24 juni 2016
LEGO Star Wars: The Force Awakens nu verkrijgbaar!
Amsterdam (Noord-Holland) - Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games, The LEGO Group en Lucasfilm kondigen vandaag de release aan van LEGO® Star Wars™: The Force Awakens™.  De videogame biedt een gloednieuw Star Wars avontuur en spelers onderdompelt in de succesvolle film, zoals nooit tevoren. LEGO® Star Wars™: The Force Awakens is ontwikkeld door TT Games, wordt uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment en is nu beschikbaar voor het PlayStation®4 computer entertainment systeem, PlayStation®3 computer entertainment systeem, PlayStation®Vita handheld entertainment systeem, Xbox One®, Xbox 360®, Nintendo´s Wii™ U systeem, Nintendo 3DS™, Windows PC en Mac en via de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch.
 
Bekijk de trailer via: https://youtu.be/gyJ0mNWvgIk 
 
LEGO® Star Wars™: The Force Awakens markeert de triomfantelijke terugkeer van de nummer één LEGO videogame franchise, waarmee fans en nieuwe spelers de epische actie van de blockbuster opnieuw beleven op de leuke, humoristische manier die alleen een LEGO® game kan bieden. De game bevat verhaallijnen uit Star Wars: The Force Awakens, die op een slimme en geestige LEGO® manier worden gebracht. Voor het eerst in een videogame kunnen spelers de nieuwe avonturen uit de Star Wars Melkweg beleven die zich afspelen in aanloop naar de film. Dit biedt extra inzicht in de personages en de meest memorabele momenten uit de film. 
 
“LEGO® Star Wars™: The Force Awakens heeft ons een geweldige kans geboden om nogmaals de speelthema’s LEGO en Star Wars samen te brengen, zoals alleen deze twee merken kunnen,” aldus Tom Stone, Managing Director, TT Games. “Alle typische speelmechanismes van een LEGO® videogame zijn terug te vinden in LEGO® Star Wars™ The Force Awakens. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe en innovatieve features toegevoegd om de hele familie mee te vermaken en te boeien. Dit markeert het begin van een spannend nieuw avontuur.”
 
“LEGO® Star Wars™: The Force Awakens biedt fans bekende en nieuwe Star Wars avonturen met de charme en humor waar LEGO® games om bekend staan,” aldus Douglas Reilly, Director van Lucasfilm Franchise Management. “Spelers gaan op een boeiende reis door de Star Wars Melkweg, ontmoeten de bekende cast en ontdekken nieuwe verhaalelementen naast het verhaal uit de film.” 
 
“Star Wars heeft een speciale plek binnen The LEGO® Group. We zijn zeer verheugd om de reis met deze franchise, die de start van LEGO® videogames betekende, voort te zetten,” aldus Niels Jørgensen, Vice President, Digital Games van The LEGO® Group. “LEGO® Star Wars™: The Force Awakens biedt de ultieme game van de blockbuster film, met alle pret, humor en epische gameplay die je verwacht van een LEGO® videogame en met gloednieuwe verhaallijnen die nooit eerder te zien zijn geweest.”
 
LEGO® Star Wars™: The Force Awakens introduceert verschillende nieuwe gameplay features die de serie naar een hoger niveau tillen. Spelers kunnen nu deelnemen aan intense Blaster Battles en dekking zoeken achter objecten, terwijl zij de First Order terug drijven. Voor het eerst is het mogelijk om met Multi-Builds dezelfde stapel LEGO® stenen te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het bouwen en opnieuw bouwen van verschillende objecten om puzzels mee op te lossen en de game op verschillende manieren te spelen. Tot slot kunnen spelers de kick ervaren van op hoge snelheid vliegen als nooit tevoren. Ze kunnen iconische voertuigen besturen, zoals de legendarische Millennium Falcon, door arena-based luchtgevechten in de ruimte.
 
Dit avontuur boordevol actie biedt vijf gratis HUB gebieden om te ontdekken, waaronder D’Qar, Jakku, het Millennium Falcon interieur, Starkiller Base, Takodana. Daarnaast zijn er meer dan 200 personages om te verzamelen en personaliseren en meer dan 80 voertuigen en wezens beschikbaar. De game bevat daarnaast originele dialogen van belangrijke castleden van de film, waarmee spelers de meest authentieke Star Wars beleving geboden wordt. De game bevat dialogen van Harrison Ford (Han Solo), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Carrie Fisher (Leia Organa), Anthony Daniels (C-3PO), Domhnall Gleeson (General Hux), Gwendoline Christie (Captain Phasma), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Max von Sydow (Lor San Tekka), Oscar Isaac (Poe Dameron) en andere topsterren uit de film.
 
Vandaag is aangekondigd dat LEGO® Star Wars™: The Force Awakens nu beschikbaar is in de App Store als mobiele game voor iPhone, iPad en and iPod touch. Ideaal voor fans voor onderweg. De mobiele versie bevat gevechten boordevol actie, spannende omgevingen en belangrijke personages. De game is zo ontworpen dat het optimaal gebruik maakt van de ‘pick up and play’ mogelijkheden op mobiele apparaten, zodat op elk moment en op elke locatie gespeeld kan worden. De mobiele game is binnenkort beschikbaar via Google Play voor Android apparaten.
 
De LEGO® Star Wars™: The Force Awakens Digital Deluxe Edition is nu verkrijgbaar en bevat de game en Season Pass voor het PlayStation®4 systeem en Xbox One voor de consumentenadviesprijs van €69,99. De Season Pass biedt spelers toegang tot verschillende downloadable content (DLC), waaronder drie Level Packs met spannende nieuwe verhaal gedreven content die niet in de film te zien is en vijf Character Packs met bekende Star Warshelden en schurken. De Season Pass is beschikbaar voor €9,99 voor het PlayStation®4 systeem, PlayStation®3 systeem, Xbox One, Xbox 360 en Steam (Windows PC). Spelers kunnen ook elke DLC Pack los kopen. Als bonus krijgen Season Pass bezitters ook exclusieve toegang tot de Jedi Character Pack, die vanaf vandaag beschikbaar is.
 
PlayStation®4 systeem and PlayStation®3 systeem spelers hebben ook voor een beperkte tijd toegang tot exclusieve DLC packs, waaronder de Droid Character Pack die verschillende droids uit eerdere Star Wars films bevat en de Phantom Limb Level Pack die de oorsprong van de C-3PO’s mysterieuze red arm onderzoekt. De Droid Character Pack is vanaf vandaag gratis te downloaden in de PlayStation®Store. De Phantom Limb Level Pack is later deze zomer beschikbaar.
 
LEGO® Star Wars™: The Force Awakens heeft een PEGI rating van 7 jaar en is nu beschikbaar voor PlayStation®4 systeem en Xbox One voor de consumentenadviesprijs van €59,99, PlayStation®3 systeem, Xbox 360 en Wii U™ voor €49,99, Windows PC (Steam) en Mac voor €39,99 en PlayStation®Vita systeem en Nintendo 3DS™ voor €29,99. Op iPhone, iPad and iPod touch apparaten kan het eerste hoofdstuk gratis gespeeld worden. In de loop van het jaar komen meer levels, character packs en extra content beschikbaar die in de app aangekocht kunnen worden. 
 
Volg LEGO® Star Wars™: The Force Awakens via: 
 

Lees ook:

Nieuwe LEGO Star Wars: The Force Awakens video (24-06-2016)

LEGO Star Wars - The Force Awakens, The Empire Strikes Back personage pakket vrijgegeven. (07-06-2016)

LEGO® Star Wars™: The Force Awakens Season Pass details bekend gemaakt (26-05-2016)

LEGO Star Wars: The Force Awakens Finn gameplay trailer onthuld (25-05-2016)

LEGO Star Wars: The Force Awakens trailer onthult nieuwe avonturen! (04-05-2016)

LEGO STAR WARS The Force Awakens game komt in juni! (03-02-2016)