21 april 2010

Inschrijvingen FIRST LEGO League van start.

Arnhem (Nederland) - De inschrijving voor de FIRST LEGO League is weer gestart. Sinds 1 april kunnen teams zich opgeven om deel te nemen aan de FIRST LEGO League 2010!

Kunnen FIRST« LEGO« League teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met het challenge thema van 2010 BODY FORWARD zullen kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar de grensverleggende wereld van de Biomedische Technologie verkennen door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

 

Smove en Viva La Verde nog in Atlanta.

Team Smove heeft in Atlanta tijdens het World Festival een Judges Award gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan teams die op een positieve manier opvallen, maar waar geen specifieke beker voor is.
De jury vond dat de leden van Smove zich heel sportief gedragen hadden. Ze juichten niet alleen voor het eigen team, maar moedigde ook andere teams aan. Ook gingen ze in de Pit-Area leuk om met andere mensen. Hun originele kleding Ún hun 'wooden shoes' werden nog apart genoemd. 'You could hear them, before you saw them'.
 
Helaas is team Viva la Verde niet in de prijzen gevallen. Wel werd het team tijdens de afsluitende ceremonie nog eens extra genoemd als FLL Core Value Team.
 
Vanwege de problemen met de vliegverkeer, verblijven beide FLL teams nog steeds in Atlanta. De verwachting is dat zij pas volgende week naar Nederland kunnen terugkeren.

Lees ook:

Thema FLL 2010-2011 bekend: Body Forward (10-11-2009)

Inschrijving First LEGO League 2010-2011 start in april (07-03-2010)

5 teams First LEGO League Benelux naar wereldwijde finales (07-03-2010)