01 Juni 2009

Grootste Star Wars LEGO ter wereld

East Croydon (Verenigd Koninkrijk) - Als het aankomt op het bouwen van verbluffende modellen met LEGO, is de kracht met Craig Stevens.

De 39 jarige is bijna klaar met 's werelds grootste Star Wars figuur gemaakt van LEGO. 

Click here for more

Het schip - welke 5,50 meter lang is en is gemaakt met meer dan 50.000 stenen. Het schip heet Tantive IV, the "Corellian Corvette" en is zo gedetailleerd dat het vijf goed gedecoreerde dekken heeft. Dat is inclusief een kantine, leefruimten en de brug van het schip. 

 

Craig is een bekende naam in de wereld van de LEGO modelbouw. Hij woont aan de Gloucester Road in East Croydon, en hij wil nu van zijn hobby zijn werk maken. De zelfbekroonde Star Wars fanaat heeft tientallen sci-fi ruimteschepen gebouwd. Maar hij heeft het kinderspeelgoed ook gebruikt om Queen lead zanger Freddie Mercury en Pirates of the Caribbean karakter Jack Sparrow te bouwen.

 

Zijn talent stopt niet bij de rijken en beroemden: "Zeg me wat ik moet bouwen, en ik doe het," zegt hij zelfverzekerd.

"Ik hou van de uitdaging en ik zou er graag mijn geld mee verdienen. Ik kan een bedrijfslogo bouwen, je gezicht in LEGO bouwen of je favoriete filmster in LEGO bouwen. " 

 

Craig ging serieus aan de slag met zijn LEGO toen hij 29 was. 

Hij legt uit: "Pas toen de Star Wars LEGO collectie uit kwam werd mijn interesse gewekt."

"Ik had een box met LEGO uit mijn kindertijd, en ik was toendertijd altijd erg gefrustreerd omdat ik niet kon bouwen wat ik wilde omdat ik altijd te weinig LEGO stenen voor handen had."

Daarom kocht het grote kind in 1999 een LEGO set met zijn favoriete Star Wars schip, the Millennium Falcon.

Hij lacht: "Niemand heeft ooit een schip gebouwd in deze schaal. Ik ben uren bezig met het meten en lezen van bouwtekeningen, zodat ik hem zo goed mogelijk kon nabouwen. Toch krijg ik nog geregeld mails van LEGO fans die me wijzen op kleine fouten."

 

Na tien jaar is zijn werk inmiddels te zien geweest in Legoland, in Windsor.

Zijn bijzondere talent zorgt er voor dat hij inmiddels enkele bijzondere verzoeken heeft gekregen. 

"Een dame vroeg me om haar man na te maken in LEGO ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag," vertelt hij.

"Ze stuurde me een foto en ik bouwde zijn gezicht. Het was een moeilijke klus om te werken aan iemand die niet bekend is, maar toen hij het beeld zag was hij helemaal onder de indruk."

 

Craig wil in de toekomst een groot LEGO evenement organiseren in Croydon.

Als je ge´nteresseerd bent in bouwen met LEGO of vragen hebt aan Craig kun je hem bereiken onder mail@modelsbycraig.com.

 

Je kunt ook zijn website bezoeken: http://www.modelsbycraig.com

Lees ook: