10 november 2017
LEGO Ideas set 21312 Women of NASA erg populair!
Billund (Denemarken) - LEGO heeft een nieuw succes behaald: de LEGO Ideas set 21312 Women of NASA is binnen een dag de best verkochte set op Amazon. De set is ontworpen door LEGO Ideas lid Maia Winstock uit de Verenigde Staten.

De set is verkrijgbaar vanaf 1 november 2017 en kost 26,99.

Hieronder de beschrijving:

Stap in de voetstappen van vier van de vrouwelijke pioniers van NASA (National Aeronautics and Space Administration), met deze leuke en inspirerende LEGO set. Bouw de Hubble Ruimte Telescoop en leer over astronomie met de 'Moeder van de Hubble' Nancy Grace Roman. Ontwikkel software voor ruimte missies met computer wetenschapper Margaret Hamilton, lanceer een space shuttle met Sally Ride, de eerste Amerikaanse vrouw die in de ruimte vloog en bewonder Mae Jemison, de eerste gekleurde vrouw in de ruimte. Bouw, speel en leer en op een dag kun jij ook een wetenschapper, technoloog, ontwerper of wiskundige superster worden!

Een persoonlijk eerbetoon aan de pioniers. Wetenschappelijk schrijfster Maia Weinstock combineerde drie van haar persoonlijke passies door deze Women of NASA set van LEGO te ontwerpen: ruimte verkenning, de historie van vrouwen in de wetenschap en techniek en bouwen met LEGO.

"Ik dacht dat mensen het wel leuk zouden vinden om hun eigen display te bouwen met minifiguren van gerenommeerde vrouwen die bij NASA werkten. Ik wilde de vrouwen in een context zetten die past bij haar bijdrage aan de NASA geschiedenis."

"Ik was absoluut erg blij toen mijn project de 10.000 supporters had behaald. De set maakte dus bij veel mensen iets los en dat werd me helemaal duidelijk omdat ik de 10.000 supporters binnen 15 dagen had bereikt. De nacht dat het er op leek dat we de 10.000 zouden halen, ben ik opgebleven tot half vijf, vijf uur in de ochtend zodat ik de 10.000 stem persoonlijk binnen kon zien komen. Die dag heb ik niet veel geslapen, ik was erg opgewonden!"

LEGO ontwerpers Gemma Anderson en Marie Sertillanges waren blij dat ze Maia's model mochten bijschaven naar een officieel LEGO model.

"Ik was erg opgewonden dat ik aan deze set mee mocht werken, speciaal omdat ik er al over had gehoord en ik echt wilde dat er een set van werd gemaakt.", zegt Gemma. "Mijn  focus lag erop dat ik wilde toezien op de stabiliteit van het model, dat de kleuren goed bij elkaar pasten en dat de onderwerpen accuraat werden geportreteerd, en dat alles op zo'n manier dat we zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke ontwerp zouden blijven."

Marie zegt het volgende over het model: "De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de minifiguren en de decoraties was dat ik geen fouten mocht maken. Elk detail was belangrijk en moest goed bij de realiteit in de buurt komen, omdat de minifiguren echte vrouwen vertegenwoordigen. Het was prachtig om te horen welke verhalen er achter de scenes schuil gingen, bijvoorbeeld hoe Sally's naamplaat werd gewijzigd van 'Sally Ride' naar alleen "Sally" op haar eigen verzoek."

Lees ook:

LEGO Ideas set 21312 Women of NASA vanaf 1 november verkrijgbaar! (19-10-2017)

LEGO ideas Viswinkel nu verkrijgbaar! (31-08-2017)

LEGO Ideas set Old Fishing Store vanaf 1 september verkrijgbaar! (01-06-2017)

LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V vanaf nu verkrijgbaar! (01-06-2017)