Augustus 2005

DHL Solutions beheert EDC Lego in Praag

 

Het eerste deel van de nieuwe site zal begin 2006 operationeel zijn. De speelgoedproducent kondigde deze zomer aan dat het zijn vijf distributiefaciliteiten in Flensburg en Hohenwestedt in Duitsland, Billund in Denemarken, Lyon en Dunkerque in Frankrijk te consolideren tot een enkel EDC in Jirny, 10 km ten oosten van Praag.

 

Vanuit het nieuwe EDC zullen blokjes en ander speelgoed verzonden worden naar alle Lego-klanten in Europa en naar de verschillende Lego distributiecentra wereldwijd (behalve Noord-Amerika). Een eerste fase omvat de bouw van een magazijn van 28.000 m≤ dat er tegen half december moet staan. Een tweede site met ongeveer dezelfde afmetingen is voorzien tegen half maart 2006. Begin 2007 zal DHL Solutions er over een totale oppervlakte van 56.000 m≤ beschikken waarvan 51.000 m≤ voor Lego. Vanuit Jirny zal de logistieke dienstverlener de inbound en outbound stromen van Lego voor zijn rekening nemen, alsook opslag en waardetoevoegende activiteiten als verpakking en het klantspecifiek maken van de orders.


September 2005

LEGO besteed transport uit aan DHL.


De aangeslagen Deense speelgoedfabrikant Lego verplaatst een deel van de productie en logistiek naar TsjechiŽ.
Het bedrijf sluit zijn dcís in Hohenwesstedt (Duitsland), Flensburg, Duinkerken, Lyon en Billund, bij de Deense hoofdvestiging.

 

DHL gaat speelgoedwinkels voortaan vanuit TsjechiŽ beleveren. Bij de reorganisatie gaat het in totaal om zeshonderd banen, waarvan 300 in een fabriek in Zwitserland. Het eerste halfjaar sloot de speelgoedfabrikant af met een verlies van 20 miljoen euro, de omzet steeg met 2 procent. Bij Lego werken nu nog 7.400 mensen.