17 April 2009

Jezusbeeld van Lego in Zweden

Stockholm (Zweden) -  Parochianen in Zweden hebben tijdens Pasen een bijna twee meter hoog standbeeld van Jezus onthuld. Kerkgangers doneerden bijna 30.000 Legoblokjes om het 1,78 hoge beeld te bouwen. Het kostte de 40 vrijwilligers ongeveer 18 maanden om het standbeeld te maken. Het standbeeld toont Jezus met zijn armen uitgestrekt. De protestantse kerk was gevuld met ongeveer 400 gelovigen om het standbeeld te bewonderen. Kerkelijk woordvoerder Per Wilder vermeldt dat het standbeeld een kopie is van het Christusbeeld in Kopenhagen, die gemaakt is door Bertel Thorvaldsen. Hoewel het beeld aan de buitenkant wit is, is het van binnen opgevuld met gekleurde blokjes die mensen gedoneerd hebben.

 

"Iedereen die ik heb gesproken is vol lof en ze zeggen dat het beeld er fantastisch uitziet en dat we er zoveel werk in gestoken hebben”, aldus pastor Per Wilder van de Oensta Gryta kerk in Vaesteras, 110 kilometer ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het beeld is gebaseerd op het 19e eeuws kunstwerk 'Christus' van een Deense beeldhouwer.

 

In december 2007 was er ook al eens bericht over een Zweed die van LEGO een jezusbeeld wilde bouwen. (zie artikel hieronder)

 

 

 

Lees ook:

Zweed wil Jezus beeld van LEGO Lees verder...