22 Februari 2010

Brandweerman Rens treedt op in YouTube film over LEGO!

Delfgauw (Zuid-Holland) -  Op Youtube dook een filmpje op waar Delfgauwenaartje, Rens, met zijn Lego brandweerkazerne een heldenrol in vervulde. Niet een huis- tuin en keukenfilmpje waarin Rens (6) lief zat te spelen met zijn brandweerauto, maar een echte animatiefilm waarin zowel het legospeelgoed, de wijk Emerald, beertje Pompom, maar vooral brandweerman Rens in te zien waren.

Bij navraag bleek dat vader Frank van Moorsel zijn winteravonden op een wel hele unieke manier vult. Hij maakt namelijk die filmpjes. Meerdere filmpjes, want het begon allemaal met een film voor oudste zoon Stijn (8), genaamd Circus Faldini, waarin Stijn de hoofdrol speelt. Het is allemaal begonnen met voorlezen voor het slapen gaan. Stijn vroeg dan vaak “Pap, vertel jij weer een verhaal” en vader Frank verzon dan aan de eetkamertafel een verhaal en illustreerde dat met tekeningetjes die hij tegelijkertijd maakte. “Ja, niet dat ik zo mooi kan tekenen, maar Stijn vond het prachtig, het hield zijn aandacht vast”.

Cinekid filmfestival
Met de ervaring die Frank had opgedaan met een film over de levensloop van zijn broer voor diens bruiloft, struinde de ICT-architect voor Trade & Finance systemen bij Fortis, het internet af om zoveel mogelijk te leren over het maken van animatiefilmpjes. En met succes, want er is werk vertoond van Frank op het befaamde Cinekid filmfestival wat elk jaar plaatsvindt in de herfstvakantie in Amsterdam. Dat is niet alleen een festival waar films vertoond worden, maar vooral een plek waar kinderen kennis kunnen maken met animaties. Vooral de special-effects doen het goed bij Frank en zijn twee zonen. De bijdrage aan het festival van Frank heet ‘James Bond en Roermond’. Dit filmpje is onderdeel van het Droomweversproject. Een mengeling van muziek, tekeningen en liedjes waar een DVD van gemaakt wordt. De leukste filmpjes zijn op het Cinekid festival vertoond en een gedeelte van dit project is al verkocht aan de KRO, voor het digitale Zappkanaal.

Regisseur Rens
Zoon Rens kreeg voor zijn zesde verjaardag in december vorig jaar de Lego brandweerkazerne. Rens had al veel Lego filmpje gezien op Youtube en zei toen ook: “ik wil ook zo’n filmpje van mezelf”. Frank wist inmiddels dat een goed verhaal een plot moest hebben en in overleg met regisseur Rens werd besloten beertje Pompom van een wisse dood bij een grote uitslaande brand te gaan redden. Met loeiende sirenes reed de Lego brandweerauto zichtbaar door de wijk Emerald heen. Frank had zijn mobiele telefoon op de voorruit geplakt om dit beeldmateriaal te maken. Voegde wat chique villa’s van makelaarssites in Amerika toe en creëerde een geniaal filmpje. Regisseur Rens heeft samen met zijn vader alles verzonnen. Uren was hij bezig met de opstelling van de set voor een nieuwe scène. Hij kon niet wachten om ‘s- ochtends gelijk aan moeder Marion te vragen of papa alweer een paar seconden film had gemaakt. Daarom mocht hij bij hoge uitzondering wel eens ontbijten met de computer aan.

Prinsessen en paarden
Wat is het volgende project? Frank krabt zich wat ongemakkelijk achter de oren. Dochter Mieke van vier is aan de beurt. Dat wordt een verhaal over prinsessen en paarden vermoed hij nu al. Deze wereld gaat hij samen met Mieke nog ontdekken. Dan wacht de film die zoon Stijn zelf heeft gemaakt over Romeinen nog op geluid, dus voorlopig heeft Frank genoeg te doen om de winteravonden te overbruggen tot hij weer heerlijk op zijn racefiets zijn rondjes door de regio kan gaan fietsen. Het filmen staat in de zomer op een lager pitje.

> Kijk maar eens op 't Youtube kanaal van Frank van Moorsel of neem eens een kijkje op de site brandweermanrens.shutterfly.com

 

Bron: www.Telstaronline.nl

 

Lees ook: