24 Februari 2010

Clutch Powers is leuk!

Miniland (Nederland) - We hebben vandaag de Engelstalige versie van Clutch Powers bekeken. Het is een erg leuke film, met veel volwassen humor er in. Het verhaal begint diep onder de aardkorst waar Clutch op zoek gaat naar Energie Kristallen in de wereld van de Power Miners. Hij heeft hier de beschikking over allerlei Power Miners voertuigen, welke echte LEGO sets zijn! Wat hij er allemaal tegenkomt? Kijk en beleef het zelf! 

Na zijn avontuur onder de aardkorst reist Clutch per auto terug naar LEGO Headquarters (LEGO Hoofdkwartier). Hij komt door LEGO City, waarbij je allerlei leuke LEGO sets in de stad ziet staan. Zo is er de Grand Carrousel, Café Corner, het politiebureau, Het Creator huis,  de trein, de takelwagen van de garage én de garage zelf, de bioscoop van de 50 jaar LEGO doos, de takelwagen van LEGO city, de bus van de straathoek, de straathoek zelf, de boer van de boerderij, het witte Creator huis, de middeleeuwse marktplaats, de green groser, de brandweerkazerne, de camper, de grote zware hijskraan, de brandweerkazerne van modular houses, het grote containerschip en de kraan van de haven!

Als hij het hoofdkwartier heeft bereikt ontmoet Clutch zijn baas Kjeld Playwell. Kjeld stelt Clutch voor aan de andere helden uit de film: De stoere brandweerman Brick Masterson, de knappe vrouw Peg Mooring en techneut Bernie Von Beam. 

Kjeld

Brick

Peg

Bernie

Hierna gaat het team op bezoek in het heelal. Hier beleven ze een avontuurlijke reis, welke zelfs terug in de tijd gaat. Ze vliegen in een ruimteschip van Arthur (Artie) Fol. (AFOL)!!, de professor van het LEGO Hoofdkwartier.

De film is geregisseerd door Howerd E. Baker. Het verhaal is geschreven door Tom Rogers en Joshua R. Wexler. De film is gebaseerd op concepten en thema's van de LEGO Groep. De animatie is uitgevoerd door Treshold Animation Studios. De muziek in de film komt van David en Eric Wurst. 

 

De stemacteurs voor de Engelstalige versie zijn:

Clutch Powers - Ryan McPartlin

Peg Mooring - Yvonne Strahovski

Kjeld Playwell - Paul Michael Glaser

Brick Masterson - Roger Rose

Bernie Von Beam - Jeff Glen Bennet

Artie Fol - Jeff Glen Bennet

Verder spreken mee:

Gregg Berger, Stephan Cox, Chris Emerson, Alex Desert, Chris Hardwick, Richard Doyle en John DiCosta.

Welke rol spelen zij?

Lees ook:

Première Clutch Powers in LEGOLAND California (23-02-2010)

Clutch Powers komt er aan! (22-02-2010)

Trailer DVD LEGO Adventures of Clutch Powers (27-01-2010)

LEGO The adventures DVD komt uit in 2010 (12-10-2009)