben dan win je de weekprijs. Natuurlijk wordt je ook beloond als dagwinnaar met een leuke prijs.

Als je tussen de 4 en de 12 jaar bent kun je je inschrijven.

 

Inschrijven kun je op twee manieren doen, door naar ons in de winkel te komen of door het online formulier in te vullen.

Er zijn geen kosten aan verbonden, wat wij wel van je vragen is om veel plezier te maken tijdens het bouwen en het gezellig te houden.

De eerste groep begint op de maandagmiddag, vervolgens zijn er van dinsdag tot en met vrijdag elke dag twee groepen.
Elke groep bestaat uit maximaal 15 kinderen.
Je hebt maximaal 1,5 uur om te bouwen.

 

De LEGO bouwwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO.

LEGO stelt de bouwstenen tot onze beschikking.

 

Top1Toys - Nijverdal
Grotestraat 188
Tel: 0548- 622202
info@top1toys- nijverdal.nl
 

 

Klik hier om je aan te melden!

 

07 November 2009.

NAMAC Beurs in Eindhoven.

 

Op zaterdag 7 november 2009 wordt de NAMAC Najaarsclubdag gehouden. Wij zijn die dag te gast in het DAF Museum in Eindhoven voor een hernieuwde kennismaking. U vindt het museum aan de Tongelresestraat 27.

Een aantal van u heeft ooit een bezoek gebracht aan dit fraaie museum; de NAMAC was al twee keer eerder hier te gast. Voor anderen kan dit de eerste keer zijn dat u (op uitnodiging van de NAMAC) het museum kunt bezoeken. De collectie voertuigen die men tentoonstelt is een bezoek meer dan waard. Op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart van 2009 heeft u gratis toegang.

Vanaf 10.00 uur heten wij u van harte welkom.

 

22 t/m 27 oktober 2009 (Donderdag t/m dinsdag)

Herfstvakantie (oktober): LEGOWORLD

Het grootste LEGO spektakel van de wereld vindt elk jaar plaats in Nederland: LEGOworld Zwolle. Druk op de hyperlink voor meer informatie!


 

 

LEGOWORLD pagina

 

Oktober 2009 (Hele maand)

Bouw je eigen LEGO satteliet in de Cosmos Sterrenwacht, Overijssel

Bouw je eigen lego satelliet en win een leuke prijs!

Exact 51 jaar geleden begon met de lancering van de Russische Spoetnik satelliet de ruimtevaart. Een goede reden dus voor het Cosmos sterrenwacht in Lattrop om voor kinderen t/m 16 jaar een mega leuke wedstrijd te organiseren. Bouw je eigen Lego satelliet, en win een leuke prijs. Er zijn twee leeftijdscategorieën, basis- en voortgezetonderwijs. Dus alle kans om een leuke prijs in de wacht te slepen. Wat moet je doen? Kom in de maand oktober naar Cosmos, duik in de enorme voorraad met Lego, en bouw je eigen satelliet. Dit mag je op je eigen manier doen, met alle vormen die je kunt vinden en alle kleuren. Voor de leukste satellieten zijn er leuke prijzen te winnen. Wat dacht je van een rondleiding met je hele klas, of je verjaardag vieren in Cosmos. De winnaars zullen op dinsdag 3 november worden bekend gemaakt. Deze komen ook op de website van Cosmos te staan. Kom dus naar Cosmos, bouw je eigen satelliet en win een mega leuke prijs!

Toegang: Gratis · Rolstoeltoegankelijk
Geschikt voor: Kinderen t/m 12 jaar en Jongeren 13 t/m 18 jaar
Soort activiteit: Doe-activiteit

Dit is een activiteit van: Cosmos Sterrenwacht.

Openingstijden activiteit

De openingstijden zijn niet bekend.

Bezoekadres en contactgegevens zoek op Google maps

Frensdorferweg 22

7635 NK Lattrop

Email:

Website: www.e-cosmos.nl

Telefoon: 0541-229700

 

Zaterdag 11 juli t/m 6 september 2009

LEGO in het Thermenmuseum Heerlen

 

  In het Heerlense Thermenmuseum gaat zaterdag de tentoonstelling van start waarbij Lego centraal staat. De expositie laat zien hoe de ontwikkeling van Europa's meest verkochte speelgoed is geweest sinds het in 1916 op de markt is gekomen. Verder worden diverse thema's uitgediept, zoals Indiana Jones, Technic en Space.

Het Thermenmuseum heeft de tentoonstelling ingericht in samenwerking met de landelijke vereniging De Bouwsteen. De leden zijn grootmeesters in het bouwen van allerlei ingenieuze constructies, waarvan vele voorbeelden in Heerlen te zien zijn. Al het moois in het museum is te zien tot en met 6 september. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag, want er wordt een replica van Lego van het Romeinse badhuis gemaakt.

Prijsvraag
In samenwerking met het Thermenmuseum schrijft de krant een prijsvraag uit. De vraag luidt: hoeveel Lego-steentjes zijn bij benadering verwerkt in de bouwwerken die in het Thermenmuseum te zien zijn? De vijf inzenders die het dichtst bij het juiste aantal steentjes zitten, krijgen een gratis toegangskaart voor de tentoonstelling thuisgestuurd. Vul onderstaand wedstrijdformulier vóór woensdag 8 juli in en win!

De Deense woorden “leg godt” (speel goed) zijn het uitgangspunt geweest voor de naam LEGO. In het Latijn zou LEGO vertaald kunnen worden als "ik verzamel". In de tentoonstelling zie je onder andere de ontwikkeling van Europa’s meest verkochte speelgoed, maar ook komt het moderne speelgoed aan bod met verschillende thema’s zoals Indiana Jones, City, Technic en space. Gedurende de gehele tentoonstellingsperiode zal, geregeld door de leden van De Bouwsteen, verder worden gebouwd aan een meterslange schitterende maquette.

Activiteiten
Je kunt in de tentoonstelling natuurlijk niet alleen kijken naar LEGO, maar er ook zelf mee aan de slag gaan. Een grootse uitdaging wacht hier op jou, bouw zelf het gigantische badhuis van Heerlen na in LEGO. Maak foto’s van jouw bouwwerk en stuur deze per email naar het museum info@thermenmuseum.nl en win te gekke LEGO prijzen!

Het Thermenmuseum is een in 1977 geopend museum in Heerlen, dat gebouwd is rond de opgraving van een Romeins badhuis.

 

Zaterdag 18 juli t/m zondag 30 augustus 2009

LEGO in de Efteling!

LEGO tentoonstelling

In de zaal bij de Stoomcarrousel is van 18 juli tot 30 augustus dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur een LEGO tentoonstelling te bezoeken. Bouw zelf iets leuks van LEGO en doe mee met de bouwwedstrijd. Bouw een van de bewoners van het Efteling Sprookjesbos en win een leuke prijs! Voor de allerkleinsten zijn er bakken met Duplo aanwezig.

 

20 en 21 februari 2010

LEGO Festijndag in Zeelandhallen in Goes

 

De Bouwsteen organiseert weer een clubdag in de zeelandhallen in goes samen met de model show op 20 en 21 februari 2010

 

Zeelandhallen Goes

Postadres: 
Postbus 309  
4460 AS Goes

Bezoekadres: 
Da Vinciplein 1
   
4462 GX Goes 

Tel: 0113-22 10 20 
Fax: 0113-22 15 36
 
Bezoekers:

info@zeelandhallen.nl

Exposanten/organisatoren:

beurzenevenementen@libema.nl
Tel. 088-9000350

 

20 t/m 28 februari 2010

LEGO in het Watermuseum Arnhem

Voorjaarsvakantieactiviteit: 'Neem een duik in LEGO!'

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Neem dan in de voorjaarsvakantie (13 t/m 28 februari) 'een duik in LEGO!'

Nu zul je denken: wat heeft LEGO met water te maken? Nou tijdens de voorjaarsvakantie alles! Het watermuseum is ondergedompeld in LEGO. Op twee plaatsen kun je in het museum aan de slag met LEGO en er is een LEGOexpositie.
In het Waterlab kun je, onder begeleiding, een waterrad testen. In de Rijkswaterstaatzaal kun je meebouwen aan de grootste LEGOstad van Arnhem. Hiervoor liggen meer dan 100.000 LEGOblokken klaar. Tenslotte is er in de Waterwereld een maquette te zien van een LEGOpolderlandschap en een oud gemaal. Deze activiteit vindt in de voorjaarsvakantie dagelijks plaats tussen 10:30 uur en 16:00 uur en kost  € 1,50 plus de entree van het museum. Op de dag zelf kun je je inschrijven bij de balie.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Dekker van de Kamp en SOOW en maakt deel uit van Xperiment.

 

Zaterdag 23 en zondag 24 mei 2009 

LEGO Festijndag

De bekende clubdagen van LEGO club "De Bouwsteen"

Toegang is gratis.

Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur

De Brede School

Forum 6 6666AD Els (Gelderland)

 

1 en 2 november 2008.

LEGO Beurs in Groningen, Speelgoedpandjeszolder

 

Lego ook op Koopzondag te Groningen op 1 en 2 November.


De speelgoedzolder is naast de dagelijkse koopdagen ook op Koopzondag 2 November open .

De Duitse gast is er ook, die weer  Lego meebrengt.
We bieden samen weer een grote variëteit aan Lego.

U vindt er o.a.:
Elektrische treinen en accessoires voor  9 Volt en 12 Volt.

We hebben ook een 12 volt baan opgesteld.

Verder:
Kastelen,
Piraten,
Soldaten,
Ruimtevaart,
Scala,
Technisch lego,
Miniland,
Fabuland,
Starwars,
Rockraiders,
Duplo, enz.
en veel losse onderdelen.

Tot ziens in de winkel.
Nanny Falke

Speelgoedpandjeszolder  Voor Lego en Playmobil 

(Al 36 jaar bekend onder de naam Speelgoedzolder in Groningen)

Oosterweg 51

9724 CC Groningen

Tel.: 06-41248521

 

Dagelijks van maandag t/m zaterdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Dit weekend zijn we zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur.

En op de koopzondag van 12.00 – 17.00 uur.  

 

05 oktober 2008 (Zondag)

Mack & Speciaal Transportdag


Dit is echt een aanrader voor de liefhebbers van vrachtwagens en kranen. Op het buitenterrein staan allemaal Macks, speciaal transportcombinaties en kranen opgesteld. Binnen is er van alles te doen en te bekijken, waaronder diverse stands, optredens en natuurlijk modelbouw. Bij de modelbouw staan enkele tientallen deelnemers met modellen van vrachtwagens en kranen. Meestal staan er ook enkele modelbouwers met LEGO-modellen.
Het gebeuren vind gewoon weer plaats in de Veemarkthallen te Utrecht. Er waren geruchten dat het daar weg zou gaan maar gelukkig vindt de Mackdag gewoon weer plaats op de oude vertrouwde stek.

 

Locatie: Veemarkthallen te Utrecht (Sartreweg)
Veemarkthallen
Sartreweg
Utrecht (A27, afslag Veemarkt)

Datum en tijd:
zondag 5 oktober
Van 10.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie:
Tel. 06-53 38 03 94

 

 

07 september 2008 (Zondag)

LOWLUG Meeting

 

Het is zover : op Zondag 7 September is er weer een nieuwe LOWLUG Meeting!!

Deze keer is gekozen voor multifunctioneel centrum 'de Hoge Weye' in Beekbergen, vlak onder de rook van Apeldoorn.

In dit spikslinternieuwe centrum is een mooie, moderne zaal geregeld met héél véél ruimte, véél tafels voor MOCs, en verder alle mogelijke en wenselijke faciliteiten + meer dan voldoende parkeergelegenheid. Met een snackbar, chinees, en ijssalon op loopafstand is het een ideale locatie voor een mooi Lowlug event.

Natuurlijk is er ook deze keer een Wacky Race, en een ieder staat het uiteraard vrij om met andere wedstrijden etc. te komen. 

Om dit evenement te kunnen financieren is, zoals altijd, een kleine bijdrage benodigd: €2,- p/p. De meeting zelf is (let op Bengh Zeran!!!) van 10.00 tot 17.00 uur.

Kom je met de bus? Vanuit zowel Apeldoorn als Arnhem is er een directe verbinding met het metropool Beekbergen, en de busstop is slechts een paar honderd meter van de zaal.

De diverse Lowlug logo's wijzen je uiteraard voor het laatste stukje de weg 

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van het pand waar ook een ingang zit.

 

Adres:

Dorpstraat 32 apeldoorn

 

Tijd:

Van 10.00 tot 17.00 uur.

 

19 juli t/m 24 augustus 2008

Lego in de Efteling!

Lego tentoonstelling

In de Waterorgel Zaal is van 19 juli tot 24 augustus dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur een Lego tentoonstelling te bezoeken. Bouw zelf iets leuks van Lego en doe mee met de bouwwedstrijd. Of neem een kijkje in Lego stad, bij het Lego circus en bewonder de grote Lego olifant. Voor de allerkleinsten zijn er bakken met Duplo aanwezig.

 

16 en 17 augustus 2008.

LEGO Festijn 2008 in Evenementenhal Hardenberg.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.

 • Zaterdag16 en zondag 17 augustus 2008
 • Openingstijden:
 • 11.00 tot 16.00 uur
 • Entree is gratis
 • Energieweg 2 7772 TV Hardenberg

 

Zaterdag 7 juni tot en met 17 augustus 2008.

Museum Willem van Haren Heerenveen

 

Museum Willem van Haren is het cultuurhistorisch museum van Heerenveen. Het is een verrassend veelzijdig museum: steeds wisselende tentoonstellingen, hedendaagse beeldende kunst in de kunstruimte, een beeldentuin en een boeiende vaste presentatie van de cultuurgeschiedenis van Heerenveen en omgeving.

Dé blikvanger van het museum is de spectaculaire stadsmaquette Heerenveen anno 1830, tot leven gebracht door een uniek multimedia spektakel. Ook de vorstelijke geschiedenis van Oranjewoud komt in het museum aan bod. Op de 'zolder van pake' viert de nostalgie hoogtij. Daar treft u naast een complete veenarbeiderswoning ook Abe Lenstra en andere Heerenveense sporthelden aan.

De sfeervolle museumwinkel, met het interieur van een 19de eeuwse apotheek, mag u zeker niet overslaan. In het museumcafé kunt u onder het genot van een heerlijke kop koffie bijkomen van alle indrukken.

Van 7 juni t/m 17 augustus is er een tenstoonstelling over LEGO!!! Kijk even op de site van het museum.

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Eerste Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en eerste Pinksterdag gesloten.
Tweede Paasdag en tweede Pinksterdag geopend van 13.00 - 17.00 uur


Entree: volwassenen € 4,00
Jeugd 6 t/m 17 jaar € 2,00
MK: gratis


E-mail: info@willemvanharen.nl

Adres:

Minckelersstraat 11 [De Heerenveense School]

Heerenveen (Friesland)

 

Miniland bezocht de tentoonstelling! Foto's vind je hier!

 

Zondag 8 Juni.

LEGO Festijndag

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdag, die gratis toegankelijk is voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zondag 08 Juni 2008
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree is gratis
 • CLTV Zundert Molenstraat 155 4881 GD Zundert (Brabant)

 

23 juni 2007 t/m 4 mei 2008
LEGO 50 jaar tentoonstelling Speelgoedmuseum Deventer

 

Bezoek onze site over het bezoek aan dit museum en de tentoonstelling!

 

LEGO viert feest.

LEGO is 50 jaar in Nederland en dat vieren ze in het Speelgoedmuseum Deventer . 

 

Speelgoed Museum Deventer

Brink 47
7411 BV Deventer
tel 0570 - 693786 /0570 - 693783
info@deventermusea.nl

 

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur
zon- en feestdagen     13-17 uur

 

Entreeprijzen:
Volwassenen € 3,-
2 t/m 18           € 1,-
Museumkaart, ICOM en Ver. Rembrandt   gratis
CKV-bon   geldig
Voor € 0,50 extra is het Historisch Museum Deventer ook te bezoeken

 

22 december 2007 t/m 06 januari 2008 

Winterwonderland Kasteeltuinen Arcen

WINTERWONDERLAND

Een hartverwarmend winterevenement.

 

Beleef deze winter op een bijzondere manier in het mooiste kasteelpark van Nederland. Een sfeervolle belevenis dat overdag en aan het begin van de avond plaats vindt in een mooi verlicht tuinenpark. Winterwonderland is een heerlijk winters dagje uit met de hele familie.

 

 * LEGO®; tentoonstelling en bouwwedstrijden * Beautiful Boudoir; bloemenshow in kasteel, * Modeltreinen, * Sprookje met de IJsprinses, * Roofvogelspektakels, * verlichte tuinen, * gezellige horeca, * Langlaufen en Après Ski, * FINALE met de IJsprinses en… sneeuw!

Winterwonderland in Kasteeltuinen Arcen met... LEGO

Bij de LEGO® expeditie in de sfeervolle Casa Verde wachten tienduizenden steentjes op de creatieve handjes van de kleinste bezoekers. De vrolijk gekleurde LEGO blokjes bestaan 50 jaar in Nederland en het feest wordt afgesloten door LEGO met een levendige expositie in Kasteeltuinen Arcen. Iedereen mag meebouwen en aan het eind van de dag worden toepasselijke prijzen uitgeloofd voor de allermooiste creatie. Niet alleen jong, maar ook oud kan zich uitleven en de indrukwekkende creaties bewonderen.

Win een reis naar LEGOLAND in Denemarken!

Enthousiastelingen kunnen ook alvast thuis aan de slag. De opdracht is om een element uit Winterwonderland of Kasteeltuinen Arcen uit te beelden in LEGO stenen. De deelnemers dienen een foto in te zenden van hun kunstwerk aan lego@kasteeltuinen.nl, het liefst met zichzelf erbij op. Alle foto's komen in een fotoboek op de website. Inzendingen kunnen worden gestuurd tot en met 26 januari 2008. 

www.kasteeltuinen.nl

Winterwonderland is te bezoeken vanaf zaterdag 22 december 2007 t/m zondag 6 januari 2008 en tijdens de weekenden in januari (12/13, 19/20 en 26/27 jan.). Dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur.
Kasteeltuinen Arcen ligt, zoals de naam doet vermoeden, in Arcen. Dit historische maasdorpje in Noord-Limburg ontwikkelt zich in sneltempo tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Limburg. Het park vindt u in het hart van Arcen langs de N271.

Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
T +31 (0)77 473 6020

 

26 Januari 2008

Benelux-finale First LEGO League

Op zaterdag 26 januari 2008 vindt in het sportcentrum van de Universiteit Twente in Enschede de Benelux finale plaats van de FIRST LEGO League 2007/2008. De beste 32 teams uit de Benelux nemen het tegen elkaar op in verschillende categorieën. Niet alleen moeten ze laten zien wat hun robot kan presteren op het wedstrijdveld, ze geven ook een presentatie van hun eigen onderzoek op het gebied van energie!

 

Tijdens de regiofinales kunnen 31 teams zich kwalificeren voor een plekje in de Benelux finale op 26 januari. De 32ste plek wordt opgevuld met een team dat een wildcard krijgt. Dat is een team dat vanwege een bijzondere prestatie toch een plekje verdient in de finale, ook al lukte het tijdens de regiofinale niet om dat in de wacht te slepen.


Naast de wedstrijden en presentaties is er nog meer te beleven tijdens de Benelux finale. Wat dacht je van je eigen robot programmeren tijdens de workshop Mindstorms? Of maak kennis met de Universiteit Twente in verschillende demo's en proefjes van Science on Tour! Verder kun je ook gaan kijken naar spannende shows. Wie weet slaat de vonk wel over... Kijk voor meer informatie in het programma!

Ook voor het World Festival in Atlanta is het mogelijk om een plekje te veroveren als je dat niet weet te verdienen in de Benelux finale. FIRST stelt tien plaatsen beschikbaar aan teams die zich bijzonder sportief hebben opgesteld en zo goede ambassadeurs voor de FLL zijn. Elke land nomineert voor deze tien plaatsen één team, en een internationale commissie beslist vervolgens wie er wordt uitgenodigd voor het World Festival.

 

Iedereen is welkom! De FIRST LEGO League Benelux finale is gratis toegankelijk voor iedereen. Kom eens een kijkje nemen, moedig je favoriete team aan en geniet van de speciale FLL-sfeer...!

 

De finale van de FIRST LEGO League 2007/2008 vindt plaats in het sportcentrum van de Universiteit Twente (UTwente) in Enschede.

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Klik op de plattegrond hierboven voor een grotere versie (pdf). Het sportcentrum is nummer 49.

 

23 en 24 februari 2008.

LEGO Festijndag in Zeelandhallen in Goes.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zaterdag 23 en zondag 24 februari 2008
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 18.00 uur
 • Entree is gratis

 

15/16 December 2007 

 

Lego weekend te Groningen op 15 en 16 December

De speelgoedzolder is in het weekend van 15 en 16 December weer open van

11 - 16 uur en biedt weer een grote variëteit aan lego.

LET OP: Dit is de laatste beurs op de speelgoedzolder.

Naar een nieuwe lokatie wordt gezocht.

Alle kinderen mogen een cadeautje uitzoeken.

U vindt er o.a.:

Elektrische treinen, 9 Volt en 12 Volt, o.a.:

9 Volt 4560/4561,4563,4564 4559,4511

en ook accessoires voor 9 en 12 Volt.

Verder:

Kastelen,

Piraten,

Soldaten,

Ruimtevaart,

Scala,

Technisch lego,

Miniland,

Fabuland,

Starwars,

Rockraiders,

Duplo, enz.

en veel losse onderdelen.

Ook onze Duitse gast is weer aanwezig.

Op normale dagen geopend 14.00 tot 17.00 van maandag t/m zaterdag,

tel. 06-41248521

Tot ziens op de speelgoedzolder,

Nanny Falke

Speelgoedzolder,

Trompkade 8,

Groningen .

 

1 september 2007/24 november 2007.

NAMAC Beurs in Houten.

 

Al meer dan 25 jaar lang organiseert de NAMAC zesmaal per jaar een beurs voor miniatuurauto's, boeken en folders. De beurs in Houten behoort met ruim een kilometer tafellengte en meer dan 4000 bezoekers tot de grootste van Europa op dit gebied.
Tafelhouders uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië en nog enkele andere Europese landen zijn hier aanwezig, zodat er voor iedere verzamelaar wel iets te vinden is.
De beurs is geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.

 

Beursdata 2007:

 • zaterdag 01 september
 • zaterdag 24 november

Adres: Euretco Expo Center, Meidoornkade 24, Houten

Openingstijden: 10.00 - 15.00 uur

Toegang: € 5.-- (leden gratis)

Routebeschrijving:  Euretco Expo Center, Houten (klik hier)

 

12 September tot 17 oktober 2007

Zoek de 'gouden' LEGO steen in Zwolle!

 

Zwolle - LEGO bestaat dit jaar 50 jaar in Nederland. Om dit te vieren kunnen kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar zelf de geheimen van Zwolle ontdekken tijdens een leuke en leerzame speurtocht. Tijdens het speuren gaan de deelnemers op zoek naar tien 'gouden' LEGO stenen, die verstopt zijn in etalages. Een unieke kans om gratis kaarten voor LEGO WORLD 2007 te winnen.

 

De speurtocht 'Zoek de gouden LEGO steen' start bij de VVV-winkel aan het Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat. Op alle LEGO stenen zijn letters verstopt, die samen tot een oplossing leiden. Door vragen te beantwoorden over leuke wetenswaardigheden leren de kinderen de stad goed kennen.

Speurtocht te downloaden vanaf 15 september

Vanaf 15 september is de speurtocht te downloaden op www.legoworld.nl, www.destentor.nl en www.vvvzwolle.nl. De speurtocht kan ook gratis afgehaald worden bij VVV Zwolle, Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat, tel. 0900-1122375. De antwoorden en oplossingen kunnen ingestuurd worden vóór 18 oktober 2007. Winnaars ontvangen schriftelijk bericht.

LEGOWORLD is geopend van donderdag 18 oktober tot en met dinsdag 23 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten (á € 15,50/kinderen tot en met 2 jaar gratis) zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en beschikbaar via de speelgoedwinkels van Intertoys en via www.legoworld.nl.

 

Juli tot oktober 2007
50 jaar LEGO in Nederland 
Juli tot oktober (speelruimte tot november)

Wie kent die vrolijk gekleurde stapelbare Lego blokjes nou niet ?
De wondere wereld van het Lego en zijn 50 jarige Nederlandse
geschiedenis valt tijdens deze maanden in Terschuur te ontdekken.
Naast de tentoonstelling is er ook een doe-het-zelf bouwplek voor de jeugd aanwezig.

Oude Ambachten en Speelgoed museum 

Voor meer informatie kun je ook klikken op het plaatje!
Rijksweg 87
3784 LV Terschuur
tel. 0342-462060
fax 0342-462027

Toegangsprijzen 2007

Groepen zijn welkom in het museum. Informeer naar de groepskortingen.
In het museum wordt de museumkaart geaccepteerd.
Volwassenen                  € 7,90

Junioren ( 5 tot 14 jaar)  € 6,50

65                                 € 7,50

Kinderen t/m 4 jaar        Gratis

MuseumKaart                 Geldig

 

 

29 en 30 september 2007:  LEGO Weekend in Groningen

 

Lego weekend te Groningen op 29 en 30 September

Het heeft lang geduurd maar nu is het weer zover dat de speelgoedzolder is

in het weekend van 29 en 30 September open is van

11.00 tot 16.00 uur

We bieden weer een grote variëteit aan lego.

 

U vindt er o.a.:

Van Lego:

Elektrische treinen, zowel 9 V als 12 V, rails, wissels, wagons, stations,

enz.

Kastelen,

Piraten,

Soldaten,

Ruimtevaart,

Scala,

Technisch lego,

Miniland,

Fabuland,

Starwars,

Duplo, enz.

en veel losse onderdelen.

 

Er komt een gast uit Duitsland, met een grote auto vol met lego

Op normale dagen geopend 14.00 tot 17.00 van maandag t/m zaterdag,

Tot ziens op de speelgoedzolder.

 

Nanny Falke

Speelgoedzolder,

Trompkade 8, tel.06 41248521,

Groningen .

 

 

geen data bekend 2007.

Workshop Mindstorms Stichting Techniekpromotie.

 

De Stichting Techniekpromotie biedt workshops waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met techniek en technologie.

Robots bouwen moeilijk? Tijdens de Workshop Mindstorms® gaan deelnemers zelf aan de slag met het ontwerpen, bouwen en programmeren van hun eigen robot. De wedstrijdvelden van de FIRST LEGO® League bieden een spannende uitdaging voor een eerste kennismaking met LEGO® Mindstorms. Lukt het je groepje om jullie eigen robot de goede kant op te sturen?

De Workshop Mindstorms duurt ongeveer een uur en een kwartier waarin kinderen in groepjes leren programmeren. Deze activiteit kan prima met een klas worden gedaan.

 

25 en 26 augustus 2007.

LEGO Festijn 2007 in Evenementenhal Hardenberg.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Bouwwedstrijd met leuke prijzen, van 11.00 – 15.00 uur.
{deelname is voor de jeugd gratis, prijsuitreiking om 15.30 uur}
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s, en
Computerspellen van LEGO.

 • Zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2007
 • Openingstijden:
 • 11.00 tot 16.00 uur
 • Entree is gratis

 

12 Mei - 26 augustus 2007  

LEGO viert feest in de Bijenkorf

Amsterdam, april 2007 – Dit jaar bestaat LEGO precies 50 jaar in Nederland. LEGO viert deze mijlpaal samen met de Bijenkorf met een reizend evenement: het  LEGO Road Event. Dit evenement reist van 12 mei tot en met 27 augustus 2007 langs de Bijenkorf en is bedoeld voor jong en oud.

Het LEGO Road Event reist langs de Bijenkorf filialen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Drie weken lang is in elk filiaal een interactieve expositie van LEGO - toen en nu te zien. De oude LEGO producten en filmpjes zijn afkomstig uit de museumcollectie van LEGO Denemarken en van verzamelaars.

Evenementen en shop
Voor de kinderen zijn er evenementen zoals een bouw- en kleurwedstrijd, een wedstrijd aantal steentjes raden en iedereen kan op de foto met levensgrote LEGO-modellen. Voor de lege maagjes is een LEGO kindermenu samengesteld met een LEGO sleutelhanger als cadeau. In de LEGO shop is voor dit Road Event een zeer uitgebreide collectie te koop met veel leuke aanbiedingen.

Schema LEGO Road Event

LEES het zeer uitgebreide fotoverslag over deze show!!!!

Amsterdam 12 mei tot en met 3 juni
Rotterdam  9 juni tot en met 1 juli
Eindhoven 9 juni tot en met 1 juli
Den Haag 4 augustus tot en met 26 augustus

 

2 juni 2007

LEGO Festijn (Bouwsteen Clubdag)

IJsselhallen Zwolle

Gratis toegang

11.00-16.00 uur.

 

28/29 April 2007 

Lego weekend te Groningen op 28 en 29 April

 

De speelgoedzolder is in het weekend van 28 en 29 April weer open van

11.00 tot 16.00 uur en biedt weer een grote variëteit aan lego.

U vindt er o.a.: Playmobil en Lego’.

Van Lego:

Elektrische treinen, rails, wissels, wagons, station, enz.

Kastelen,

Piraten,

Soldaten,

Ruimtevaart,

Scala,

Technisch lego,

Miniland,

Fabuland,

Starwars,

Duplo, enz.

en veel losse onderdelen.

Er komt een gast uit Duitsland, met een grote auto vol met lego

 

Op normale dagen geopend 14.00 tot 17.00 van maandag t/m zaterdag,

 

Speelgoedzolder,

Trompkade 8, tel.06 41248521,

Groningen

 

20 en 21 januari 2007.

Bouwsteen-land 2007 in Evenementenhal Rijswijk.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
Tijdens deze dagen zullen er allerlei activiteiten zijn variërend van bouwwedstrijden voor de kinderen, tot het tonen van de eigen creaties van de leden van ”De Bouwsteen”. Uiteraard is er een groot scala aan LEGO artikelen te zien. Daarnaast kan het publiek zelf diverse LEGO computerspelletjes uitproberen. Er zal zowel oude als actuele LEGO te koop zijn. Misschien vindt u hier wel de speciale uitgave van een bepaald LEGO doosje, of die ene set die u al zolang zoekt, of het losse onderdeel om eindelijk uw set compleet te maken.

Voor iedere bezoeker ligt een LEGO attentie klaar.

 

25 mei t/m 11 juni 2006. (Er is nog niets bekend over een editie in 2007)

LEGO in station Valkenburg aan de Geul.

 

Het station Valkenburg aan de Geul verandert van 25 mei t/m 11 juni 2006 in LEGO sfeer. Het spektakel voor jong én oud vindt plaats op het voormalige Ns Stationscomplex te Valkenburg a/d Geul. Meer dan 550 m2 beleef, doe & speel plezier in diverse gebouwen. De entree kaarten kosten € 7,50 per persoon incl. 2 consumpties! Klik op het plaatje hiernaast om de LEGO actie poster te bekijken.  

 

 

7 t/m 13 augustus 2006 (Er is nog niets bekend over een editie in 2007)

Kdz Adventure AHOY Rotterdam!   

Bouwen met Lego en Duplo
Wat je allemaal niet kan bouwen met duizenden steentjes!
Laat je fantasie de vrije loop en bouw met Lego en Duplo de mooiste modellen. 

 

17 september 2006 (Er is nog niets bekend over een editie in 2007)

LEGO dag in Heerlen!   

17 september, Euregionale koopzondag “Shopping+”

LEGO en Kinder Doe Dag 12.00 – 17.00 uur 

Klik hier voor meer informatie!

 

Opening maandag 22 december 2008 - 15 februari 2009

LEGO Tentoonstelling op de bovenverdieping van Toyzon MEGASTORE te Haarlem.

 

Miniland Online organiseert samen met Toyzon MEGASTORE te Haarlem een LEGO tentoonstelling. Je kunt op de bovenverdieping van MEGA speelgoedwinkel Toyzon een LEGO expositie bekijken waarbij allerlei verschillende  LEGO thema's van de afgelopen jaren staan uitgestald in vitrinekasten. 

 

De tentoonstelling is inmiddels ingericht en opent op 22 december. Wanneer het sluit is nog niet bekend, waarschijnlijk februari 2009.

 

 

31 januari 2009 (Zaterdag)

Benelux finale First LEGO League 2008-2009, Utrecht

 

Teams die meedoen met de FIRST LEGO® League (FLL) doen in elk geval mee aan een regionale finale, of ‘regiofinale’. In totaal zijn er in het seizoen 2008/2009 veertien regionale finales in november en december, verspreid over Nederland en België, waaraan in totaal bijna 270 teams deelnemen. Tijdens de regiofinale kun je een plek verdienen voor de Benelux finale, en tijdens de Benelux finale kun je zelfs een uitnodiging winnen voor één van de internationale toernooien in de Verenigde Staten en Kopenhagen in het voorjaar van 2009!

Hoe je in aanmerking kunt komen voor een plaats in de Benelux finale, kun je hieronder lezen.

 

KWALIFICATIE OP REGIOFINALE OF WILDCARD

Voor de FLL Benelux finale op zaterdag 31 januari 2009 zijn 32 plaatsen beschikbaar. In totaal kunnen dus 32 teams meedoen, afkomstig uit alle regio’s in Nederland en België. Van de 32 finaleplaatsen worden er 31 toegekend tijdens de regiofinales: afhankelijk van de grootte van een regiofinale zijn er één of meer finaleplaatsen te verdienen. De 32ste plaats wordt ingevuld met een ‘wildcard’. De wildcard wordt vergeven aan een team dat in de regiofinale geen finaleplaats heeft verdiend, maar dat wegens een bijzondere prestatie toch een finaleplaats verdient.

Hoe kom je in aanmerking voor de wildcard?

De organisatie van elke regiofinale krijgt de kans om één team te nomineren voor de wildcard. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de prestaties op de regiofinale, maar bijvoorbeeld ook naar de periode van voorbereiding en hoe een team zich ten opzichte van andere teams gedraagt. De criteria zijn als volgt:

 • Het team heeft in de regiofinale géén finaleplaats verdiend;
 • Het team heeft laten zien dat het een sportieve houding heeft door:
 •      o   respect te tonen voor anderen en elkaar;
 •      o   gericht te zijn op win-win situaties (dus niet elkaar continu proberen af te troeven);
 •      o   op een constructieve manier bij te dragen aan het project (zowel in de voorbereiding als tijdens de evenementen).
 • Zowel de teamcoach als de teamleden hebben in de gaten dat het gaat om de ervaring, niet om de prijzen. Ze zien in dat het de bedoeling is dat de kinderen het werk doen en dienen zo als voorbeeld voor andere teams.

 

14 en 15 februari 2009.

LEGO Festijndag in Zeelandhallen in Goes.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zaterdag 14 en zondag 15 februari 2009
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 18.00 uur
 • Entree is gratis
 • Da Vinciplein 1 4462 GX Goes (Zeeland)

 

16 t/m 18 april 2009

First LEGO League World Festival, Atlanta (V.S.)

Locatie: Georgia Dome en Georgia World Congress Center 
Plaats: Atlanta, Georgia, Verenigde Staten 
Datum: 16, 17 en 18 april 2009
Aantal FLL teams: 84 teams uit 27 landen, waarvan één uit de Benelux
Wie wordt uitgenodigd? Winnaar Champion's Award Benelux finale

Het World Festival is behalve een internationaal FIRST LEGO League toernooi nog veel meer. Eens per jaar organiseert FIRSTsm een festival waar alle FIRST (robot)programma’s een plekje hebben. Naast internationale FLL teams kom je dus ook deelnemers tegen van FIRST Robotics, FIRST Tech Competition en de junior FIRST LEGO League (kijk voor meer informatie over deze programma’s op de website van FIRST).

Het team dat op de Benelux finalde de Champion's Award mee naar huis neemt, ontvangt een uitnodiging voor het World Festival, mits de teamcoach vooraf schriftelijk heeft aangegeven hiervoor in aanmerking te willen komen. Dit om teams niet ongevraagd met een grote kostenpost op te zadelen, die een dergelijke reis toch met zich meebrengt. Aan alle teams die deelnemen aan de Benelux finale wordt vooraf gevraagd of zij in aanmerking willen komen voor een uitnodiging voor een internationaal toernooi. Wil het team dat niet, en wint het toch een Champion’s Award, dan ontvangt het een alternatieve prijs.
Als de Champion’s Award winnaar om welke reden dan ook niet wil of kan voldoen aan de uitnodiging, wordt deze automatisch doorgeschoven naar het team dat als volgende op de Champion’s Award ranglijst staat, enz. Een team kan ook nooit een uitnodiging voor meer dan één internationaal toernooi ontvangen.

Voor het World Festival in Atlanta is er nog een extra mogelijkheid om een plekje te veroveren als je dat niet weet te verdienen in de Benelux finale. FIRST stelt tien plaatsen beschikbaar aan teams die zich bijzonder sportief hebben opgesteld en zo goede ambassadeurs voor de FLL zijn. Elke land nomineert voor deze tien plaatsen één team, en een internationale commissie beslist vervolgens wie er wordt uitgenodigd voor het World Festival

 

Zaterdag 18 en Zondag 19 april 2009 

Expositie over LEGO (Bouwsteen en stichting Cultuur Moerdijk)

Kom kijken, kopen of vragen stellen over LEGO.

De kinderen kunnen zelf met LEGO en Duplo bouwen.

Toegang is gratis.

Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur

"Theater De Schuur"

Kerkstraat 23 te Zevenbergen

 

 

15 en 16 augustus 2009.

LEGO Festijndag in evenementenhal in Hardenberg.

 

De Nederlandse LEGO club "DE BOUWSTEEN" organiseert, in samenwerking met hun sponsoren, deze clubdagen, die gratis toegankelijk zijn voor bouwers, verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierige mensen met interesse in Lego.
• Legobazaar – verkoop complete sets en losse onderdelen.
• Legodemonstraties & tentoonstelling van zelfbouwmodellen.
• Speel en kijkplezier met speeltafels, veel treinen, auto’s.

 • Zaterdag 215 en zondag 16 augustus 2009
 • Openingstijden:
 • 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree is gratis
 • Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg

 

 

09 December 2009. 

Regiofinale First LEGO League Kerkrade.

Op woensdag 9 december 2009 strijden in het Continium te Kerkrade teams van scholieren tegen elkaar in de FIRST LEGO League. De regiofinale voor Limburg van deze spannende roboticawedstrijd vindt voor de vijfde maal plaats in het Kerkraadse ontdekcentrum. Tijdens de wedstrijden nemen scholieren in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar het tegen elkaar op met een zelfgebouwde en –geprogrammeerde robot van LEGO. Ook bogen de teams zich over een actueel maatschappelijk vraagstuk en presenteren zij hun bevindingen tegenover een heuse jury. Het team dat uiteindelijk als beste uit de bus komt, wint een plaats in de Beneluxfinale van de FIRST LEGO League. De wedstrijden starten om twaalf uur en zijn deze middag gratis te bezoeken voor belangstellenden.

De FIRST LEGO League is mondiaal uitgegroeid tot een waar fenomeen. In 2008 deden er wereldwijd al 137.050 kinderen mee in 13.705 teams, verdeeld over vijftig verschillende landen. Het doel van de FIRST LEGO League is kinderen op een uitdagende manier de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek te laten ontdekken. Daarom staat ieder jaar een ander maatschappelijk vraagstuk centraal, waarbij techniek een belangrijke rol speelt. Dit jaar is het thema Smart Move en moeten de teams op zoek naar de veiligste en meest efficiënte wijze om mensen en goederen te vervoeren. Voorafgaand aan de regiofinale doen de teams hier zelfstandig onderzoek naar. Tijdens de regiofinale presenteren zij hun creatieve oplossing.

Negen Limburgse teams nemen deel aan de regiofinale in het Continium. Vooral de regio Midden-Limburg is met teams uit Roermond, Heythuysen en Panningen goed vertegenwoordigd. Belangstellenden kunnen op 9 december gratis de wedstrijden van de regiofinale komen bekijken om de deelnemers aan te moedigen. De ruimte in het Continium waar de wedstrijden gespeeld worden, is deze middag gratis toegankelijk voor belangstellenden. Voor een bezoek aan de overige onderdelen van het Continium dient wel de reguliere entreeprijs betaald te worden.

 

11 December 2009. 

Regiofinale First LEGO League Rotterdam.

Regiofinale Rijnmond op 11 December 2009!

Lokatie: ROC Zadkine, Alexanderlaan, Rotterdam.

 

12 December 2009. 

Regiofinale First LEGO League Eindhoven.

Locatie: Fontys Hogeschool Eindhoven, Rachelsmolen 1

NXT generation zal tijdens de regiofinale gaan strijden tegen 20 andere teams uit Eindhoven en omgeving.
Bent u ook benieuwd naar onze 'Smart Move' presentatie en onze robot, kom dan kijken en ons aanmoedigen.
U bent welkom vanaf 10.30 uur op de 1e verdieping van gebouw R1.

 

12 December 2009. 

Regiofinale First LEGO League Oldenzaal.

 

Op zaterdag 12 december 10.30 uur tot 17.00 uur zal de regio finale van de First Lego League worden gehouden in het Twents Carmel College - De Thij in Oldenzaal. Tijdens deze dag zullen 16 teams uit het primair en het voortgezet onderwijs strijden om een tweetal beschikbare plaatsen in de Benelux finale, die op zaterdag 6 februari wordt gehouden op het Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Het team dat over alle wedstrijdonderdelen het best presteert wint de prestigieuze Hoofdprijs. Daarnaast strijden de teams om de Robot Ontwerp Prijs, de Robot Prestatie Prijs, de Onderzoeksprestatieprijs en de Teamprestatieprijs. Het belooft een zeer spannende finaledag te worden! Iedereen is welkom om te komen kijken!

Team Cosmos 2, dat voor de zesde keer mee doet,  bestaat uit Thijmen Bakker, Brian Tukkers, Joep Wiefferink, René Heijdens en Jesse van der Zouw. Teamcoach is Arnold Tukkers. Cosmos 2 staat voor de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. In het centrum is het team druk bezig met de voorbereiding die bestaat uit het bouwen en programmeren van de robot en het maken van een presentatie. Het thema dit jaar is  “Smart Move.


Team foto 2009 2010_klein.jpg

 

12 December 2009.

Regiofinale First LEGO League in De Lier.

 

Zaterdag 12 december 2009 vindt de 1e Westlandse regiofinale van de First Lego League plaats bij Priva in De Lier. Op deze dag strijden 16 schoolteams met hun zelf ontworpen en gebouwde robot om de hoofdprijs. Wethouder Ben van der Stee van onderwijs nodigt iedereen uit! ''Het beloofd een waar technisch spektakel te worden met veel teams en verschillende opdrachten. Er is de hele dag van alles te beleven voor jong en oud''. Om 11:30 uur start de wedstrijd en om 16:15 uur worden de prijzen uitgereikt door onder andere wethouder Van der Stee. De twee teams die als hoogste eindigen, mogen meedoen aan de Benelux finale op zaterdag 6 februari 2010 in Arnhem.

FLL is een internationale robotwedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Wereldwijd doen ongeveer 135.000 kinderen mee uit 45 landen. Met een zelfgebouwde robot van lego voeren jonge scholieren in groepen allerlei opdrachten uit. Maar de FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van de kinderen verwacht dat ze voortdurend samenwerken, zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen zelf op zoek naar een creatieve oplossing, die ze vervolgens presenteren tijdens de finale.

Kom ook naar dit technische evenement op zaterdag 12 december. Adres:
Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier

Kijk voor route-informatie op: www.priva.nl/route

 

12 December 2009.

Regiofinale First LEGO League in Delft.

 

Op zaterdag 12 december organiseert de Gemeente Delft voor de derde maal een Regiofinale FIRST LEGO League (FLL). De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt op het gebied van techniek en technologie.

De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Met deze robot worden wedstrijden gespeeld op een opdrachtenparcours.

Maar de FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd: elk team voert ook een eigen onderzoek uit gebaseerd op het jaarlijkse thema. Het thema dit jaar is "Smart Move": de uitdaging (challenge) is om mensen, locaties, goederen en diensten op de veiligste en meest efficiënte wijze te vervoeren.

Daarnaast worden de teams ook nog beoordeeld op de techniek van de robot en op teamwork.

De locatie is de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Vierentwintig teams strijden hier vanaf 11.00 uur om de prijzen.

U bent van harte welkom om dit spektakel bij te wonen.
Tevens is er een attractief randprogramma opgesteld.
Rond 15.15 uur maken wij bekend welke drie teams afgevaardigd worden naar de Beneluxfinale in Arnhem.

Zie voor meer informatie over de wedstrijd: www.delft.nl/legoleague.

WAAR en WANNEER:

Technische Universiteit Delft
Faculteit Industrieel Ontwerpen
Landbergstraat 15
2628 CE Delft

PROGRAMMA:

10.30 uur Officiële opening

11.00 uur Aanvang wedstrijden
Robot ontwerp, Onderzoekproject, Teamwork en de
Robotwedstrijd op maar liefst vier wedstrijdtafels.

15.30 uur Einde wedstrijden

15.45 uur Prijsuitreiking door o.a. wethouder Dick Rensen de hoofdprijs.

 

27 november 2009 tot 04 janauri 2010.

Brickism, Amsterdam


Wat krijg je als je vooraanstaande kunstenaars met Lego laat spelen? Brickism. De uit gekleurde steentjes opgetrokken bouwwerken van Delta, So-Me met Will Sweeney, HuskMitNavn en het Deense merk Wood Wood zijn nu te zien in de winkel van Wood Wood in Kopenhagen. Daarna gaat Brickism op tournee langs Europese steden. In september is de Lego te zien bij Colette in Parijs, een maand later kun je terecht bij Goodhood in Londen en heel de maand november is de tentoonstelling bij 290 SQM in Amsterdam. Deze tentoonstelling duurt tot 4 januari 2010.

 

 

Open van dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.
Houtkopersdwarsstraat 3, 1011 NK Amsterdam.

 

 

 

19 december 2009 tot 03 januari 2010:

Port Experience, Rotterdam.

 

Rotterdam krijgt er in deze donkere dagen een bouwput bij. Eén met 580.000 blokken. Lego-blokjes welteverstaan. In de Port Experience wordt een complete stad van Lego gebouwd. De opleveringsdatum is 18 december 2009. Heel de kerstvakantie lang kunnen fans van het bekende Deense legetøj op stedentrip naar Legostad aan de Maas. In deze stad is het 24/7 druk met verkeer, politie en brandweer. Het is een echte metropool met wolkenkrabbers, een vliegveld en natuurlijk een haven. Legoland was nog nooit zó dichtbij. Een leuke Kerstvakantie-uittip voor de vriendelijke prijs van nul euro.

Legoland aan de Maas in de kerstvakantie
Heel de kerstvakantie lang kunnen fans van het bekende Deense legetøj op stedentrip naar Legostad aan de Maas. In onze de aankomsthal, de Port Terminal, wordt in de kerstvakantie een stad van Lego met een oppervlakte van 40m² tentoongesteld. De fundering van deze stad ligt op de grootste luchtfoto van Europa. Een project van formaat met het voorzieningsniveau van een metropool: een eigen vliegveld, haven, winkelcentrum, ziekenhuis en natuurlijk een haven. In deze stad is het 24/7 druk met verkeer, politie en brandweer. haven. Legoland was nog nooit zó dichtbij. Een leuke Kerstvakantie-uittip, en helemaal gratis. Combineer je uitje met een bezoek aan de Experience voor maar €1,00 voor kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van 1 betalende volwassene.

Kom kijken naar deze unieke tentoonstelling en raadt hoeveel Legostenen er zijn gebruikt voor de bouw van de Lego City. Als jij het dichts bij het werkelijke aantal raadt, win je vrijkaarten voor de Experience!

 

 

 

19 december 2009 tot 03 januari 2010:

Space-expo Noordwijk.

 

Van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari staat Space Expo in Noordwijk in het het teken van buitenaards leven. Ieder weekend in de kerstvakantie lopen in de tentoonstelling bijzondere buitenaardse levensvormen rond, die bezoekers de wegwijzen door de ruimte. Ook gaan ze graag op de foto met jong en oud in hun eigen virtuele ruimteschepen of aan boord van het International Space Station. Kinderen ontdekken bij het maken van de alienspeurtocht alle ruimtewezens in de permanente ruimtevaartexpositie. Samen met de goedaardige wezens van vreemde planeten en uit beroemde speelfilms lopen ze naar de maan en ontdekken ze hoe mensen al veertig jaar geleden hierop landden.


Actie:
Onder deskundige leiding maken ze van Lego de meest fantastische ruimteschepen en doen zo mee aan de dagelijkse bouwwedstrijd waar leuke prijzen mee te verdienen zijn. Alle bezoekers die verkleed als buitenaards wezen Space Expo deze kerstvakantie bezoeken krijgen 50% korting op de normale toegangsprijs.

Opmerkingen:
Iedere dag zijn er kindvriendelijke presentaties over aliens, trekkies en onze echte astronauten in de ruimtevaart.
Openingstijden en prijzen:
Op donderdag 24 december en donderdag 31 december sluit Space Expo om 15.00 uur. Op vrijdag 1e kerstdag en vrijdag Nieuwjaarsdag is Space Expo gesloten.

Prijzen:
Volwassenen : Euro 9,50
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 12 : Euro 6,00

 

Adres:

Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk
090087654321