20 Juli 2007

UPDATE 20 juli 2007: Brickshelf blijft nu toch...

Brickshelf geeft vanaf 20 juli aan op de website, dat de site toch in de lucht blijft. Dit wegens het grote aantal mails die de eigenaar ontving met het aanbod de site financieel te ondersteunen. Zoals het nu lijkt kun je voor 5 Dollar een 'feature' account nemen, maar je kunt ook gratis gebruik blijven maken van Brickshelf.

Zo langzamerhand begint het op een LEGO soap te lijken...


Juli 2007:

Brickshelf is niet meer...

Nadat Brickshelf in juni 2005 de bouwvoorbeelden van LEGO had verwijderd, is er nu weer een nieuw verlies te betreuren: Brickshelf houd op te bestaan. Alle plaatjes en foto's van miljoenen LEGO fans over de hele wereld dreigen te verdwijnen van het net. Brickshelf geeft iedereen tot 31 juli de tijd om zijn of haar plaatjes te downloaden naar de computer. Daarna houd Brickshelf dus op te bestaan.


Brickshelf storing treft ook Miniland.

Brickshelf lijkt uit de lucht te zijn gehaald! Brickshelf is een site gewijd aan LEGO waarop leden allerlei beeldmateriaal kunnen opslaan. Miniland maakt ook gebruik van deze service. Vanaf 15 juli lijkt de site uit de lucht te zijn. Meer informatie volgt hopelijk snel. De meeste pagina's van Miniland werken gewoon, het is mogelijk dat foto's missen. Onze excusses voor het ongemak. We werken aan een oplossing. 

We hebben de oplossing deels gevonden. De meeste foto's zetten we nu op onze eigen server. De LEGO Kranten kunnen we helaas nog niet op onze eigen server plaatsen, omdat deze te veel ruimte in beslag nemen. We hebben het leesgedeelte van deze sectie daarom tijdelijk uit gezet. Verder werken we hard aan het uploaden van de plaatjes en het, handmatig, omzetten van alle links naar de plaatjes. 

Update 16 juli 2007: Binnen niet zo lange tijd zullen ook de LEGO kranten weer online staan... We hebben nu een oplossing gevonden voor alle problemen die de uitschakeling van Brickshelf tot gevolg had. Miniland is nu niet meer afhankelijk van andere site's m.b.t. plaatjes dus word de kans ook steeds kleiner dat er plaatjes of foto's wegvallen. 

Update 18 juli 2007: De LEGO Kranten staan allemaal weer online! Verder zijn de bouwvoorbeelden weer te benaderen, de Minitalia plaatjes weer toegevoegd en is de Schatkamer ook weer compleet en werkend!! Alle problemen die het uit de lucht halen van Brickshelf tot gevolg hebben gehad, zijn opgelost.