23 februari 2015
LEGOLAND Discovery Center in Phoenix.
Billund (Denemarken) - LEGOLAND gaat uitbreiden, als volgend jaar het LEGOLAND Discovery Center in Phoenix wordt geopend. "Discovery Centers" zijn groter en interactiever dan de oude LEGO store, een soort voorproef van het themapark. Het bedrijf is van plan om $12 miljoen dollar te spenderen om de 60.000 vierkante voet grote attractie te bouwen in de Arizona Mills retail outlet in Tempe.

Volgens plan moet de bouw in juni beginnen en moet het project in de lente van 2016 voltooid zijn. Als de attractie opent, zal het gevestigd zijn nabij het Sea Life aquarium dat al in het winkelcentrum gevestigd is.

Elk center heeft een eigen Miniland gecreeerd van LEGO stenen, welke gebouwen uit de nabije omgeving bevat. Het Miniland gedeelte van Phoenix zal de skyline van de stad bevatten en natuurlijk ook allerlei bekende gebouwen uit de ongeving.

Als dit center opent in Phoenix, zijn er zeven LEGOLAND Discovery Centers in de V.S. De andere zijn gevestigd in Atlanta, Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Kansas Ctiy, en Westchester, N.Y.

Lees ook: