06 Februari 2008 

LEGO doos ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan (2).

 

Miniland/Zwolle - De LEGO steen bestond 28 januari 2008 50 jaar. (Deze dag werd het eerste patent voor de plastic steen aangevraagd.) Al vanaf het begin zijn de LEGO sets onderverdeeld in thema's. Het eerste thema was ruimtevaart. Niet lang hierna voege LEGO hier de piraten en riddertijd thema's aan toe. Een van de eerste belangrijke elementen van het "Systeem in Spel" was het LEGO Stad Plan. Om de  50 jarige verjaardag te vieren, heeft het bedrijf dit jaar een nieuwe versie van het oude Stad Plan uitgegeven. Omdat het een update betreft bevat het gebouwen uit de jaren '50 zoals een benzinestation, auto wasstraat, garage, bioscoop en een gemeentehuis.

Op het originele Stad Plan uit 1955 stond uitvinder Ole Kirk Christiansen's kleinzoon Kjeld Kirk Kristiansen als een jongen. De nieuwe doos bevat ook weer een afbeelding van Kjeld, deze keer als volwassen man.

Door de jaren heen is het LEGO steentje een van de meest bekende speelgoed elementen in de wereld geworden, en milioenen mensen over de hele wereld hebben ontelbare uren doorgebracht terwijl ze met de stenen en set speelden. De eerste aanvullingsset kwam uit in 1956, twee jaar nadat het bedrijf het steentje pattenteerde. In 1956 exporteerde het bedrijf voor het eerste LEGO naar Duitsland.

Er is dit jaar nog een jubileum te vieren: Het Minifiguurtje, de kleine figuurtjes (mensen) die tegenwoordig in veel sets te vinden zijn, wordt dit jaar 30 jaar.