26 Januari 2012
LEGO versie van Minecraft komt er!

Billund (Denemarken) - Bouwgame Minecraft krijgt zijn eigen officiŽle Lego-set. Een Lego-jury keurde het concept onlangs goed na het te hebben getoetst op de haalbaarheid als daadwerkelijk product.

"We zijn nu bezig het het ontwikkelen van een concept dat de beste aspecten van het bouwen met Lego en het bouwen in Minecraft combineert. We kunnen niet wachten om het aan jullie te laten zien, maar het is nog niet klaar. Deze dingen hebben tijd nodig en we waarderen jullie geduld. Binnenkort komen er meer details", zo valt te lezen op Lego Cuusoo blog, een plek waar mensen concepten voor Lego-producten kunnen voorstellen.

De Lego-versie van Minecraft werd voor het eerste geopperd door Markus 'Notch' Persson, de bedenker van het spel. Hij plaatste het idee op Lego Cuusoo, waar het vervolgens binnen 48 uur meer dan 10.000 stemmen kreeg. IdeeŽn die deze grens passeren komen in aanmerking voor de Lego Review, een proces waarin een professionele jury zich over een voorgesteld concept buigt en daarna beslist of het geproduceerd gaat worden. Wanneer de Minecraft-set uitkomt en of dit ook voor Nederland geldt, is nog niet bekend.

 

Lees ook:

LEGO Cuuscoo (11-10-2011)