b

 

 


"Minitalia" was een speciale serie die alleen verkrijgbaar was in ItaliŽ aan het eind van de 70'er jaren. De stenen zijn anders dan de normale LEGO ABS stenen. (Ze zijn ook niet gemaakt van CA): het plastic is van een goedkopere kwaliteit, het is lichter dan de ABS stenen en er zijn transparante stenen van gemaakt. LEGO heeft waarschijnlijk twee series van Minitalia sets uitgegeven. De eerste tijdens de beginjaren van de jaren 70, en een tweede serie aan het eind van de jaren 70. Deze tweede serie is iets anders dan de eerste, dit omdat de dozen geen "Minitalia" logo bevatten en veel onderdelen zijn normale  LEGO stenen. Alleen de deuren en de ramen kwamen uit de oude Minitalia serie (in deze sets zijn ze zwart, in plaats van wit).

De "Minitalia" onderdelen lijken erg op die uit de originele LEGO sets. "Minitalia" is waarschijnlijk onbekend gebleven omdat het weinig succesvol was door het gebruik van slechte stenen.

"Minitalia" is gemaakt via een licentie van  LEGO (te vergelijken met Samsonite in de VS)  Hun sets zijn zowel gemerkt als LEGO en als Minitalia. Complexe onderdelen werden door LEGO gemaakt, (Bijvoorbeeld de scheepsrompen) simpele rechthoekige onderdelen en dakpannen en de deuren en ramen werden door Minitalia gegoten onder licentie. 
Alle stenen hebben holle op technic lijkende buisjes in plaats van de sterke LEGO buisjes. Ze hebben ook niet allemaal dezelfde buisjes (een X), er zijn er die tube vormige buisjes hebben. De Minitalia onderdelen zijn gemaakt van een ander soort plastic, het is gladder, iets doffer en zachter.  

Klik hier om de LEGO Minitalia sets te bekijken

Klik hier om de LEGO Minitalia catalogus uit 1972 te bekijken!

Klik hier om de LEGO Minitalia schepen folder te bekijken (1973)