24 Augustus 2012
LEGO in Dierenpark Emmen

Emmen (Drenthe) - Dierenpark Emmen en LEGO werken intensief samen en organiseren dit jaar diverse activiteiten. De eerste is een speurtocht naar 15 LEGO-modellen in het dierenpark. Bezoekers worden uitgedaagd om eventueel met (klein)kinderen alle LEGO modellen, die verstopt zijn te ontdekken en die plaatsen op een plattegrond aan te kruisen. Ze kunnen daarmee vrijkaarten voor LEGO WORLD in Zwolle winnen

Op 3 juli stopte er een LEGO auto voor Dierenpark Emmen. Het ging om een speciale levering LEGO blokken en figuren. Nu de LEGO veilig in het park was aangekomen, was het de taak aan medewerkers om de LEGO te verstoppen voor de LEGO ontdekkingstocht in Dierenpark Emmen. Medewerkers van het park hadden al diverse leuke, moeilijke plekjes bedacht, waar ze alles zouden verstoppen. Onder water tussen koralen misschien of tussen exotische tropische planten? De dierverzorging en technische dienst hadden het er maar druk mee.

Dierverzorging en technische dienst moesten samen kiezen voor welke plek een bepaald blok of figuur het meest geschikt is. Daarbij moet met veel bijzondere voorwaarden rekening worden gehouden. Een belangrijke is natuurlijk, dat de dieren de LEGO niet te pakken kunnen krijgen. Dat gaat ten koste van de speur-actie, want dan valt er niets meer op een plattegrond aan te kruisen. Daarmee wordt ook voorkomen, dat dieren de LEGO modellen kapot maken en zich er aan bezeren. Sommige figuren moest uiteindelijk toch nog een andere plaats krijgen. Zo bleek de Mexicaanse roodknievogelspin nogal bang voor de vis van LEGO die in zijn verblijf geplaatst werd.

Zaterdag 7 juli stond Dierenpark Emmen in het teken van LEGO. Tot en met 2 september 2012 kun je in het dierenpark op zoek naar LEGO modellen. Afgelopen weekend deden jong & oud hun uiterste best alle 15 verstopte LEGO modellen te vinden. Dat viel nog niet mee ...

Zoek ze alle 15!

Op zaterdag begon de speurtocht naar LEGO modellen in het park. Er zijn 15 modellen verstopt, de één wat groter en des te opvallender, zoals een aap van een meter hoog met een rode trui en blauwe pet. Maar er zijn er ook kleinere bij die je pas na veel speurwerk weet te ontdekken. Een kleurrijk papegaaitje van enkele centimeters hoog bijvoorbeeld. Dat maakt het natuurlijk des te leuker om aan de speurtocht mee te doen. Heel wat bezoekers liepen dan ook rond met de plattegrond waarop de plaatsen van de LEGO modellen moesten worden aangegeven. Sommige kinderen zochten zelfs meer naar LEGO dan naar apen en tijgers. Misschien komt dat ook, omdat er prijzen mee te winnen zijn. Wekelijks looft het park 25 maal twee kaartjes voor LEGO WORLD in Zwolle uit.

Gezinsreis naar LEGOLAND Denemarken

Acht weken lang blijven de modellen in het dierenpark verstopt. Aan het slot van de actie, die op 2 september eindigt, is er ook nog een gezinsreis naar LEGOLAND in Denemarken te winnen.

We gingen op bezoek in het Dierenpark Emmen en vonden veertien verstopte LEGO figuren en elementen. Hieronder zie je de foto's!

Lees ook:

LEGO evenement dierenpark Emmen via kaart onder de aandacht gebracht (29-07-2012)

LEGO in Dierenpark Emmen! (12-07-2012)

LEGO dieren in the Bronx zoo (12-07-2012)