07 mei 2010

van LEGO bouwen, dag 3, we waren er bij!

Rijswijk (Zuid-Holland) - Vandaag zijn we om 11.30 uur vetrokken richting Rijswijk. We hadden een uitnodiging om op de derde bouwdag een kijkje te komen nemen bij BMW Nederland, waar op dat moment ongeveer 12 kinderen en hun ouders bezig waren om een BMW X1 van LEGO te bouwen. Om 14.45 uur waren we na een file van 45 minuten aanwezig. 

Aangekomen in het gebouw van BMW Nederland zagen we direct al de hoek waar een twintig mensen bezig waren met de BMW X1 van LEGO te bouwen. We werden welkom geheten door dhr. van de Pol van BMW Nederland en werden meegenomen naar het bouwgedeelte. Hier volgde een korte uitleg over het hoe en waarom van de actie: BMW vond dit een mooie manier om een nieuw model op en andere manier te introduceren. In eerste instantie wilde men al in februari deze actie houden, maar dat bleek te kort dag om alles geregeld te krijgen. Daarom werd besloten het in de meivakantie te doen. 

Dit model werd eerder al in München in Duitsland gebouwd in november 2009. Dit naar aanleiding van de introductie van de BMW X1 als nieuw model in oktober 2009. Tijdens BMW Welt bouwden destijds ongeveer 800 kinderen 4 dagen aan de auto. (Zie artikel hierover van november 2009, onderaan deze pagina!) Het bouwen gaat volgens een vaste bouwprocedure die is opgetekend in een bouwbeschrijving. Op grote platen is met zwarte stippen aangegeven waar met LEGO gebouwd moet worden om het uiteindelijke model te bouwen.

Ook nu bouwen veel kinderen aan de auto. Vanaf half 10 tot 17.00 uur zijn er kinderen aan het bouwen. Steeds dezelfde kinderen zul je je afvragen, nee. Elke anderhalf uur komt er een nieuwe groep kinderen, die mag komen bouwen. Er zijn 2 medewerkers van LEGO Duitsland GmbH en 2 medewerkers van LEGO Nederland BV aanwezig om het evenement te begeleiden. Gedurende de dag komen er ongeveer 60 kinderen langs om te bouwen (5x een groep van ongeveer 12 kinderen). Dit gedurende 4 dagen, waarbij er dus uiteindelijk zo'n 240 kinderen hebben gebouwd aan de LEGO versie van de BMW X1.  

Het bouwen aan de BMW kan via de websitevan BMW live worden bekeken via de webcam die staat opgesteld. Ook in het gebouw van BMW hangt een beeldscherm met daarop de live stream. De live stream is alleen tijdens het bouwen te bekijken.

Naast de BMW waaraan gebouwd kan worden, zijn er ook diverse LEGO speeltafels waar de kinderen zich ook uit mogen leven. En er is een grote portie snoep en drinken aanwezig om het feest compleet te maken.

Morgen, 08 mei 2010 rond 17.00 uur moet de LEGO replica van de BMW helemaal af zijn. Morgen zullen we dan ook nog een foto laten zien van het complete model, zoals het in Rijswijk staat. Onze dank aan BMW Nederland BV dat we aanwezig mochten zijn bij dit leuke evenement! Vandaag, de 7de mei was de auto zo ver af:

22 November 2009

LEGO BMW X1

München (Duitsland) -Heb je ooit een levensgrote LEGO auto willen bouwen? Europa lijkt het land van de grote LEGO modellen te worden, want James May bouwde in Engeland het enige LEGO huis op ware grote. Er spoelde een enorme LEGO minifiguur aan op het strand in Nederland en in Duitsland is nu een levensgrote BMW X1 nagebouwd met LEGO!

 

Zoals iedereen die ooit wel eens met LEGO heeft gespeeld weet is niets onmogelijk als het aankomt op bouwen met LEGO. Zo ook niet een levensgrote replica van de BMW X1 die door 800 kinderen in de leeftijc van 5 tot 13 jaar is gemaakt (Met een beetje hulp van de Bayerse automaker natuurlijk). De kinderen waren op bezoek op BMW Welt in München. Het bouwen aan de gele X1 duurde vier dagen en er waren maar liefst 165.000 LEGO stenen voor nodig om hem te bouwen.

 

Lees ook: