09 juni 2010

Interview: Matt Ellison, LEGO Harry Potter: Years 1-4
Billund (Denemarken) - Hieronder een interview dat de website GameParty.net hield met Matt Ellison, Associate Producer bij TT-games.

Hoe maken jullie de keuze welke franchise er geschikt is en gebruikt gaat worden voor een LEGO game?
Matt: Bij het kiezen van een franchise kijken we altijd als eerste naar de personages die er in zitten. Het is voor een LEGO game erg belangrijk dat de franchise voldoende verschillende personages bevat en dan ook vooral personages die iedereen kent en door het publiek geliefd zijn. Harry Potter is hier een mooi voorbeeld van, want wie kent deze zevendelige serie boeken en films nu niet?


Heb je zelf ook nog een favoriete franchise die je graag in LEGO vorm zou willen zien?
Matt: We krijgen zowat dagelijks mailtjes van mensen die met vragen en suggesties komen over welke franchise zij graag als LEGO game zouden willen zien. Maar ikzelf zou een LEGO Back to the Future niet verkeerd vinden.

Lord of the Rings lijkt ons wel een leuke trilogie om een LEGO game van te maken, hebben jullie daar nooit aan gedacht?
Matt: Nou, het probleem met Lord of the Rings is de leeftijdsrating van de films. LEGO wil zich met hun games vooral focussen op de jongere gamers en daar is Lord of the Rings met zijn gewelddadige gevechten en bloedvergieten niet geschikt voor.

Is J.K Rowling, de schrijfster van de Harry Potter boeken, betrokken geweest bij de ontwikkeling van de game en heeft ze zelf ook nog enige inbreng hierin gehad?
Matt: Ja, J.K. Rowling heeft in de eerste plaats natuurlijk haar goedkeuring moeten geven voor de game. Daarnaast is ze erg nauw betrokken geweest bij de verdere ontwikkeling van de game. Het is natuurlijk belangrijk dat alles in de game klopt met de Harry Potter wereld die zij gecreŽerd heeft en dat de mysterieuze Harry Potter sfeer behouden blijft. We willen dat de fans de game met veel plezier kunnen spelen en niet op dingen stuiten die niet kloppen met de wereld zoals hij in de boeken en films is. Ditzelfde geldt overigens ook voor de mensen achter LEGO, ook met hen hebben we intensief contact gehad zodat ook de LEGO sfeer en humor behouden blijft.


LEGO Harry Potter: Years 1-4 bevat, zoals de titel al zegt, alleen de eerste vier Harry Potter delen, zijn er al plannen voor een tweede deel in de vorm van de jaren 5-7?
Matt: Op het moment houden we ons eigenlijk alleen maar bezig met de huidige LEGO Harry Potter game. Deze is al zo groot en uitgebreid dat we nog niet gekeken hebben naar een deel voor de laatste drie jaren. Ook het toevoegen van de jaren 5-7 aan dit deel was gezien de grootte geen optie. Je zou dan een game krijgen met meer dan 120 uur gameplay!

Kunnen we een online co-op mode verwachten in LEGO Harry Potter: Years 1-4?
Matt: We praten om het moment niet over een online co-op voor LEGO Harry Potter: Years 1-4. Daar hebben we momenteel gewoon niks over te zeggen.

LEGO Harry Potter: Years 1-4 komt voor alle huidige platforms uit, zit er nog verschil qua gameplay tussen de verschillende versies? Kunnen we bijvoorbeeld de Wii Remote als toverstaf gebruiken?
Matt: Er zit wel degelijk verschil in een aantal van de games. De Wii versie zal echter gelijk zijn aan de versies voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De enige versies die afwijken qua gameplay en ook graphics, zijn die voor de handhelds. Deze maken bijvoorbeeld meer gebruik van een spelprincipe dat om quests draait. Daarnaast zul je in de Nintendo DS game spreuken moeten 'tekenen' met je stylus. Door het tekenen van een bepaald symbool op je touchscreen, voert je character de bijbehorende spreuk uit.


Is er gekeken naar de mogelijkheid om LEGO Harry Potter: Years 1-4 met meer dan twee spelers te kunnen spelen?
Matt: Ikzelf heb daar persoonlijk niets van mee gekregen, maar ik ga er vanuit dat daar zeker wel naar gekeken is. Het grootste struikelblok hierbij is denk ik dat het de game te chaotisch maakt. LEGO Harry Potter: Years 1-4 maakt net als LEGO Indiana Jones 2 gebruik van een splitscreen scherm dat automatisch ingeschakeld wordt zodra de twee characters te ver uit elkaar gaan. Als je zelf aan het spelen bent, werkt het gewoon hartstikke lekker, maar als je er als derde persoon naar kijkt, komt dat al erg chaotisch over. Een splitscreen voor drie of zelfs vier personen zou gewoon te veel worden, je verliest dan waarschijnlijk het complete overzicht.

Lees ook:

Harry Potter Years 1-4 komt pasin mei 2010 uit (22-02-2010)

Harry Potter Game komt in mei uit (10-02-2010)

Harry Potter Game, jaren 1 t/m 4 komt er aan! (03-06-09)

Harry Potter game in de maak? (02-12-2008)

Nieuwe LEGO Game van Harry Potter? (18-08-2008)