17 februari 2018
LEGO Harry Potter en Fantastic Beast komen in LEGO sets in 2018!
Billund (Denemarken) - LEGO komt in augustus van dit jaar met nieuwe LEGO Harry Potter en LEGO Fantastic Beasts sets op de markt. Dat heeft LEGO laten weten in een persbericht dat gisteren is uitgebracht.

Er wordt ook gesproken over een serie LEGO Collectible Harry Potter Minifigs en over LEGO Harry Potter en LEGO Fantastic Beasts BrickHeadz sets.

De eerste LEGO Harry Potter set, de LEGO Harry Potter 75954 Hogwarts Great Hall, is inmiddels al bekend via afbeeldingen.

Hieronder het vertaalde persbericht: LEGO en Warner Bros. Consumer Products kondigen vandaag aan dat er een serie LEGO sets uit zal gaan komen welke zijn geďnspireerd op de 'the Wizarding World'. Hiermee brengen beide bedrijven de film werelden van Harry Potter en Fantastic Beasts tot leven in LEGO vorm. Het gaat om een collectie van bouwsets en collectibles voor fans van alle leeftijden.

 

De LEGO Wizarding World bouwsets zullen gezinnen aanmoedigen om de wereld uit de films van Harry Potter na te bouwen in LEGO, met de favouriete tovenaars, creaturen en magische wezens zoals Ron Wemel, Hermelien en natuurlijk Harry Potter.

 

Fans van alle leeftijden zullen ook de Wizarding World BrickHeadz geweldig vinden.

 

Tijdens de jaarlijkste Toy Fair in New York heeft de LEGO Group een van de sets inmiddels onthuld: LEGO Harry Potter Hogwarts™ Great Hall (€ 99.99).

 

Jill Wilfert, vice president, licensing and entertainment van de LEGO Group zegt het volgende hierover: “Toen we LEGO Harry Potter voor het eerst uitbrachten in 2001, werd het een wereldwijd verkoopsucces, mede door het magische element en de creativiteit die daardoor mogelijk was in de sets. Daarom zijn we erg blij dat we nu nog dieper in de Wizarding World te kunnen treden en nog meer magie en opwinding in het LEGO spel kunnen brengen. De Harry Potter en Fantastic Beasts verhalen zijn perfect om om te zetten in constructie speelgoed, en onze ontwerpers kunnen niet wachten tot de fans de producten aanschaffen en hun mening er over geven.”

 

Maryellen Zarakas, senior vice president of franchise management & marketing van WBCP zegt, “Samen met onze partners van de LEGO Group, zijn we erg blij om Harry Potter weer in LEGO vorm uit te brengen en we vinden het nog leuker dat we de wereld uitbreiden met de Fantastic Beasts sets. Deze nieuwe sets zorgen voor een sterke band met onze fans en zij kunnen hierdoor hun favoriete karakters en herinneringen aan de films tot leven brengen in LEGO.”

 

Lees ook:

LEGO Brickheads sets van 2018 op de foto! (20-11-2017)

LEGO Brickheads Star Wars set van 2018 op de foto! (17-11-2017)