Meeden (Groningen) - De PKN-gemeente van Meeden start op 30 september het nieuwe seizoen. Het thema van de startdag is “Bouwen aan…”.

Bijbels LEGO
Om de presentatie van thema kracht bij te zetten, heeft de PKN-gemeente Alfred Doorn uit Zwolle gevraagd om zijn collectie Bijbels LEGO tentoon te stellen. Ook mogen kinderen hun eigen LEGO-bouwwerk presenteren.

LEGO kijken
Wie de tentoonstelling van Alfred Doorn, bekend van LEGO WORLD in Zwolle, wil bezoeken kan dat doen op zondagmiddag 30 september van 13.00-17.00 uur. De deuren van de kerk staan open. Het adres is Hereweg 197 Meeden.

Bezoekje

Wij hebben de expositie vandaag bezocht. We werden gastvrij welkom geheten door twee dames van de kerk. Ze verwezen ons naar LEGO WORLD en vertelden dat Alfred van Doorn zijn LEGO bijbelscenes had uitgeleend aan de kerk. Er was ook een plaatselijke LEGO verzamelaar (Lars Meuken) die zijn eigen LEGO tentoon heeft gesteld.

De bijbelse taferelen zijn erg leuk om te zien. Het zijn simpele bouwwerken, maar hoe simpel ze ook zijn gebouwd, ze beeldden het verhaal goed uit. Prachtig om eens te zien. Van Doorn heeft tien taferelen gebouwd: