Billund (Denemarken) - Op de website van de First LEGO League is te lezen dat er een prachtige wedstrijd zal worden gheouden om te vieren dat er weer een nieuw LEGO Mindstorms syteem op de markt komt:

Op 27 augustus is het zover. Dan vindt de kick-off plaats van het FIRST® LEGO® League seizoen 2013/2014 ‘NATURE’S FURY’. Naast de lancering van de missies en het project zullen we dit jaar iets speciaals organiseren.

Onlangs is de opvolger van de LEGO MINDSTORMS® NXT gelanceerd, namelijk de LEGO MINDSTORMS EV3. Samen met de lancering van onze nieuwe FLL website zullen we dit vieren met een FLL Hunt for EV3

Wat houdt het in?

In totaal zullen we in een periode van 3 weken, ergens in de Benelux, elke week een LEGO MINDSTORMS EV3 Robot set verstoppen. De eerste twee weken kan de EV3 alleen gewonnen worden door ingeschreven FLL teams uit de Benelux met een officieel teamnummer van dit seizoen of van het ‘SENIOR SOLUTIONS’ seizoen. Je ontvangt je teamnummer automatisch in de mail na inschrijving. De laatste EV3 in week 3 kan door iedereen gewonnen worden.

Elke week wordt een nieuwe locatie langzaam onthuld via de FLL website, twitter (@FLLBenelux) en facebook (FLLBenelux). Dit gebeurt door middel van het geven van hints. Aan jullie de taak om erachter te komen waar we de EV3 verstopt hebben. Elke dag van de week wordt een hint gepost totdat de EV3 wordt gevonden. De eerste hint wordt op maandag 2 september gegeven.

Hoe kun je winnen?

Weet je waar we de EV3 verstopt hebben? Stap dan met je coach, ouders of verzorgers in de auto of trein en ga op locatie op zoek naar dit logo: