FIRST LEGO® League 2005 in het teken van de Oceanen
De FLL is een wereldwijd techniek programma voor de jeugd dat in 1998 is ontstaan vanuit de samenwerking tussen de bedrijven FIRST en LEGO. Inmiddels wordt de wedstrijd in 20 landen georganiseerd en doen er ruim 50.000 kinderen aan mee!

Sinds de pilot in 2003 heeft de FLL heel Nederland veroverd. Regio Haaglanden borduurt tevens voort op het succes van de regiofinale West 2004 in de Haagse hogeschool die gepresenteerd werd door Yvon Jaspers.

Teams van elk 5 - 10 leerlingen bouwen in de maanden september tot november een robot, die software matig wordt aangestuurd en functioneert op basis van licht-, druk- en rotatie sensoren. Daarbij maken ze gebruik van het LEGO® MINDSTORMS materiaal met RIS software. De robots moeten een aantal missies volbrengen die in het kader staan van een jaarthema. Ook worden de teams gevraagd een onderzoeksopdracht uit te voeren die betrekking heeft op het betreffende thema en hier een korte presentatie over te geven. Elk team wordt begeleid door een coach (meestal ouder of leerkracht) en een mentor (leerlingen uit hogere klassen of studenten).

Het thema voor 2005 is ‘Ocean Odyssey’. De teams van de FLL wordt gevraagd oplossingen te verzinnen om het voortbestaan van de mysterieuze en vooral kwetsbare wereld van de oceanen te verzekeren voor de toekomst.


Het HCO organiseert samen met Digitaal Leren en OTC-Haaglanden de FLL regio Haaglanden. Vanaf eind april 2005 kunnen teams zich hiervoor inschrijven.

Meer informatie bij Leon Schröder van het HCO
telefoon: 070 – 448 28 27

Dit artikel is afkomstig van de site Haagse onderwijs portal.
© 2005 Alle rechten voorbehouden