Zwolle (Overijssel) - JenaXL doet al vanaf de start mee aan de regiofinale van de First Lego League, een evenement waarbij jaarlijks ruim 500 basisschool- en voorgezet onderwijs leerlingen spelenderwijs kennis maken met techniek. De voorbereidingen voor editie 2012 zijn in volle gang. De leerlingen hebben samen met studenten van het Deltion College een zonnepaneel ontwikkeld om hun legorobot op te laden. Het station wordt vrijdag 6 juli officieel in gebruik genomen bij JenaXL. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt en stimuleert om de maatschappelijke rol van technologie en techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. En van de opdrachten betreft een missie met een legorobot in de wedstrijdarena.

Leerlingen van JenaXL worden aangemoedigd om zelfstandig beslissingen te nemen. De huidige projectgroep heeft een verzoek bij het Deltion College uitgezet om een oplaadstation op zonne-energie te maken. Drie tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Elektrotechniek van het Deltion College, hebben de afgelopen maanden een ontwerp en de uiteindelijke installatie gemaakt.

Vanuit de Stichting Vrienden van de Elektro- en Installatietechniek staan Nooter BV Technische Installaties en Enexis garant voor de financiering van het project en de bedrijfsbegeleiding. In de Stichting Vrienden van de Elektro- en Installatietechniek zijn diverse technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle vertegenwoordigd die zich onder andere gezamenlijk inzetten om nog meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek.

Vrijdagochtend 6 juli zal het duurzame oplaadstation officieel in gebruik worden genomen bij Jena

XL, Gelijkheid 3 8014 XC Zwolle.

JenaXL

JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs, waar leerlingen onderwijs krijgen volgens het Jenaplanconcept. Jenaplan is een vernieuwende onderwijsmethode die zich niet alleen richt op kennis en feiten, maar vooral ook op het ontwikkelen van sociale bewustwording. Het prettige pedagogische klimaat op JenaXL biedt een stevige basis voor het leveren van prestaties. Leerlingen leren van elkaar en van docenten en krijgen alle ruimte zich te ontplooien tot zelfstandige en zelfbewuste mensen.