07 December 2010
Negen AGV's voor Lego Systems A/S, Denemarken

Billund (Denemarken) - Lego Systems A/S, Denemarken. heeft een opdracht geplaatst voor negen AGV's.

De firma Lego Systems A/S uit Denemarken heeft een opdracht geplaatst voor negen AGV's. De AGV's gaan geleverd worden in de fabriek in Billund Denemarken. De AGV's zijn een uitbreiding van het reeds aanwezige systeem van Frog. De AGV's wordt dit jaar nog geleverd en geïnstalleerd.

 

Boxrunners zijn Frog AGVs ontwikkeld voor vervoer van kleine ladingen – zoals kartonnen of metalen dozen en plastic kratten. De voertuigen zijn klein en de ladingen licht. Boxrunner toepassingen zijn o.a. geïnstalleerd bij Sony en Delphi Automotive Systems.

Een Box Runner kan meerdere ladingen tegelijk vervoeren – voor sommige applicaties zelfs vier ladingen per voertuig. Er kunnen verschillende manieren van overslag worden gebruikt. Normaliter zijn dit rollerbanen of een lopende band. Met deze techniek hoeft de overslaghoogte maar 254 mm te zijn. De Box Runners gebruiken doorgaans NiCad batterijen. Voor de veiligheid zijn de voertuigen uitgerust met Bejo infrarood obstakeldetectiesensoren, contactstrips en een flexibele bumper.

Lees ook: