22 November 2009

LEGO Factory omgezet naar LEGO Design byME

Billund (Denemarken) - Per 1 oktober is LEGO Factory omgezet naar LEGO Design byME. Hieronder de voornaamste wijzigingen:

LEGO Digital Designer krijgt een grote update, dit wordt LDD 3.0, hierin zitten, naast een nieuw palet beschikbare kleuren, onder andere tutorials, de mogelijkheid om via LDD je model te kopen (dit hoeft dan niet meer per sť via de LEGO Factory website zoals nu), een verbeterde rekenoptie voor scharnieren en gescharnierde delen van je bouwwerk in vreemde hoeken, de mogelijkheid onderdelen te selecteren op prijs, en nog veel meer nieuwe tooltjes en gadgets.
Geloof me, het wordt echt een grote vooruitgang ten opzichte van LDD 2.0, zowel qua gebruiksvriendelijkheid als waar het programma nu toe in staat zal zijn.

Een model gekocht vanuit LEGO Design byME zal 10 euro duurder zijn dan de kosten van de onderdelen bij Pick-a-Brick: voor dit geld krijg je een doos waarvan je zelf de voorkant en achterkant mag ontwerpen* en een geprint instructieboekje in hoge kwaliteit.

Het idee was eigenlijk om men helemaal zelf een afbeelding voor de achtergrond te laten aanleveren, maar hier werd toch gevreesd dat er op die manier ongepaste dingen tussen kwamen te staan. Daarom is ervoor gekozen het zo te maken, dat je je nu je eigen voorkant en achterkant kunt ontwerpen met een render van je model, een keuze uit verschillende achtergronden en indelingen voor de layout van je voorkant en achterkant, de naam van je creatie, en bijvoorbeeld iets als "design by Sebastiaan" erop. 

 

Vanaf 1 oktober zal de site online zijn, hierop kun je dan, zoals ook bij LEGO Factory, je modellen gebouwd in LDD uploaden, te koop zetten, enz. Ook kan je hier natuurlijk creaties bekijken die andere erop gezet hebben, mits zij aangegeven hebben dit te willen delen. Voor het moment werkt deze nieuwe site nog niet, en is factory.lego.com nog de plek voor dit soort activiteiten.

Bron: LEGOWORLD 2009/LUGNET

Lees ook:

LEGO Factory Fan builded Ruimte Sets (06-03-2008)

LEGO Factory: dozen ontworpen door legofans