19 juli 2010

Kijkdag voor buurtbewoners van LEGOLAND Florida.

Winter Haven (Verenigde Staten) - De eerste mensen hebben een kijkje mogen nemen in het nieuwe LEGOLAND park in Winter Haven.

Honderden mensen waren donderdag negen juli aanwezig in de Orange Dome om de plannen voor de nieuwste attractie van Florida te bekijken. Voor het eerst kon het publiek de ervoor en erna tekeningen zien, om te bekijken wat Merlin Entertainments zal doen om Cypress Gardens om te vormen tot LEGOLAND Florida.

John Jakobsen, de manager van Merlin Entertainments, zegt dat bouwers van over de hele wereld druk bezig zijn om meer dan 50 miljoen LEGO stenen samen te bouwen om zo de plastic meesterwerken van het park te bouwen, dat is inclusief replica's van Darth Vader, brandweermannen en bouwvakkers. "Het LEGOLAND park is een compleet andere beleving dan alles wat er ooit op de grond van Cypress Gardens was," zegt Jakobsen.

Kinderen en volwassenen waren onder de indruk van de LEGO creaties, inclusief een model van het Witte Huis, compleet met de hond en de familie Obama. "Ik vind het erg bewonderswaardig wat mensen met LEGO kunnen maken," zegt de dertienjarige Ashley Thomas.

Locale bewindvoerders en inwoners zijn ook onder de indruk: Nathan Guteras zegt at hij erg blij is met deze voorlichting van het bedrijf aan de inwoners van het gebied.  "Ik ben erg blij dat ze ons erbij betrekken, ze nodigen ons altijd uit als er iets bijzonders is met betrekking tot dit park," zegt hij.

LEGOLAND verwacht meer dan een miljoen bezoekers te trekken per jaar. Het bedrijf denk ook minimaal 1000 mensen aan het werk te helpen, een vooruitzicht dat buurtbewoner Sharon Dale erg aantrekkelijk vindt. "Gezien de werkeloosheidscijfers van dit gebied, is het een mooie opsteker, ik denk dat het een goede injectie is voor het gebied," zegt ze. 

Het park ziet er nu nog ongeveer net zo uit als toen Cypress Gardens de hekken sloot, maar Merlin Entertainment ingewijden zeggen dat als de stukjes samenvallen zoals gepland, LEGOLAND Florida haar poorten eind 2011 kan openen.

 

 

Lees ook:

LEGOLAND Florida: de foto's (27-01-2010)

Nieuw LEGOLAND park in Florida (24-01-2010)