04 augustus 2007

LEGO Indiana Jones spel in de maak!

Wie kent niet de scène waarin sekteleider Mola Ram het hart van een arme stumperd uit de borstkast plukt, terwijl de ongelukkige door leeft en vol ongeloof zijn eigen hart ziet kloppen? Indiana Jones is echte filmgeschiedenis en voor velen jeugdsentiment. Net zo goed als het spelen met Lego voor velen  jeugdsentiment zal zijn. LucasArts maakte gisteren bekend dat er een Lego Indiana Jones spel aan zit te komen.

Daarbij vergeleken is de aankondiging van Lego Indiana Jones slechts een voetnoot. Ontwikkelstudio TT Games heeft de productie van deze game op zich genomen, in opdracht van LucasArts en als Lego Star Wars als voorbeeld dient, staat ons weer een flink portie humor te wachten.

LEGO Indiana Jones zal de drie huidige avonturen van de wereldberoemde archeoloog (op een ludieke manier die we gewend zijn van LEGO Star Wars) vertellen. Deze verhalen zijn Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom en Indiana Jones and the Last Crusade. Op dit moment zijn de opnames van het vierde deel van de Indiana Jones films met een 65-jarige Harrison Ford in volle gang, het verhaal van de film zal niet in het spel voorkomen. Verwacht wordt dat de releasedatum van het spel niet ver van die van de film 22 - mei 2008 - zal liggen.

In de zomer van 2008 zal je dus de rol van Indiana Jones op je kunnen nemen en de actie beleven. Om ons lekker te maken is er tevens een trailer verschenen die onder andere de humor en de beroemde kei-scène uit Raiders of the Lost Ark. Wij zijn benieuwd naar het resultaat en hopen dat het spelplezier dat van LEGO Star Wars zal evenaren.