07 januari 2017
LEGO Boost: programmeren met blokjes
Billund (Denemarken) - LEGO brengt dit jaar een nieuw product uit: LEGO Boost. De set bevat LEGO elementen waarmee kinderen een vijftal bouwsels kunnen maken. Ze leren er spelenderwijs mee programmeren.

Met LEGO Boost is het mogelijk robots te maken die kinderen kunnen programmeren. Het verschil met de bestaande LEGO Mindstorms sets is dat bij LEGO Boost gebuik wordt gemaakt van 'gewone' LEGO onderdelen, terwijl LEGO Mindstorms gebruik maakt van LEGO Technic onderdelen. De laatste update van LEGO Mindstorms is gedaan in 2013, met de komst van EV3.

Er zitten drie Boost-blokjes in de doos, met onder andere een kantelsensor, een kleuren- en een afstandssensor. Ook krijg je er een motor bij en een speciale speelmat waarop de robots kunnen bewegen. Heb je nog niet genoeg LEGO-blokjes, dan vind je ze in de doos: maar liefst 843 blokjes.

Je hebt een klein beetje kennis van computercode nodig om met deze set aan de slag te gaan. Het meest bijzondere is de Autobuilder, een soort 3D-printer die met behulp van code in de app zijn eigen LEGO-bouwwerken maakt. In de app geef je aan wat de Autobuilder moet maken en vervolgens wordt het in elkaar gezet.

LEGO Boost bevat naast de normale blokjes ook motoren en programmeerbare blokjes, waarmee je je bestaande LEGO-dozen kunt automatiseren. Via een app kun je ook spraakeffecten toevoegen. De set komt in augustus 2017 in de winkels en gaat rond de € 150,- kosten. Er zitten instructies in voor vijf bouwwerken: Vernie the Robot, Frankie the Cat, Guitar 4000, Multi-Tool Rover 4 (M.T.R.4), en de Autobuilder.

Lees ook:

LEGO robot speelt dinogame (17-04-2014)