29 Augustus 2009

Het LEGO huis in aanbouw...

London (Engeland) - Eind mei en begin augustus 2009 berichtten we er al over: BBC Ster James May bouwt voor zijn programma een huis van LEGO. Het huis is inmiddels in vergevorderde staat en we willen jullie enkele foto's laten zien. 

 

May wil een paar dagen in het huis, welke twee verdiepingen telt en ook zal zijn uitgerust met een toilet, douche en licht, gaan wonen. "In eerste instantie zouden we het in de stad bouwen (Londen) maar ik heb daar al een huis, dus ik dacht dat een huis op het platteland wel een goed idee was," zegt hij. 

Het hele project wordt gefilmd voor de BBC serie James May’s Toy Stories, waar men de presentator al een levensgroot vliegtuig zag maken en een tuin van plastic.

Naast de kans om op tv te komen zullen de namen van de bouwers in het huis worden gezet. Michelle en Darren Loveday, uit Woking, namen hun vier jaar oude zoon Harrison mee om ook zijn steentje bij te dragen. “Het is een prachtig project dat ze hier uitvoeren,"zegt meneer Loveday.

“Het is interessant om te zien of het mogelijk is om er in te wonen, bijvoorbeeld of het lukt om op de LEGO trap te lopen. Ik zou het leuk vinden om het huis te gaan bekijken als het af is.”

Men hoopt dat het LEGO huis, welke op een heuvel van een wijngaard is gebouwd, over twee en halve week zal zijn afgerond aangezien May er dan een bekende mensen house warming party wil houden. 

Chris White, general manager bij Denbies, zegt dat mensen continu werken aan de bouwen van het huis achter de schermen. 

“Omdat het allemaal erg ingewikkeld is en omdat alles uit LEGO gemaakt is, moeten we veel tests doen," zegt hij. “Er zijn veel mensen in de wijngaard die de vloer balken en de meubels van het huis aan het testen zijn. 

“Ik kan niet wachten om het te zien als het af is. Ik speelde als kind met LEGO, maar ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn om te doen. "Mijn personeel is in echte LEGO fanatiekelingen veranderd de afgelopen weken.”

Lees ook:

BBC ster maakt huis van LEGO (06-08-2009)

BBC ster bouwt LEGO huis! (25-05-2009)