25 Mei 2011
LEGO CARS in de winkel vanaf juni! 

Billund (Denemarken) - Goed nieuws voor fans van Bliksem McQueen en Takel: de LEGO Groep komt, in samenwerking met Disney, met nieuwe LEGO® en LEGO DUPLO® producten die zijn geïnspireerd op Cars 2. In dit tweede deel van de populaire Disney/Pixar film Cars, speelt raceauto Bliksem McQueen opnieuw de hoofdrol. Samen met zijn vrienden scheurt hij met piepende banden van het ene avontuur naar de volgende spannende reddingsactie. Cars 2 is vanaf 6 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

 

Met deze nieuwe LEGO bouwdozen kunnen Cars fans van zes jaar en ouder zich wanen in de spannende wereld van de Britse geheime spionnen Finn McMissile en Holley Shiftwell. Samen met Bliksem McQueen en Takel moeten zij het opnemen tegen de meedogenloze Professor Z en zijn handlangers. 

 

 

In Bentley Ontsnapping wordt Bliksem McQueen gevangen gehouden in de toren van Professor Z. Takel, Finn en Holly komen in actie om hem te bevrijden. Zeven auto’s helpen mee aan de gevaarlijke reddingsactie waarbij ze een geheime toegang en een katrol gebruiken om in de toren te komen. In het volgende avontuur zitten Professor Z en zijn handlangers Grem en Acer de spionnenstraaljager op de hielen. Lukt het Takel en Holley op de startbaan om uit de klauwen van de slechteriken te blijven? Gelukkig zijn er slimme spionnen zoals Finn, die ze in rap tempo te hulp schiet. Finn krijgt echter geen tijd om te rusten, want Professor Z heeft de achtervolging alweer ingezet in zijn zwaar bewapende boot. Maar goed dat Finn McMissile ook hierop is voorbereid, hij kan zich transformeren in een onderzeeër voor zijn Ontsnapping op zee. 

 

 

In Takels spionnenafdeling bereidt Holly Takel de Takelwagen voor op een geheime spionageopdracht. Met een spionagecomputer, een radar en twee raketten maken ze zich klaar voor hun volgende missie. Radiator Springs is de perfecte vakantiebestemming voor Bliksem McQueen. Hier kan hij bijtanken voor de grote race. In Flo’s V8 Café spreekt hij af met zijn vriendin Sally, een beeldschone Porsche, en ze nemen samen een lekkere douche in de autowasserij. 

 

 

Volledig uitgerust en bepakt met racevlaggen en al het nodige gereedschap, gaat Bliksem McQueen samen met Macs teamvrachtwagen op weg naar nieuwe races. Het team is helemaal klaar voor de Tokyo pitstop. Op de dag van de race verschijnt Bliksem McQueen met gouden racestrepen voor het publiek. Guido en Luigi moedigen hem aan met hun vlaggen. Tijdens het Wereldkampioenschap Grand Prix in Porto Corsa in Italië neemt Bliksem McQueen het op tegen zijn grote rivaal Francesco. De sets Takel, Internationaal circuit van Tokyo en Radiator Springs Bliksem McQueen maken de nieuwe LEGO Cars serie compleet. 

 

 

Met de nieuwe LEGO® DUPLO® dozen van Disney/Pixar Cars kunnen ook jonge kinderen vanaf twee jaar Bliksem McQueen en Takel vergezellen op hun spannende races en avonturen over de hele wereld. Ze kunnen Guido en Luigo helpen Bliksem McQueen vol te tanken en zijn banden te controleren voordat hij het opneemt tegen Francesco in De Pit Stop. In deze doos zitten vier auto’s die klaar zijn om te worden gemonteerd, een race pit en een mobiele benzinepomp. Vervolgens gaan ze door naar de Tokyo Race. Zal Bliksem McQueen snel genoeg zijn om de supersnelle Carla Veloso te verslaan? Naast de start- en finishpoorten en de twee race auto’s, bevat deze doos ook een miniatuur Japanse tempel. Jonge Cars fans kunnen Luigi en Guido helpen als ze hun accu’s opladen en ze kunnen hun pitstopvaardigheden oefenen bij Luigo en Guido in Italië. Ondertussen is Agent Takel bezig met het opbouwen van een groot kanon, maar hij kan hierbij wel wat hulp gebruiken! 

 

 

Productoverzicht LEGO DUPLO Cars 

Agent Takel € 14,99* 

Bliksem McQueen € 14,99 

Luigi en Guido in Italië € 19,99* 

Tokyo Race € 29,99* 

De Pit Stop € 49,99* 

Macs lange rit € 49,99* 

 

 

Productoverzicht LEGO Cars 

Radiator Springs Bliksem McQueen € 7,99* 

Takel € 7,99* Tokyo Pitstop € 14,99* 

Wereldkampioenschap Grand Prix € 14,99* 

Takels spionnenafdeling € 14,99* 

Ontsnapping op zee € 19,99* 

Ultiem bouwmodel Bliksem McQueen € 29,99* 

Macs teamvrachtwagen € 39,99* 

Spionnenstraaljager € 49,99* 

Flo’s V8 Café € 69,99* 

Bentley ontsnapping € 89,99* 

Internationaal circuit van Tokyo € 99,99* 

 

 

*De in dit bericht vermelde prijzen zijn slechts adviesprijzen die in de detailhandel kunnen variëren. 

Lees ook:

LEGO Cars beter op de foto! (23-02-2011)

LEGO Duplo Cars deel 2!!! (15-02-2011)

Cars sets nader bekeken (15-02-2011)

Bliksem McQueen van 325.000 stukjes (15-02-2011)

Mack van LEGO (08-02-2011)

Nieuwe sets mei 2011: LEGO Cars (28-12-2010)

Na Duplo nu ook LEGO Cars in 2011 (15-12-2010)