23 oktober 2016
Bezoek aan LEGO World in Utrecht. (9) LEGO Star Wars.
Utrecht (Utrecht) - In de herfstvakantie vindt in Nederland altijd een grandioos LEGO evenement plaats: LEGO World. Ook dit jaar bezochten we LEGO World in Utrecht en maakten er een mooie fotoreportage van.

Wat opviel was dat er veel ruimere wandelpaden waren dan op eerder edities. Er was ook minder in de hallen neergezet, waardoor alles lekker overzichtelijk en ruim opgezet was.

De bioscoop was dit jaar verhuisd naar de benedenverdieping en was dus nu ook voor iedereen bereikbaar. Deze keer draaide er maar één film, in plaats van diverse zalen met diverse LEGO films.

De LEGO fans stonden in een veel mooiere hoek. Er waren meer LEGO fans dan vorig jaar, een positieve tendens, ook de bouwwerken waren van een erg hoogstaande kwaliteit.

De grote afwezige was Dirk Denoyelle. Er was tot nu toe altijd wel een hoek of hoekje ingericht met de bouwwerken van de LEGO Certified Professional, maar deze keer ontbraken zijn bouwwerken. Erg jammer!

Er stonden dit jaar maar zeven springkussens en er was zelfs een echte kermisattractie in het LEGO Friends gedeelte.

Er waren dit jaar ook aanzienlijk minder terrassen. Vorige jaren waren de terrassen erg groot en onoverzichtelijk. Deze keer waren er geen picknickplaatsen. Dit alles zorgde voor een erg rustig beeld in de hallen.

De opzet van deze LEGO World editie was echt geslaagd. Er is dit jaar een hele mooie opstelling van alle onderdelen. Complimenten voor de mensen die dit bedacht hebben.

De Intertoys LEGO winkel was al vanouds volgestouwd met duizenden LEGO sets, van LEGO Duplo tot LEGO Technic. Nieuw was dat de kassa's nu aan een van de lange muren stonden en dat je in een wacht rij opstelling naar de kassa's moest lopen. Er stond aan het begin van de rij een medewerker die aangaf naar welke kassa je kon lopen. Het schoot, zelfs aan het eind van de dag, erg op.

Ook nieuw was de Drop-off van de Intertoys, daar kon je je gekochte LEGO artikelen stallen en later ophalen.

Er was, net als vorig jaar erg veel nadruk op zelf bouwen. Er waren veel plaatsen, waar je alleen met bepaalde kleuren LEGO stenen kon bouwen: LEGO Star Wars, met grijs LEGO, een bouwplek met alleen rode LEGO stenen, bij het DFDS schip alleen met blauwtinten, bij LEGO Friends met allerlei pastelkleurige LEGO, etc.

Er waren ook diverse activiteiten: LEGO Estafette, LEGO World Mosaïek, Bouw je eigen minifiguur, LEGO blokje laseren, LEGO muur bouwen. Erg leuk was het laseren. Hier kon je je naam in een LEGO blokje laten laseren. De hele dag stond hier een wachtrij, maar de rij liep vlot door en er was een leuk cadeau aan het eind van de rij!

Al met al was het een geslaagde dag! Hopelijk is het volgend jaar weer zo goed georganiseerd!

9. LEGO Star Wars.

Lees ook:

LEGO World Ingang (23-10-2016)

LEGO World Nexo Knights (23-10-2016)

LEGO World Bouw de wereld (23-10-2016)

LEGO World Estafette (23-10-2016)

LEGO World DFDS Seaways (23-10-2016)

LEGO World Intertoys (23-10-2016)

LEGO World Elves (23-10-2016)

LEGO World gaat vandaag van start! (18-10-2016)

Grootste LEGO schip ter wereld komt naar LEGO World! (14-10-2016)

LEGO World komt er weer aan! (09-10-2016)

Voorrondes NK LEGO bouwen bij Intertoys (07-06-2016)