Oktober  2006

LEGO kopen via advertentiesites kan duur uitpakken! 

 

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk: via de bekende internet verkoop sites LEGO bestellen bij particulieren of internetwinkels.

Maar schijn bedriegt!

 

Er zijn namelijk mensen die wel erg veel geld vragen voor hun oude LEGO stenen. Wij adviseren om nooit meer dan 20 euro per kilo gebruikt los LEGO te betalen. (Dit geldt natuurlijk niet voor LEGO treinen...)

 

Verder zijn er mensen die artikelen uit de LEGOSTORES (Duitsland, Oberhousen) aanbieden op internet, voor hogere prijzen dan LEGO er zelf voor vraagt.

Je kunt het beste eerst even een kijkje nemen op www.shop.lego.com voordat je artikelen op een andere site koopt.

Op die manier kun je altijd checken of je hetzelfde artikel niet goedkoper bij LEGO kunt bestellen.

 

Er zijn ook mensen die bestaande LEGO sets uit elkaar halen en ze per onderdeel los verkopen. Dit is altijd veel duurder dan een complete set kopen!

 

En dan nog de oplichters die nieuwe speciale LEGO dozen via internet proberen te verkopen, die net nieuw op LEGO.com staan. Trap er niet in!!

 

In deze advertentie van Patrick uit Maarssen maakt hij het wel heel bond. Hij heeft via LEGO.com gezien dat de LEGO Creator set B4957 Reuzenrad (64,95) nieuw te koop is, en probeert via Marktplaats een onwetende koper op te lichten, door deze doos aan te bieden voor 200 of 250 euro!

 

Tips:

- Betaal nooit meer dan 20 euro per kilo voor los lego.

- Als je vooraf betaald: vraag altijd de naam, adres en het telefoonnummer van de verkoper.

- Koop zoveel mogelijk van geregistreerde kopers (Marktplaats en Ebay werken steeds meer met gecontroleerde verkopers)

- Haal indien mogelijk de gekochte spullen bij de verkoper thuis op.