17 Juli 2008

LEGO Architecture: bekende gebouwen in miniformaat

Speelgoedmaker experimenteert verder in door consument en fan samengestelde sets, in eerste lijn met modellen ontworpen door enthousiastelingen. 

CHICAGO  – Al volgende stap in haar zoektocht naar de manier om LEGO fans mee te laten helpen in het ontwerp en denk proces voor nieuwe LEGO artikelen, heeft de LEGO Groep 14 juli aangekondigd te gaan samenwerken met Adam Reed Tucker van Brickstructures Inc. om LEGO® Architecture te kunnen lanceren.

De Sears Tower

LEGO Architecture geeft je de klassieke LEGO stenen, die al 50 jaar jonge bouwers en architecten in de dop inspireert om hun eigen ideeën vorm te geven in LEGO. Hierdoor maakt LEGO het mogelijk voor kinderen van alle leeftijden om hun favoriete gebouwen te bouwen en te verzamelen door middel van prachtige schaalmodellen. 

In eerste instantie zal de LEGO Architecture lijn twee van de meest bekende herkenningspunten van Chicago bevatten: De Sears Tower en de John Hancock Center.  In de toekomst zal de lijn veel meer beroemde herkenningspunten van over de hele wereld bevatten. Met modellen die zijn ontworpen in samenwerking met architecten zal LEGO Architecture toekomstige architecten, engineers en designers over de hele wereld inspireren, met het LEGO steentje als medium.

“Mijn hoofddoel met LEGO Architecture is om het verleden, het heden en de toekomst van de architectuur te vieren door gebruik te maken van LEGO stenen. Met producten die het goed zouden doen als souvenir set of op educatieve evenementen, willen we de fascinerende wereld van de architectuur promoten en het besef hiervan vergroten, op een nieuwe onverwachte manier,” zegt Adam Reed Tucker, directeur van Brickstructures, Inc.  “De mogelijkheden van de LEGO speel ervaring is een perfect medium waarin we deze bewustwording kunnen bewerkstelligen.”

"LEGO Architecture is een mijlsteen voor de LEGO Groep, omdat het de eerste nieuwe onderneming is die gelanceerd wordt in samenwerking met een lid van de LEGO community waarbij we gebruik maken van het LEGO steentje als onderdeel van de onderneming,” zegt Paal Smith-Meyer, hoofd van de nieuwe business groep van de LEGO Groep. “Na jaren van ontwikkeling brengt deze onderneming ons op nieuwe ideeën en nieuwe manieren om onze producten uit te breidden. LEGO Architecture past bij de bedrijfsfilosofie dat al het grote klein begint, en waarbij we proberen om samen te werken met enthousiasten zoals Adam, doe zijn gepassioneerd door het idee achter LEGO en onze missie om de bouwers van morgen te inspireren.”

LEGO Architecture modellen kunnen worden gevonden bij speciale winkels in Chicago inclusief 'Love from Chicago' in het Woodfield Mall Winkelcentrum in Schaumburg en het Yorktown Center in Lombard, de Chicago Architecture Foundation Shop en in cadeaushops van de Sears Tower en John Hancock Center. Voor more informatie en een complete lijst van verkoop locaties, bezoek www.brickstructures.com

 

 

Het John Hancock Center