Zwolle (Overijssel) - Tijdens LEGO WORLD 2012 wordt er in de herfstvakantie van 17 tot en met 23 oktober 2012 een levensgroot bos van 5000m² met meer dan 500 bomen gemaakt. In dit tijdelijke bos in de IJsselhallen in Zwolle worden de nieuwe lijnen van LEGO City, de bospolitie en bosbrandweer op spectaculaire wijze getoond.

LEGO WORLD is het grootste LEGO spektakel dat elk jaar opnieuw georganiseerd wordt om alle fans te laten zien wat je allemaal kunt met LEGO. Bezoekers kunnen genieten van ruim 10 miljoen bouwstenen en 21.500 m² aan plezier. Ieder jaar worden alle thema’s van LEGO opgebouwd zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de grote hoeveelheid aan mogelijkheden. Ook de nieuwe lijnen van LEGO worden elk jaar geïntroduceerd en dit jaar wordt dat groots aangepakt. De organisatie haalt meer dan 500 bomen, struiken en planten naar Zwolle die allemaal in één hal geplaats worden. Er is een LEGO Bospolitiebureau aanwezig zodat de agenten alles in de gaten kunnen houden. Ook de LEGO Bosbrandweer vertoont zijn kunsten.

Het bos wordt aangekleed met verschillende dieren, bospaden, vogelhuisjes, een doolhof en een uitkijkbrug. Er is dus van alles te doen voor de echte bosliefhebber die op zoek is naar avontuur. Pas op voor de beren en help mee om de boeven te vangen of blus de brand in het grote LEGO bos. LEGO WORLD wordt jaarlijks bezocht door ruim 70.000 bezoekers en was voorgaande jaren steeds uitverkocht. De online kaartverkoop van LEGO WORLD 2012 is onlangs van start gegaan. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.LEGOWORLD.nl.