Billund (Denemarken) - LEGO krijgt een nieuwe opzet voor bouwinstructies: interactief en driedimensionaal. De digitale 3D-instructies kunnen bekeken worden met een speciale iPad- en Android-app.

Het bedrijf Autodesk helpt werktuigbouwkundigen hun producten optimaal over het voetlicht te brengen met behulp van duidelijke, nauwkeurige 2D- en 3D-productdocumentatie. De app heet Inventor Publisher en biedt een interactief alternatief voor traditionele instructietekeningen voor iPad, iPhone, iPod Touch en Androidapparaten. In samenwerking met de fabrikant van lego ontwikkelde Autodesk een applicatie fans van de kleurige bouwsteentjes een compleet nieuwe bouwervaring kunnen opdoen.

Olav Gjerlufsen, directeur van LEGO Digital legt uit dat het bedrijf wil leren hoe het de gebruikerservaring kan verbeteren: "Het doel is kinderen de overgang te laten ervaren van de 3D-instructies op het touchscreen van hun mobiele apparaat naar het bouwen met echte legostenen. Vanwege de toenemende voorkeur voor 3D-visualisatie en de groei van het aantal mobiele apparaten, zoeken we naar samenwerkingsverbanden met technologische marktleiders. Zo kunnen we digitale ontwerpgegevens gebruiken om onze klanten de vele mogelijkheden te laten zien."

De app wordt gepresenteerd tijdens de beurs LEGO World 2012 in Kopenhagen.

Tijdens LEGO World krijgen de bezoekers de kans om de app te gebruiken om de interactieve 3D-geanimeerde bouwinstructies voor Brickley een draak van lego te bekijken. Op ieder gewenst moment kan de gebruiker de animatie stopzetten, inzoomen of het model draaien om exact te zien hoe de onderdelen in elkaar gezet dienen te worden..