16 Maart 2008

Thema First LEGO League 2008-2009: Climate Connections.

De FIRST LEGO League zal hun 10 jarig bestaan gaan vieren met de nieuwe challenge voor 2008 "Climate Connections". Door middel van deze nieuwe challenge leren de FLL teams over de verandelijkheid van het klimaat. Ook krijgen ze inzicht in hoe mensen samen kunnen werken om de hieraan gerelateerde problemen, met oog voor de oorzaken en de gevolgen voor de aarde, op te lossen.  Men verwacht dat er meer dan 120.000 kinderen aan deze challenge zullen meedoen.

De nieuwe opdrachten van de "Climate Connection" worden op 5 September 2008 bekend gemaakt.

“Er gaat een andere wind waaien” en die wind voert de 2008 Klimaat Connectie Challenge van de FIRST LEGO League mee.

Doe met ons mee en ontdek waarom door veel experts geloofd wordt dat het klimaat op aarde aan het veranderen is en wat daarvan de invloed zal zijn op jou en op onze planeet. Oorzaken, bijdragen en gevolgen zijn allemaal met elkaar verbonden. De experts zeggen ons: “think globally – act locally.” Mensen, geldmiddelen en plaatselijke acties moeten worden samengebundeld om een wereldomspannende strategie op te zetten.

Hebben FIRST LEGO League teams dat wat nodig is om dit soort wereldwijde klimaat connecties te kunnen maken?

Een wereldwijd actieplan

‘Niets is zo veranderlijk als het weer,’ maar wereldwijd verandert er wel heel veel! Hierom draait het in de Challenge van de FIRST LEGO League 2008/2009: Climate Connections! Doe mee en onderzoek waarom veel experts geloven dat het klimaat op aarde verandert en hoe deze veranderingen invloed hebben op jou en onze planeet.

De oorzaken, bijdragen en gevolgen zijn allemaal met elkaar verbonden. De experts vertellen ons ‘globaal te denken – lokaal te handelen’. Mensen, bronnen en lokale initiatieven moeten worden gecombineerd voor het maken van een wereldwijd actieplan. Heeft jouw FIRST LEGO League team genoeg in huis om wereldwijde Climate Connections te maken?

De inschrijving opent op 1 april op de website van de First LEGO League (www.firstlegoleague.org/nl)! Zorg dat je erbij bent!