Maart 2006 (Bron ANP)

Barbie en Lego exposeren in Nederland

 

GRONINGEN (ANP) - Waar vooral Barbie tot de verbeelding spreekt bij meisjes, is het Lego dat jongens al generaties aanspreekt. Zowel Barbie als Lego staat vanaf donderdag 27 april tot en met 7 mei centraal in de tentoonstelling The wonderful world of Barbie and Lego in Martiniplaza in Groningen.

 

Volgens de makers wordt de expositie een ,,betoverend schouwspel'' van meer dan duizend poppen en ontelbare accessoires. Zo zijn er zeldzame Barbies te zien uit collecties van verzamelaars uit de hele wereld. Tevens geeft de expostie een beeld van de samenleving de afgelopen 40 jaar, omdat het beeld van Barbie daarin is meegegroeid.
Geheel anders, maar wel net zo populair als Barbie is Lego. Misschien wat minder expliciet, maar ook Lego heeft zich aangepast aan de speelwensen van kinderen in de afgelopen 40 jaar. Die verandering wordt misschien nog het meest zichtbaar in een speciale ruimte die is in gericht met allerlei Lego-creaties.
De tentoonstelling toont onder andere een aantal topstukken uit diverse collecties, maar ook voorbeelden van veelzijdige toepassingsmogelijkheden als huizen, auto's, schepen en vliegtuigen. Jacques d'Ancona opent de expositie op woensdag 26 april.