21 Februari 2008

LEGO groep neemt productie TjechiŽ in eigen beheer.

Billund/Kladno - De LEGO Groep en Flextronics hebben besloten dat de LEGO Groep alle activiteiten van de verpakking en productie fabriek in Kladno in TjechiŽ zal overnemen van Flextronics. De overname zal per 1 maart 2008 ingaan.

De 700 werknemers gaan dus veranderen van werkgever, maar de arbeidsvoorwaarden zullen niet veranderen door de overname. De LEGO Groep was al eigenaar van de gebouwen en het materieel van de fabriek in Kladno.

De fabriek in Kladno is een strategische productie locatie voor de LEGO Groep, dit omdat het de dichtstbijzijnde is voor de Europese markt. De twee bedrijven kwamen overeen dat de productie geen hinder mag ondervinden door de overname. 

De LEGO Groep zal de productie in Denemarken en TjechiŽ voor haar rekening nemen en zal dit samen met Flextronics blijven doen in Mexico en Hongarije.

In Kladno zal de LEGO Groep ook een model-bouw afdeling behouden. De distributie van de LEGO Groep naar winkeliers in Europa en AziŽ vindt plaats vanuit een centraal gelegen distributie centrum in Jirny vlakbij Kladno.