30 November 2009

LEGO zet Bionicle stop...
Billund (Denemarken) - Slecht nieuws voor de Bionicle fans, na ongeveer 9 jaar wordt het LEGO Bionicle thema stopgezet. In de zomer van 2010. Er zou in 2011 een jubileum komen van het 10-jarig bestaan, maar dat kan dus niet meer doorgaan. 

In het perbericht van de LEGO group wordt er verteld dat er in januari 2010 zes BIONICLE Stars worden gelanceerd en dat zijn tegelijk de laatste sets die onder de naam Bionicle uit zullen komen. In de zomer zal er dan een nieuw thema worden gelanceerd, ontworpen door dezelfde makers van BIONICLE (dit slaat dan waarschijnlijk op de de Ben 10-serie). Over de Bionicle sets en figuren zijn  veel verhalen geschreven en die kun je blijven lezen op de LEGO website ook in de toekomst.

Vertaalde versie van het persbericht:

Geachte BIONICLE Fans,

Na het onder de loep nemen van onze producten staan we als LEGO Group voor een moeilijke keuze: moeten we een nieuwe stap nemen in de creatieve uitdaging die we in 2002 aangingen op het gebied van bouwbare actiefiguren?
BIONICLE her-ontdekte de manier waarop consumenten tegen het LEGO systeem aankijken. Door de vele hoofdstukken van een spannend verhaal en innovatieve product ontwikkeling, werd BIONICLE een sterke naam en een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de LEGO Group. We denken dat er een kans ligt om de bouwbare actiefiguur markt te vergroten, maar daarvoor hebben we een meer flexibel platform nodig, met meer mogelijkheden en variaties. Helaas is dit met BIONICLE niet mogelijk.
De gemakkelijkste weg zou zijn om een nieuwe verhaallijn in de bekende BIONICLE legendes toe te voegen; maar zoals uit de geschiedenis blijkt, dankt de LEGO Group haar grootste successen doordat het durft te kiezen voor het onbekende dat innovatie met zich mee brengt. BIONICLE was bijna nooit uitgegeven, omdat het een groot risico met zich mee bracht voor het bedrijf.
Omdat de fans erg belangrijk zijn geweest in het bouwen van de BIONICLE franchise en de meeste fans erg trouw zijn geweest aan het product, willen we alvast vertellen dat er in januari zes BIONICLE Stars gelanceerd zullen worden, dat zijn dan de laatste BIONICLE sets voor de toekomst. In het begin van de zomer van 2010 zal de LEGO Group een nieuwe meer flexibele actiefiguur op de markt brengen, welke door dezelfde mensen is ontwikkeld als BIONICLE. We willen met deze nieuwe categorie een jonger publiek erbij betrekken.

Sinds het begin is BIONICLE een succes dat gebruik maar van een prachtig verhaal. Ondanks er geen plannen zijn voor nieuwe sets eindigt het BIONICLE verhaal niet. BIONICLEstory.com zal een actieve site blijven, met nieuwe content die zal worden geschreven door de bekende BIONICLE schrijver Greg Farshtey. De LEGO Group hoopt om te kunnen blijven samenwerken met de fans, om op die manier de groei van het BIONICLE verhalen universum mogelijk te kunnen maken.

Dit alles was een erg moeilijk besluit voor alle betrokkenen. Maar zoals bekend uit de verhalen van de Toa, strijden voor successen vraagt in elke missie om fantasie, nieuwemanieren van denken en de bereidheid om risico's te nemen. We hopen dat je ons enthousiasme voor onze plannen voor de bouwbare actiefiguren sets met ons deelt.
We nodigen je uit om deel te blijven uitmaken van het BIONICLE universum een universum dat jij hebt helpen bouwen, en waar we zeker van zijn dat er door wordt gebouwd - ook in de toekomst. Dank je voor je steun en betrokkenheid tot de BIONICLE en LEGO merken.
Met vriendelijke groet, 
Jan Faltum, Global BIONICLE Director
Lincoln Armstrong, Senior Brand Manager, BIONICLE Team Member since 2002

 

Lees ook:

Bionicle Reborn DVD is nu verkrijgbaar (12-10-2009)

LEGO The adventures DVD komt uit in 2010 (12-10-2009)

Nieuwe Bionicle dvd komt uit op 24 september (17-09-2009)

Nieuwe Bionicle DVD op komst! (15-04-2009)

Nieuwe Bionicles zijn bekend (01-06-2009)

Nieuwe Bionicle doosjes 2009 bekend! (05-09-2008)