20 oktober 2016
Bezoek aan mini Billund in Wagenberg
Wagenberg (Noord-Brabant) - In Wagenberg opende op 1 oktober 2016 mini Billund; attractie over, en met LEGO producten! Wij waren nieuwsgierig naar dit nieuwe LEGO museum in Nederland en brachten een bezoek aan de nieuwe LEGO attractie.

Bij aankomst in Wagenberg kom je bij een groot wit gebouw met een grote lichtbak aan de gevel waarop de naam mini Billund prijkt. Aan de voorkant van het gebouw zit een grote trap naar, wat lijkt, de ingang. De ingang zit echter om de hoek. Maar wat een ingang! Je komt binnen in een enorme LEGO winkel, die zeker niet onder doet voor een LEGO Store. Het hele assortiment LEGO is er te verkrijgen en zelfs nog meer. Zo kun je allerlei boeken, sleutelhangers, led sleutelhangers enzovoort kopen, maar ook oudere LEGO sets, die niet meer in de reguliere speelgoedwinkels voor handen zijn. En ook erg oude sets. Wij kochten er een oud LEGO Technic doosje ui 1993 en een doosje treinen LEGO uit de jaren 80. En daarnaast een grote wand met zakjes losse LEGO onderdelen. Een absolute aanrader.

Naast de winkel zit er in het pand een heus LEGO museum. Je betaalt op dit moment slechts drie euro om er naar binnen te mogen. Na het toegangshekje kun je kiezen of je naar boven gaat, waar een grote speel- en bouwruimte is, of je gaat de trap naar beneden naar het LEGO panorama. We namen eerst een bezoek aan het LEGO panorama. Daar zie je allerlei gebouwen en andere bouwwerken waar je, door middel van drukknopjes, allerlei dingen in beweging kunt zetten of treinen kunt laten rijden. Er was van alles te zien: Een complete LEGO Harry Potter wereld, maar ook enkele bekende gebouwen uit de omgeving. Erg leuk is ook dat kinderen hun hoofd in een kijkbol kunnen stoppen en zo in het panorama kunnen kijken.

Na het LEGO Panorama gingen we langs de bouwplaats naar de expo en het museum. In de expo staan allerlei LEGO sets in doos in de vitrines, er zijn talloze LEGO displays te bekijken en er is een computergestuurde trein-rangeer-baan te bewonderen. Verder stond er tijdens ons bezoek een layout van LEGO met allemaal boerderijdieren. Erg leuk om te zien. Voor een beetje ontspanning is er de mogelijkheid om in de mini-film ruimte een LEGO film te bekijken.

Via de Expo loop je zo het museum in. Het museum geeft een mooi overzicht van allerlei LEGO thema's. Het begint met het houten LEGO speelgoed en je komt via allerlei kronkelpaadjes bij vitrines met de allereerste LEGO auto's, Fabuland, Piraten, Riddertijd, Space, LEGOLAND, Exclusives, Star Wars, enzovoort. Het museum biedt onderdak aan een erg mooie en complete collectie LEGO sets uit allerlei jaren. De afwisseling van dichte doosjes en gebouwde modellen is goed, er staan ook diverse LEGO showkasten met piratenthema door het hele pand opgesteld. Verder zijn er voor zowel de LEGO fan als de andere geïnteresseerde tal van leuke items en herkenning van vroeger te vinden.

Na het museum gingen de kinderen aan de slag in de bouwruimte. Er was genoeg LEGO voor handen om mee te bouwen. En na een uurtje bouwen kregen de kinderen een mooi LEGO bouwdiploma met geheime stempel! De kinderen vonden het erg leuk. Ze hebben met veel plezier rondgekeken en hebben toch zeker drie uur in de attractie doorgebracht.

Al met al een mooie attractie voor de LEGO enthousiast, maar ook voor gezinnen met kinderen of andere geïnteresseerden. Als je in Brabant bent, is dit zeker de moeite waard om te bezoeken.

Mini Billund is gevestigd aan de Dorpsstraat 28, 4845 CG in Wagenberg.

Openingstijden:

Woensdag 10.00 - 17.00 uur

Vrijdag 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

en Zondag 11.00 - 17.00 uur.

www.minibillund.nl

Lees ook:

MiniBillund opent de deuren! (01-10-2016)