04 September 2008

Extreme Makeover home edition: LEGO« Education voegt robotics toe aan de ultieme jongenskamer

Gedurende de zomer, hebben vier leden van Virginai FLL Team 668: Super-Nanobot-Extremes de mogelijkheid gekregen om mee te werken op de set van  "Extreme Makeover: Home Edition", op locatie in Pennsauken NJ. Ze kregen de opdracht om de NXT robots te bouwen die zouden worden tentoon gesteld in een kinderkamer gedurende de onthulling van het huis van de familie. Gedurende een periode van vier uur waren de kinderen in staat om twee complete robot modellen te bouwen en een derde model dat al deels gebouwd was. Alle drie de robots werden geprogrammeerd door de kinderen en werkten naar behoren.

FIRST mentor speelt sleutel rol in Extreme Makeover; LEGO« Education voegt robotics toe aan de ultieme jongenskamer

Toen de crew van het ABC Televisie programma Extreme Makeover: Home Edition Seminole, Florida verliet in maart, na de bouw van het nieuwe huis voor de familie van James Dolan, vond FIRST mentor Paul Wahnish uit wat Chrissy Dolan het meest waardeerde van de hulp en medewerking die haar familie ontving. 

Het was niet het prachtige, moderene huis, de meubels of een van de enorme cadeaus die de familie in ontvangst mocht nemen.

Nee, wat Chrissy het meest waardeerde was dat de toekomst van haar zoon Charlie was verzekerd door een studiebeurs voor de University of South Florida.

"Toen ik aanbelde, kwam Chrissy aan de deur. We hadden elkaar nooit persoonlijk ontmoet, "zei Wahnish, die een bezoek gebracht aan het huis waar hij en zijn helpers een robot hadden ge´nstalleerd in Charlie's kamer. "Ze zei tegen me," Ben jij Coach Paul, de robot man? "Ik zei dat ik dat was. En ze zei: "Als coach, bent u ook verantwoordelijk voor de beurs van mijn zoon. Deze beurs betekent meer voor ons dan wat ook hier." "Dat is precies wat Wahnish hoopte dat er zou gebeuren terwijl hij koortsachtig werkte aan het geschenk, kort nadat hij was gevraagd voor het ontwerpen van Charlie's kamer met een robotica thema. Het was niet genoeg om het plan voor de kamer te bedenken, de benodigde materialen te verzamelen - inclusief LEGO « Onderwijs producten gedoneerd door Pitsco - en het bouwen van een creatief ontwerp. Als leraar,  wist hij dat hij meer kon doen. Wahnish wilde er voor zorgen dat Charlie, zodat hij zijn grootste droom kon verwezenlijken,  en dat is te helpen bij het terug krijgen van het zicht van zijn vader.  Vader James verloor zijn zicht toen hij werd neergeschoten op op point-blank tijdens een overval op de winkel waar hij werkte, drie andere mensen kwamen hierbij om het leven.

"In een interview uitgevoerd door ABC  gaf de jonge man aan dat hij wilde studeren voor ingenieur, zodat hij iets zou kunnen ontwikkelen, zodat zijn vader weer zou kunnen zien." Dat is alles wat Wahnish wilde horen. Binnen vier dagen - terwijl hij ook onvermoeibaar werkte aan de ruimte, het onderwijs, en de voorbereiding van zijn eerste studenten voor hun regionale competitie later die week - bereidde Wahnish bij de USF het plan voor om een beurs van 60.000 dollar collegegeld beschikbaar te stellen aan de jongen. En nog eens  $ 6000 ter dekking van Charlie's boek kosten. "Ik liep naar de productie aanhangwagen met een enveloppe in mijn handen die het certificaat ter waarde van $ 66.000," zegt Wahnish. "Ik overhandigde het aan de assistent-producent en zei:" Het is geen huis. Het is belangrijker dan het huis want als het huis weg is, zal het onderwijs voor deze jonge man blijven bestaan. "Bij het inrichten van Charlie's kamer in een robotica thema, maakte Wahnish en zijn mannen (19 studenten, meerdere ouders, zijn vrouw, een van zijn zoons, en een aantal andere technische deskundigen) gebruik van het LEGO MINDSTORMS « voor Scholen "No Limits" thema. De LEGO opstelling is een aanvulling op de vele andere robot-elementen in Charlie's kamer.