Billund (Denemarken) - Vandaag onthulden vijftig leerlingen van basisschool De Waalse School uit Rotterdam een levensgrote LEGO® Ferrari bij RAI Amsterdam. Dit ter gelegenheid van het feit dat Shell, LEGO Groep en Ferrari samen een collectie van zes unieke LEGO Ferrari’s op de markt brengen. Nederland is één van de eerste landen ter wereld waar de verzamelserie verschijnt. Vanaf aanstaande woensdag, 10 april zijn de bijzondere LEGO modellen, met het allerkleinste opwindmotortje dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt, bij elk bemand Shell tankstation in Nederland te verkrijgen. 

Basisscholieren in competitie met Formule 1-coureurs

Naast de onthulling van de levensgrote auto, gemaakt van LEGO blokjes, werd er ook een educatief programma en een wedstrijd voor de leerlingen van De Waalse School georganiseerd. Ze werden uitgedaagd om de LEGO autootjes sneller in elkaar te zetten dan Formule 1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa. Klik hier voor deze virtuele uitdaging. De winnaar van de wedstrijd, Tim van der Zaken, mocht plaatsnemen in de levensgrote LEGO Ferrari. Hij zei: “Dit is echt te gek! Ik speel al super lang met LEGO speelgoed, samen met mijn vader bouw ik vaak coole dingen en doen we wedstrijdjes wie het mooist of snelst iets in elkaar kan zetten. Met deze LEGO Ferrari’s hebben we straks nog veel meer plezier.”

Het allerkleinste opwindmotortje ooit

De zes exclusieve LEGO modellen zijn gebaseerd op enkele van de meest bijzondere auto's uit de rijke historie van Ferrari en bevatten het allerkleinste opwindmotortje dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Deense speelgoedfabrikant dat kleine autootjes als deze een aandrijving hebben. Het opwindmechanisme werkt minimaal driehonderd keer en geeft een modelautootje van 30 gram een bereik van minstens twee meter.

De door de LEGO Groep ontworpen modellen bestaan uit een truck en race- en luxeauto’s. “De promotie is een perfect voorbeeld van de passie voor prestatie en innovatie die Shell en Ferrari met elkaar gemeen hebben en dat in combinatie met het plezier en de fantasie die kenmerkend zijn voor LEGO producten”, zegt Alfonso Dozzi, Shell Fuels Marketing Manager Benelux. “Samen bouwen, samen spelen! Wij hopen dat veel van onze klanten plezier zullen hebben van deze speelgoedautootjes." 

Tank bij Shell en verzamel ze alle zes

Kom vanaf 10 april langs bij Shell. Klanten die minimaal 20 liter brandstof tanken of €5,- in de shop besteden, kunnen de auto al voor €2,- meenemen. Bij inlevering van 500 Air Miles is de auto gratis. De auto’s hebben een beperkte oplage en zijn tot 2 juli te verkrijgen. Wacht daarom niet te lang en spaar ze alle zes. Op=op.

http://www.shell.nl/nld/products-services/on-the-road/lego-ferrari-model-collection.html