17 oktober 2014
Dirk Denoyelle te gast bij De Wereld Draait Door!

Utrecht (Utrecht) - Gisteren is op LEGOWORLD in Utrecht het jongste meesterwerk van Dirk Denoyelle aan de wereld voorgesteld: Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, levensgroot en levensecht gebouwd met meer dan 100.000 LEGO® stenen.

 

LEGO Certified Professional Dirk Denoyelle en zijn team hebben er meer dan 600 uren aan gewerkt, verspreid over 6 maanden.

"Er waren nogal wat specifieke uitdagingen aan dit project", zegt Denoyelle. "Ik wilde hen persé uitbeelden zoals ze er tijdens de kroning uitzagen. Maar ik vond nergens foto's waarop ze tijdens die plechtigheid hun typische gulle lach lieten zien". Ook vertelde Dirk dat er geen steentjes en plaatjes zijn in 'vleeskleur'. Daarom gebruikte hij tan kleurige elementen, ook het kapsel van de koningin was een uitdaging: er zijn wel gele steentjes, maar dat is niet blond zoals de koningin haar haarkleur is. Daarom gebruikte de LEGO bouwer gouden steentjes en platen voor haar haar. Dirk maakte eerst een prototype van het hoofd van de koning. De ogen van de koning waren in het prototype hoofd niet zoals ze moesten zijn, in het uiteindelijke standbeeld zijn ze veel meer zoals ze er in het echt uitzien.


Het paar werd onthuld samen met Royaltywatcher Peter van der Vorst en Léon Beckand Verwée. 

 

Dirk was 's avonds na de onthulling te gast bij Mathijs van Nieuwkerk in het TV programma De Wereld Draait Door. Daar vertelde bij ook over de bouw. Zo haalde hij aan dat het erg moeilijk was om de exacte hoogte van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima te achterhalen: hij liet eerst iemand bellen naar de Rijksvoorlichtingsdienst, maar daar wilde men niet vertellen hoe groot de koning en zijn vrouw zijn. Dirk liet zich niet uit het veld slaan en toog met meetlint naar Amsterdam om in Madame Tussauds het wassenbeeld van de koning op te meten. Een maal aangekomen bij Madame Tussauds mocht Dirk echter het beeld niet opmeten. De enige oplossing die hij nog had was om een medewerker te vragen om hem samen met het beeld te fotograferen. Dirk is 1 meter 94 en kon zo aan de hand van de foto uitrekenen hoe groot de koning en de koningin ongeveer moeten zijn.

 
En meer informatie over Dirk en zijn LEGO kunstwerken vindt je op www.amazings.eu

Bron: NPO.nl (C) VARA.

Lees ook:

LEGO World komt er weer aan! (02-10-2014)

LEGO WORLD kondigt Koninklijke verrassing aan (01-10-2014)

ANWB Kampioen heeft een LEGO World actie (20-09-2014)

Website LEGO World eindelijk online (23-07-2014)

LEGO World website doet het weer.... en nieuw logo (17-04-2014)

www.legoworld.nl werkt niet goed. (13-04-2014)