08 november 2014
First LEGO League Benelux finale datum en locatie zijn bekend!
Almere (Flevoland) - De Benelux finale van de First LEGO League vindt plaats op 07 februari 2015 op de Creative Campus in Almere. Dat is via de website van de First LEGO League bekend gemaakt. Vandaag zijn de eerste regiofinales van de First LEGO league begonnen. De komende twee maanden zijn er op diverse plaatsen in Nederland en BelgiŽ regiofinales. De teams die deelnemen aan deze regiofinales maken kans om zich te plaatsen voor de First LEGO League Benelux finale in Almere. Het thema van dit jaar is: FLL World Class, Learning Unleashed.

Wat is de toekomst van leren? FIRST LEGO League (FLL) teams gaan op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Meer dan 240.000 kinderen, van 9 tot 16 jaar, (in de Benelux van 9 tot 15 jaar) uit meer dan 82 verschillende landen gaan de uitdaging aan in de FLL WORLD CLASS Challenge 2014/2015. Zij gaan onderzoeken hoe de manieren waarop wij kennis en vaardigheden vergaren in de 21e eeuw verbeterd kunnen worden. Het doel daarbij is dat de teams aan volwassenen gaan uitleggen wat de behoeften van kinderen zijn op het gebied van leren en ontdekken. Maak je klaar voor deze uitdaging, de FLL WORLD CLASS!

De FLL daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het FLL WORLD CLASS seizoen ontwerpen, bouwen en testen de teams een robot met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens meerdere missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Ook kiest ieder team een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Gedurende de hele ontdekkingstocht staan de FLL Core Values centraal.

Lees ook:

Thema en logo First LEGO League 2014 - 2015 bekend (13-04-2014)