25 april 2016
LEGO Technic Porsche 911 GT3 eindelijk aangekondigd.
Billund (Denemarken) - Een van de laatste modellen van de legendarische 911 familie, de Porsche 911 GT3 RS, komt uit als gedetailleerd LEGOŽ Technic model. De exclusieve LEGO set van de uitzonderlijke sportwagen, welke is ontworpen in nauwe samenwerking met Porsche AG, zal vanaf 1 juni verkrijgbaar zijn via shop.LEGO.com en in de 13 LEGO stores in Duitsland en oostenrijk. Vanaf 1 augustus zal het in de andere winkels verkrijgbaar zijn.

Net als alle andere sportwagens met het Porsche logo op de motorkap, is de LEGO versie van de Porsche 911 GT3 RS ook een combinatie van ontwerp, prestaties en functionaliteit. Het model werd op de Speelgoedbeurs in Nuremberg nog mysterieus gehuld in zwart-witte folie, maar nu is de echte kleur bekend gemaakt: helder oranje. Het komt dus overeen met de speciale coating van de originele sportwagen in lava oranje. Het model welke 2.704 elementen bevat ook een aerodynamische rondingen van de echte wagen en ook een toe te voegen achter spoiler. Naast allerlei authentieke elementen, bevat de verpakking van deze bouwervaring niet alleen de blokjes om het model te bouwen, maar ook een prachtig verzamelaars boek met exclusieve achtergrondinformatie over het ontwerpen van het model. Verder zijn de elementen van de individuele assemblage groepen verpakt in aparte dozen, samen met gedetailleerde instructies, waardoor er een inkijkje wordt gegeven in het assemblage proces van de echte wagen. 

De LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS combineert ontwerp en functionaliteit.

Volgens Ferry Porsche, is rijgenot niet te vangen in comfort - het tegenovergestelde is het geval. Hierdoor bevat het LEGO model ook toevoegingen die het model een ruig randje geven met betrekking tot identiteit en karakter, zoals het originele model waarop de LEGO versie is gebaseerd. De carrosserie is erg realistisch met zijn karakteristieke lage en ronde design, de grote lucht koeling aan de voorkant, de contouren en het dak en de unieke voorwiel wielkast lucht uitlaten en de lichtgewicht carbon spatborden en de opvallende achter spoilers.

Zowel de prestaties en de sportiviteit van het originele model zijn realistisch opgenomen in de diverse technische aspecten van het LEGO model. Een van de hoogstandjes is de volledig functionerende Porsche dubbele koppeling transmissie en de schakelaars aan het stuur. Alle technische LEGO fans zullen het prachtig vinden om de zescilinder motor te bouwen met de bewegende zuigers.  

Als aanvulling op de technische aspecten, is het interieur van het model ook authentiek en zeer goed gelijkend op het echte model. Een gedetailleerd dashboard, een stuurwiel met schakelaars om te schakelen, racestoelen, en een handschoenenkastje met een uniek serienummer in de gemakkelijk te betreden cockpit. Door dit serienummer in te voeren kun je toegang krijgen tot exclusieve content op de website www.lego.com/technic.

Verdere product kenmerken van de LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS voor meester bouwers van 16 jaar en ouder:

  • Te openen deuren en kap.
  • Een koffer in de kofferbak
  • Authentieke stickers om het model een final touch te geven
  • Velgen met het RS embleem

 

De LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS is een 1:8 schaal model en is 17 cm hoog, 57 cm lang, en 25 cm breed.

LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS artikel informatie:

Artikelnummer: 42056

Naam: Porsche 911 GT3 RS

Prijs: EUR 299,99

De LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS  zal vanaf 1 juni verkrijgbaar zijn via shop.LEGO.com en in de 13 LEGO stores in Duitsland en oostenrijk. Vanaf 1 augustus zal het in de andere winkels verkrijgbaar zijn.

Lees ook:

Nieuwe LEGO Technic sets nu verkrijgbaar! (02-01-2016)

LEGO Technic van 2016 op een rij (23-12-2015)

Nieuwe LEGO Technic sets van 2016 op de foto (28-11-2015)