19 juni 2014
Nieuwe LEGO Fusion sets combineren echt bouwen met digitale wereld
Billund (Denemarken) - Speelgoedfabrikant LEGO heeft nieuwe bouwpakketten aangekondigd, waardoor de offline creaties gedigitaliseerd kunnen worden met behulp van een app. De creaties vormen samen een spelwereld. LEGO komt in eerste instantie met vier verschillende LEGO Fusion sets.

Town Master is een van de pakketten en laat de maker een stadje bouwen en beheren. Eerst moet er met LEGO stenen een huisje of winkeltje gebouwd worden. De voorkant wordt vervolgens ingescand door middel van een camera en verschijnt vervolgens als digitale creatie in de bijbehorende Android- of iOS-app.

Vervolgens kunnen er steeds nieuwe gebouwen gemaakt en toegevoegd worden. Naast Town Master komen er sets met namen als  Battle Towers, Create & Race en Resort Designer. In Battle Towers moeten er torens gebouwd worden waarmee een spel wordt gecreëerd waarbij je je torens moet verdedigen. In Create & Race moet er een auto gebouwd worden. Met Resort Designer mikt LEGO op vrouwelijke bouwers en daarbij moet je een pretpark runnen en kun je doen aan interieurdesign. Resort Designer komt in september uit voor 39 dollar en de overige drie pakketten kosten 35 dollar. Wanneer de sets in Nederland uitkomen is nog niet bekend.

Lees ook: