01 Januari 2008

LEGO Group veroordeeld tot boete door Franse Mededingingsautoriteit


Billund / Parijs - Op dinsdag 20 december is LEGO France SAS veroordeeld tot een boete van €1.600.000,00 door de Franse Mededingautoriteit. 
Poul Hartvig, hoofd van de afdeling Recht van de LEGO Groep zegt:  “Onze zaak is onderdeel van een grote en complexe groep van zaken. We gaan nu goed kijken hoe het besluit van de rechter in elkaar zit en zullen daarna bekijken wat onze verdere acties zullen zijn.”
Aan het begin van 2004, onderzocht de Franse mededingingsactiviteit de Franse speelgoedmarkt op potentiële overtredingen van de Franse mededingingenwet. 

In de zaak tegen LEGO France, beschuldigen de autoriteiten hen ervan dat ze prijsafspraken hebben gemaakt met bepaalde verkopers. Deze activiteiten, welke nu als illegaal worden beschouwd door de mededingingsautoriteit, vonden plaats in 2001, 2002 en 2003.
“De LEGO Groep heeft hierin erg duidelijke richtlijnen, om te voorkomen dat er nationale wetten worden overtreden en zal indien nodig relevante sancties uitvoeren.”, zegt Poul Hartvig.


Sinds 1984 heeft de LEGO Groep zitting genomen in een mededingingsklachten programma, welke regelmatig wordt bijgesteld. Een van de onderdelen van dit programma is het trainen van de medewerkers met betrekking tot de mededingingswet.