24 Februari 2008

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (Duitsland) en Chicago (USA) openen respectievelijk in mei en augustus 2008.

Legoland-Center in Duisburg: Opening in mei 2008.

Duisburg - In de Duisburger Binnen haven wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe recreatieve attractie: "Legoland Discovery Centre Duisburg". In mei wordt het 3500 vierkante meter grote interactieve spel center geopend, zegt de Britse operator Merlin Entertainment Groups. Het gebouw van het voormalige Children's Museum Atlantis is volledig verbouwd. De exploitanten hebben berekend dat de kosten voor het nieuwe Legoland Center ongeveer tien miljoen euro bedragen. Jaarlijks worden 300.000 bezoekers  verwacht. Acht attracties worden in het nieuwe Legoland Duisburg gebouwd, met inbegrip van het Ruhrgebied in het kleine formaat met de Binnen Haven van Duisburg en Oberhausen. Ook staat een "Galerij van de Sterren" gepland met bekende stripverhaal en televisie figuren, zoals Spiderman of Darth Vader. Een andere attractie is de drakenachtbaan die door het Draken Kasteel zoeft. Ook de Lego Fabriek ontbreekt niet: hier leren de kinderen op speelse wijze hoe uit kleine gekleurde korrels LEGO stenen worden geproduceerd. De bezoekers moeten zich twee uur in de wereld van de beroemde plastic stenen kunnen vermaken.

De ticketprijs moet tussen de 10 en 13 euro komen te liggen. Doelgroep zijn drie tot elf jarige kinderen. Op de Potsdamer Platz in Berlijn is het eerste centrum van deze soort in maart 2007 geopend.

Op maandag 15 oktober 2007, werden de huurcontracten ondertekend door de vertegenwoordigers van Merlin Entertainments en  AWC AG in Duisburgs gemeente huis.

Na de ondertekening van de huurcontracten: John Mock, New SiteSearch directeur van Merlin Entertainments, Duisburg Jugenddezernent Karl Janssen en Waschk Andreas, voorzitter van de AWC AG (links). Duisburg is  vanaf 2008 een recreatieve attractie rijker: een LEGOLAND Discovery Centre.  De bouwwerkzaamheden zijn beginnen in november 2007. Met de opening in het late voorjaar van 2008.

Brugemeester Adolf Sauerland: "Het besluit van de Merlin Entertainments, om 's werelds tweede Legoland Discovery Centre in Duisburg te situeren, is voor onze stad een geweldige opsteker, de stad zal aantrekkelijk worden voor toeristen. Met dit nieuwe avonturenpark voor kinderen krijgt Duisburg een prominente attractie in de regio. "

Binnenkort ook in Duisburg: Bouwplezier met XXL LEGO stenen. De Jeugdrecencent en CEO van Duisburg Marketing Corporation Karl Janssen reageert enthousiast op de hervestiging van een Legoland Discovery Centre in Duisburg: "Ik ben er trots op dat dit internationale park naar Duisburg komt en beoordeel het als een van de grootste marketing successen in de afgelopen jaren. "

Initiatiefnemer van de nieuwe attractie is de Engelse Merlin Entertainments Group, met inbegrip van de Sea Life aquarium keten, Madame Tussauds en Heide Park Soltau. Merlin Entertainments heeft in totaal 51 recreatieve attracties in twaalf landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten, die samen meer dan 30 miljoen bezoekers trekken.

John Mock, "De plek waar men het park wil bouwen is een bekende plek in Duisburg en dus ideaal voor de realisatie van een LEGOLAND Discovery Centre. Wij verwachten tot 300.000 bezoekers per jaar."

In LEGOLAND Discovery centrum van Duisburg gaan de bezoekers in een 3500 vierkante meter grote ruimte bijna twee uur in een interactieve wereld van LEGO-stenen duiken. Het wordt een interactieve en actieve attractie met een unieke mix van opwindende entertainment en speelplezier onder een dak. Er is genoeg ruimte om zelf te spelen en te bouwen LEGO. De 4-D film neemt de bezoekers mee in een nieuwe dimensie van film kijken. Een attractie die het de moeite waard maakt om naar Duisburg te rijden!

 

Attracties:

4D bioscoop

Een echte film ervaring! Door de spannende 3D-effecten en verrassing functies voelt u zich een deel van het verhaal als een jeugdige held een mooie prinses, de koning, en de hele koninklijke familie probeert te redden van kwade aanvallers en een draak! Ervaar de opwinding van 4D als de spanning oploopt in de film 'Spellbreaker ". 


Lego ® fabriek tour
Neem een rondleiding met de fabrieksbaas, die nodigt u uit om hem te helpen bij de productie van echte LEGO® stenen! U zult nauw moeten samenwerken met de LEGO vrienden, die allemaal hard aan het werk zijn: gieten, decoreren, montage en verpakken van echte LEGO stenen.


Castle Ride
Klim aan boord van de middeleeuwse draken rit! U en uw gezin zal genieten van een spannende reis en ontdek hoe leuk het leven van de Koning en de Koningin is in hun eigen huis. Blijf op uw hoede … de draak kan verscholen liggen achter de volgende hoek!


MINILAND Duisburg
MINILAND Duisburg bevat een grote concentratie van LEGO® stenen in het centrum. Zo'n 10 miljoen stuks zijn gebruikt voor het herscheppen scènes uit Duisburg. Beleef Duisburg bij nacht met de hele stad verlicht en vervolgens kijken naar de zon opkomst en zie de drukte van Duisburg tijdens de dag. Sommige van Duisburg's meest beroemde bezienswaardigheden zijn nagebouwd met LEGO stenen.


Build & Test
Stap binnen in het bouw en test centrum in het hart van het Discovery Centre, waar jonge makers kunnen bouwen. Van een auto tot een trein en het dan testen tegen de concurrentie op het spoor. Zal de jouwe het eerste over de finish komen? Of waarom test je jouw LEGO wolkenkrabber model niet, om te zien of het er nog staat na een aardbeving?