08 Februari 2008

Lego Indiana Jones parodieert eerste drie Indiana Jones-films

In Lego Indiana Jones: The Original Adventures zullen de levels afkomstig zijn uit de drie eerste Indiana Jones-films. Verder zal de parodiegame dezelfde humoristische inslag hebben als Lego Star Wars.

Lego Indiana JonesHoewel al bekend was dat er een Lego-game van Indiana Jones aan zat te komen, was er naast een korte trailer nog geen informatie over het spel bekend. Het Britse gamesmagazine Edge kan nu echter de eerste details naar buiten brengen, zo meldt Computer and Videogames. Het blad bevestigt dat het spel gebaseerd is op alle drie de Indy-films uit de jaren tachtig.

In vergelijking met Lego Star Wars is het spel gevolueerd tot een meer volwaardige actiegame. De gameplay gaat volgens Edge dieper dan in Lego Star Wars, zonder dat daarbij iets van de humor verloren gaat. De personages in het spel zullen ook qua karakter lijken op de personages in de film; zo zal Indy zelf verstijfd stil blijven staan op het moment dat hij een slang ziet, waarna de andere personages de situatie moeten oplossen. Verder heeft Indiana Jones zijn zweep als wapen en een schep waarmee hij andere wapens en voorwerpen op kan graven.

Een noemenswaardig verschil met de films is dat ontwikkelaar Traveller's Tales ervoor heeft gekozen om de nazi's, en alles wat daaraan doet denken, uit het spel te halen. Door de manier waarop ze tegenover de helden in het spel staan wordt wel duidelijk dat het om slechteriken gaat.

Hoewel Lego Indiana Jones wat dieper gaat dan Lego Star Wars, willen de ontwikkelaars de basis van het spel niet teveel aanpassen om de fans die de Lego-serie inmiddels heeft verzameld niet kwijt te raken. Daarom stelt hoofdontwikkelaar Jon Burton dat als Lego Indy geen succes wordt, het succes van Lego Star Wars waarschijnlijk meer met Star Wars te maken gehad moet hebben dan met het Lego-aspect.