LEGOLAND® Discovery Centre Duisburg (Duitsland) open vanaf 19 april 2008.

Legoland-Center in Duisburg: Opening in april 2008.

 

Duisburg - In de Duisburger Binnen haven is vanaf nu een nieuwe recreatieve attractie: "Legoland Discovery Centre Duisburg". In april 2008 werd het 3500 vierkante meter grote interactieve spel center geopend. Miniland bezocht het indoor LEGOLAND en schreef een recensie. (Zie onderaan deze pagina.)

 

Op 29 december 2012 sloot het LEGOLAND Discovery Center in Duisburg haar deuren. Het verhuisde naar Oberhausen. Daar ging het in maart 2013 weer open.

 

Adres:

LEGOLAND® Discovery Centre Duisburg

Philosophenweg 23-25

47051 Duisburg

Tel. 0203-570 888 10

 

Sinds januari 2010 hebben de Discovery Centers een nieuw logo:

 

LEGOLAND® Discovery Centre Deutschland GmbH
Niederlassung Duisburg

Philosophenweg 23-25
47051 Duisburg
Tel.: 0049 203- 570 88 810
Fax: 0049 203- 570 88 827

duisburg@legolanddiscoverycentre.com

 

 

 

Attracties:4D bioscoop

Een echte film ervaring! Door de spannende 3D-effecten en verrassing functies voelt u zich een deel van het verhaal als een jeugdige held een mooie prinses, de koning, en de hele koninklijke familie probeert te redden van kwade aanvallers en een draak! Ervaar de opwinding van 4D als de spanning oploopt in de film 'Spellbreaker ". 


Lego ® fabriek tour
Neem een rondleiding met de fabrieksbaas, die nodigt u uit om hem te helpen bij de productie van echte LEGO® stenen! U zult nauw moeten samenwerken met de LEGO vrienden, die allemaal hard aan het werk zijn: gieten, decoreren, montage en verpakken van echte LEGO stenen.


Castle Ride
Klim aan boord van de middeleeuwse draken rit! U en uw gezin zal genieten van een spannende reis en ontdek hoe leuk het leven van de Koning en de Koningin is in hun eigen huis. Blijf op uw hoede … de draak kan verscholen liggen achter de volgende hoek!


MINILAND Duisburg
MINILAND Duisburg bevat een grote concentratie van LEGO® stenen in het centrum. Zo'n 10 miljoen stuks zijn gebruikt voor het herscheppen scènes uit Duisburg. Beleef Duisburg bij nacht met de hele stad verlicht en vervolgens kijken naar de zon opkomst en zie de drukte van Duisburg tijdens de dag. Sommige van Duisburg's meest beroemde bezienswaardigheden zijn nagebouwd met LEGO stenen.


Build & Test
Stap binnen in het bouw en test centrum in het hart van het Discovery Centre, waar jonge makers kunnen bouwen. Van een auto tot een trein en het dan testen tegen de concurrentie op het spoor. Zal de jouwe het eerste over de finish komen? Of waarom test je jouw LEGO wolkenkrabber model niet, om te zien of het er nog staat na een aardbeving?


DUPLO Hoek.

Deze hoek in LEGOLAND® DISCOVERY CENTRE Duisburg is voor de kleinere Kinderen gereserveerd! In de DUPLO Speelhoek zijn er genoeg DUPLO® Stenen, waarmee je je eigen modellen kunt bouwen.


Jungle Expeditie.

Johnny Thunder, de  grote ontdekkingsreiziger, neemt je mee op een avontuurlijke reis door de Jungle. Je komt langs vergeten ruines en wilde dieren. Johnny Thunder heeft jouw hulp nodig om het raadsel, welke deze geheimzinnige plaats verbergt op te lossen. Kun jij alle vragen goed beantwoorden?


LEGO Shop.

Als je bijzondere LEGO producten zoekt, dan ben je in de LEGO Shop in het LEGOLAND Discovery Centre Duisburg aan het goede adres! Hier kun je LEGO stenen in allerlei kleuren en op gewicht kopen. Verder hele speciale LEGO artikelen, zoals bijvoorbeeld koelkastmagneten, tassen, zout en peper stellen en nog veel meer LEGO spullen kopen!


Princess Palace. (Prinsessen Paleis)

Grote torens, roze gekleurde daken en elegante bogen"alles wat een jonge prinses nodig heeft om haar eigen magische paleis te maken!

 

Bezoek het LEGOLAND Discovery Centre's Princess Palace en bouw je eigen feeën prinses tuin of je eigen roze droomhuis van LEGO Belville. 


Kapitein Zwartbaard's Piraten.

Stop! Jij landrat! Je betreedt op dit moment het Koninkrijk van de LEGO Piraten! Hou je waardevolle eigendommen goed vast Kapitein Zwartbaard is zelf aanwezig om je allerlei dingen over de priaten te vertelen en te piratendingen te leren! Pak het stuur van een van de schepen vast en zeil met je piratenschip over de zee. Dat kun je alleen of als team doen. Schiet met je kanonnen op de andere schepen en navigeer rond de eilanden. Als je een goede piraat bent, zullen je voltreffers met waterfonteinen en geluidseffecten worden beloond! 


Physical Play. (Speelruimte)

Laat je fantasie even los en ren je rot om stoom af te blazen in de speelruimte. Klim op de kleurige klauterbaan, klim hoog op de klimmuur en glij naar beneden in de grote glijbaan in de ballenbak.


Master Model Builer.

Elk LEGOLAND Discovery Centre heeft zijn eigen Modelbouwer in dienst. Tijdens de Master Model Bouw workshop krijg je van een echte modelbouwer allerlei tips en trucks zodat je thuis ook nog mooiere modellen kunt bouwen met je eigen LEGO speelgoed! Je krijgt je eigen modelbouw certificaat om te bewijzen dat je deel hebt genomen aan de workshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verjaardag Ruimtes.

Maak er een speciale dag van met mee plezier, door je verjaardag te organiseren in LEGOLAND Discovery Centre! 

Met allerlei keuzes, zoals een persoonlijke rondleiding, warme en koude snacks, frisdrank, verjaardagstaart, goodie bags, en nog veel meer!  En dan ook nog het exclusieve gebruik van je eigen verjaardag ruimte, waarmee je je vrienden een dag geeft die ze niet snel zullen vergeten!

 

 

 

 

 

 

 

 


Café.

Ontspan even van al die indrukken uit het LEGOLAND Discovery Centre in het LEGOLAND Discovery Café, met een ontspannend kopje koffie of thee. 

Kies een lekkere snack of een volledige maaltijd voor het hele gezin. En ben je toch nog niet helemaal uitgespeeld: geen nood, ook in het Café is er genoeg LEGO te vinden om me te spelen!

 


30 April 2008

Miniland heeft het LEGOLAND Discovery Center Duisburg bezocht op 28 april.

Een maand vroeger dan gepland, namelijk op 19 april ging het nieuwe Legoland Discovery Center in de Duisburger Innenhafen open voor publiek. Miniland ging een aantal dagen later op bezoek om zich een beeld te vormen van een LEGOLAND Discovery Center. Tijdens ons bezoek kochten we gelijk een jaarkaart. (foto 48/49)

De aankomst in Duisburg is al leuk, je komt nog voordat je het center binnengaat oog in oog te staan met een enorme giraffe (foto 1). Daarnaast is de ingang geweldig versierd met enorme LEGO stenen (foto 2). Eenmaal binnen staat een levensgrote museumconservator je welkom te heten (foto 3).

Na een kaartje te hebben gekocht ga je in een lift. Deze lift brengt je naar de eerste verdieping. Je loop hier een enorme minifiguur tegen het lijf (foto 4). Als je hem voorbij loopt ga je 'Miniland' binnen: Duisburg is hier nagebouwd in de Miniland-stijl zoals we die kennen uit de diverse LEGOLAND parken. (foto 5 t/m 11)

Als je Miniland hebt bewonderd, ga je door naar de LEGO bioscoop (foto 12 t/m 16). Elke 15 minuten draait hier een prachtige 4D filmverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen van LEGO Castle. Voor kleine bezoekers is deze film erg griezelig, maar de effecten zijn werkelijk prachtig. Je mag zelfs je 3d brilletje meenemen als je dat wilt. 

Na de film verlaat je de bioscoop en kom je in de Hall of fame. Hier staan allerlei beroemde figuren opgebouwd uit LEGO stenen. Je treft er onder andere Spiderman, Batman, Harry Potter en STARWARS personages. (foto 17 t/m 22)

Dan snel door naar de LEGO Castle rit. Dit is een ritje in een drakengondel door een oud kasteel. In dit kasteel zie je allerlei leuke situaties uit de middeleeuwen, helemaal gebouwd met LEGO. Prachtige figuren waaronder een tovenaar, een paar dronken monniken, een draak, en een koning en koningin. (foto 23 t/m 27)

Als je uit de gondel stapt kun je nog een actiefoto kopen, en de reis gaat verder richting de LEGO Fabriek. Hier zie je stap voor stap hoe een LEGO steen word gemaakt, en uiteindelijk mag je hem meenemen. 

Na een steentje te hebben gescoord loop je door in de richting van de LEGO Jungle Expeditie. Hier kom je oog in oog te staan met een echte LEGO tijger, krokodillen, spinnen, apen en andere junglebewoners. Samen met de bekende figuren uit de adventure serie van LEGO ga je op reis door de jungle. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, waarbij ze allerlei vragen over dieren moeten beantwoorden. (foto 28 t/m 38)

Als je de weg uit de jungle  hebt gevonden, kom je in een echt speelparadijs. In verschillende ruimten kunnen kinderen na hartelust klauteren, spelen en bouwen met LEGO. Voor de volwassenen is er hier de mogelijkheid om lekker een hapje of drankje te kopen in het cafe. (foto 39 t/m 44)

Bij het verlaten van het LEGOLAND Discovery Center kom je in de bijbehorende LEGO winkel. Veel leuke LEGO hebbedingen, los LEGO (€ 8,00 per 100 gram) en de standaard LEGO Sets zijn hier verkrijgbaar. Een leuke afsluiting van je bezoek. (foto 45 t/m 47)

Het Discovery Center is vooral voor gezinnen met kinderen een leuk dagje weg. Voor volwassen LEGO fans is er genoeg te zien om er twee uur rond te lopen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

De entreeprijs is € 12,50 voor volwassenen. Een jaarkaart voor maandag tot vrijdag kost € 19,90, een voor alle dagen kost € 24,99.

Foto 1: De giraffe aan de ingang.

Foto 2: De gigantische LEGO stenen bij de ingang.

Foto 3: Suppoost heet je welkom!

Foto 4: Grote minifiguur.

Foto 5: Klimbaan in Miniland-stijl

Foto 6: Grote silo

Foto 7: Terrasje pakken...

Foto 8: Zappelin

Foto 8: Havengebied 

Foto 9: Speeltuin

Foto 10: kamperen in Miniland.

Foto 11: Duisbrug

Foto 12: LEGO Studio's bioscoop

Foto 13: Filmposter: De Toverspreuk 4D Film

Foto 14: Grote Geluidsman bij de ingang van de filmzaal

Foto15: Steven Spielberg

Foto 16: De regisseur vertelt je wat je zo meteen gaat zien, terwijl je in de wacht rij staat

Foto 17: Spiderman

Foto 18: Batman

Foto 19: Harry Potter

Foto 20: Minifig op de gang bij de hall of fame

Foto 21: Minifig op de gang bij de hall of fame

Foto 22: Einstein op de gang bij de hall of fame

Foto 23: Drakengondel

Foto 24: Nar

Foto 25: Soldaat

Foto 26: Tovenaar

Foto 27: Draak

Foto 28: Aap bij de ingang van de Jungle Expeditie

Foto 29: Tijger in de jungle

Foto 30: Nijlpaard

Foto 31: De jungle hangt vol met 'wist-je-datjes'

Foto 32: Vragenbord voor de speurtocht

Foto 33: Een van de hangbruggetje in de jungle

Foto 34: Johnny Thunder en tijgerwelpje

Foto 35: Spin!

Foto 36: Groot mysterieus hoofd in de jungle

Foto 37: Spinnengrot

Foto 38: De professor in het nauw

Foto 39: Bouw en Speelzone

Foto 40: Giraffe

Foto 41: Speelbak met LEGO Soft

Foto 42: Blijft je gebouw staan na een aardbeving???

Foto 43: Muizen in de keuken!!!

Foto 43: Tijd voor een hapje en een drankje.

Foto 44: Lekker bouwen aan een LEGO Racewagen

Foto 44: Dat is een lang broodje!

Foto 45: LEGO om te scheppen

Foto 46: LEGO om te scheppen

Foto 47: LEGO om te scheppen

Foto 48: LEGOLAND Discovery Center Jaarkaart

Foto 49: LEGOLAND Discovery Center Jaarkaart