December 2005

Digital Designer van LEGO

 

Download: ldd.asp (9221 KB) Wie hield er tijdens zijn kindertijd niet van Lego? Maar het is niet omdat je wat ouder bent dat je niet langer met de blokjes mag spelen. Met Lego Designer, een interessant programma om digitale Legoconstructies te bouwen, kan je dat zelfs stiekem doen..

 

Het spelen met digitale Lego is niet zo intu´tief als met echte blokken. Aan Lego Digital Designer hangt dan ook een iets of wat steile leercurve. Maar als je voorbij de niet altijd heldere interface en het nukkige programmagedrag raakt, ontdek je wellicht een leuk tijdverdrijf.

Lego Digital Designer werkt een beetje als een echte 3D CAD-toepassing voor Lego. Er zijn twee manieren om aan de slag te gaan: helemaal van nul of met een plan. In het laatste geval krijg je alle benodigde stukken om een bepaald Lego-object te maken (bij het programma zitten onder meer een vliegtuig en auto) en moet je ze zelf digitaal in elkaar steken. Tijdens de constructiewerken kan je het model naar hartenwens roteren, inzoomen en de kleuren veranderen.

 

Lego heeft dit programma natuurlijk niet voor niets gemaakt. Wie zijn creaties echt de moeite waard vindt, kan met Lego Designer een bestelling plaatsen bij de fabrikant en de benodigde stukken laten opsturen. Zo kan je alsnog eens in het echt met Legoblokjes spelen.

 

De link bij dit programma brengt je naar de downloadpagina bij Lego.com. U vindt hier zowel de Windows- als de Mac-versie. Op de Lego-site vind je ook modellen die andere mensen ge-upload hebben en die je zelfs kunt downloaden.

 

Windows 98/Me/2000/XP of OS X

 

[freeware]

Het vraagt even wat werk om Lego Digital Designer te leren kennen, daarna kan je terugkeren naar je kindertijd. Als het nu nog alle resoluties zou ondersteunen...

Download: ldd.asp (9221 KB)

 

Bron: ZDNet.nl